Отговори
# 75
Специално са дошли "лелите", това е категория, която минава километри, само с цел да каже на някого да си върже на никого не пречещото куче. Бас държа, че са имали и гадни пищящи дечица.

Смятам да предложа психотест за разпознаване на определени личностни характеристики, в който ключовия момент да е приравняването  на деца с кучета. Ясно ми е, че някои хора гледат на домашния си любимец като на собствено дете и му викат "маменце", но все пак трябва да се запазва някаква връзка с реалността newsm78

Моя паралел дете-куче е единствено по отношение на дискомфорта, който двете категории могат да създат на съседно-плажуващите.
Децата хапят ли?

# 76
Не съм чела отговорите, но пиша от гледна точка на човек имащ куче, басейн и достъп до плаж целогодишно. На обществен басейн нямат място, защото, дори и да не влизат във водата пускат косми, които се разнасят от влизащите хора. Да не говорим, че не е особено полезно за кучетата. Моето куче, когато влиза в басейна, за пет минути сваля нивото на хлора с няколко единици. Размера на някои хотелски басейни е почти като моя и там понякога има по 20 човека едновременно, които също свалят нивото  и ако и едно куче се изплацика ще им трябват два дни за да възстановят нормите.

На плаж - да, ако е специализиран за кучета, което предполага там да ходят хора с кучета, да има торбички и кошове за био-отпадъци. На охраняеми плажове, които са гъсто населени не ми е приемливо, а и какво е удоволствието за животинката да седи вързана? Кучетата се побъркват от кеф на плажа и искат да тичат и да се къпят. На плаж за разходка на животни се очаква хората да са толерантни към напръсване от изтръскващо се куче, преминаване през хавлиите, открадване на чужда топка, и други екстри на разходката на куче на плажа. На останалите плажове, никой не е длъжен да се умилява по мократа ми разбесняла се животинка.

# 77
  • Бургас
Не ми пречат нито кучетата,нито децата.Пречат ми простите и нагли възрастни индивиди.

# 78
  • n/a
Смятам да предложа психотест за разпознаване на определени личностни характеристики, в който ключовия момент да е приравняването  на деца с кучета. Ясно ми е, че някои хора гледат на домашния си любимец като на собствено дете и му викат "маменце", но все пак трябва да се запазва някаква връзка с реалността newsm78

Смятам, че психотестът си се самовъведе.
Може да се разшири и допълни леко. С това, че животните по презумпция
(божия или човешка, без значение) са по-равни от хората.

Против съм домашни любимци и за басейн, и за море (за плаж, по-точно).

И преди да настане обичайното "тричане" на не-докрай-правоверните-жи-
вотнолюби, да спомена, че към момента имам две кучета в двора и още ед-
но в друго село. Наскоро му се спомина другарчето. И заек си гледаме. Т.е.
по дефиниция не съм животно-мразка, напротив.

# 79

Той обаче няма как да го направи, освен ако не е на преклонна възраст или болен.

Верно?  Mr. Green Ще го направи, ако е добре възпитан от собствениците.  Peace

На мен ми изглежда изтезание да "приковеш" с команди енергично, младо животно върху хавлия за няколко часа, докато стоите под силното слънце, с евентуално една разрешена бавна разходка до водата и назад. Затова говоря за случаите, в които е логично да лежи през цялото време по собствено желание.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:36 от Nickkie

# 80
Цитат
притежанието на куче някак автоматично лишава хората от разум и способност да гледат на него реално, като на животно, а си въобразяват съвсем искрено гореизложените неща и даже ги претворяват на практика допускайки го в леглото, на масата, по собствените си столове

Е, не всички. Има достатъчно хора, които го приемат като член на семейството си и любим приятел, без да пренасят емоцията си върху хигиената - т.е., забраняват катерене в легла и по маси.

По собствените си столове не ми изглежда проблем, все пак повечето собственици на кучета им мият лапичките след разходка.

# 81
Ееех, отидох да обядвам и изтървах тук  Laughing Laughing

Първо, знам, че има хотели, забранени за деца, но не и на местата, където аз съм искала да отида.

А кучетата няма как да отидат на кино и т.н., защото това е частна собственост и като такава следва съобразяване с плавилата, наложени от собственика. Плажът, планината и като цяло природата е друга работа. Тя не принадлежи на конкретен индивид, а е за всички Simple Smile

# 82
И за тигрите, Шайнбокс, не бъди дискриминативна.  Naughty  Laughing

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:37 от Nickkie

# 83
Аз не бих се смутила от домашен тигър по-малко, отколкото от собственика му Simple Smile Все пак, тези хора, не са от типа хора, които искам да се навъртат около мен. И пак се връщам на въпросът, ако мен ме е страх от определени хора на плажа, как да си потърся правата и да им забранят да идват, защото за мен са смущаващи?

# 84
  • n/a
А кучетата няма как да отидат на кино и т.н., защото това е частна собственост и като такава следва съобразяване с плавилата, наложени от собственика. Плажът, планината и като цяло природата е друга работа. Тя не принадлежи на конкретен индивид, а е за всички Simple Smile

Нормалните правила на общоживеене не са чак толкова
свързани със собствеността. Дали плажът е частен или
не, там има хора, за които присъствието на животни не
е приемливо. В планината, където хората са малко, едва
ли би имало проблем да се пусне куче на воля.

# 85
  • София
Аз не бих се смутила от домашен тигър по-малко, отколкото от собственика му Simple Smile Все пак, тези хора, не са от типа хора, които искам да се навъртат около мен. И пак се връщам на въпросът, ако мен ме е страх от определени хора на плажа, как да си потърся правата и да им забранят да идват, защото за мен са смущаващи?
Вече ти отговорих, не видя ли. Ако не нарушават закона, нищо не правиш, търпиш. Ако го нарушават - звъниш на 112. Аналогично - ако присъствието на домашно животно на плажа - куче, не нарушава закона, никой не може да се оплаква. Ако присъствието на плажа нарушава закона - пак на 112.

# 86
Аз не бих се смутила от домашен тигър по-малко, отколкото от собственика му Simple Smile Все пак, тези хора, не са от типа хора, които искам да се навъртат около мен.

На Мелани Грифит майка и е гледала лъвове заедно с децата си. Когато бях малка имаше и едни такива руснаци, но техния лъв изяде детето. Излиза, че Мелани е извадила късмет...

# 87
Отлично, придържаме се към закона, който не забранява кучета сред природата (освен ако за плажовете няма някаква допълнителна клауза, както е често в нашата държава) и си се печем спокойно с кучетата Simple Smile

# 88
  • София
Отлично, придържаме се към закона, който не забранява кучета сред природата (освен ако за плажовете няма някаква допълнителна клауза, както е често в нашата държава) и си се печем спокойно с кучетата Simple Smile

Както вече няколко човека написахме, при това няколко пъти- такава клауза има.

# 89
Специално са дошли "лелите", това е категория, която минава километри, само с цел да каже на някого да си върже на никого не пречещото куче. Бас държа, че са имали и гадни пищящи дечица. Явно има и много хора, готови и на самоубийствени мисии, като специално завеждане на ужасяващи се от кучета дечица на места, обозначени като кучешки поляни...

Изгуби баса, нямаше деца с тях.

Общи условия

Активация на акаунт