Отговори
# 15
На зайците най-добре им се отразява тенът, получен равномерно и без прекомерно изгаряне под дафинова сянка.  Mr. Green А на море такава се намира по-трудно.
Но пък метални шезлонги има навсякъде.  Mr. Green

# 16
  • Down south
Съжалявам да го кажа,  но на басейн домашните любимци нямат място,  особено, ако е на моят. Приятели са се обиждали,  че ги каня без кученцата им, но до сега не съм отстъпвала.
Тук на публичните басейни определено е забранено за домашни любимци.

Относно плажовете на океана,  ако са публични и има указание, че е разрешено за кучета,  чудесно. Не съм виждала такива, само съм чувала, в противен случай, присъствието  им е абсолютно забранено.
Ако плажа е безлюден, предполагам че домашен любимец, не би бил проблем.

Гледам снимки на познати по българското черноморие и оставам с впечатление, че кучета свободно се водят на обществени плажове?

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 04:35 от Daylily

# 17
  • България-Швейцария
Водят се и положението в определен момент става такова Mr. Green
Скрит текст:
https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xft1/v/t42.1790-2/11335635_10153971341656040_1855681355_n.mp4?efg=eyJybHIiOjM4MywicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoicmVzXzQyNl9jcmZfMjNfbWFpbl8zLjBfc2QifQ%3D%3D&rl=383&vabr=213&oh=7e96a0e1ec5a71e57602900857303db4&oe=55B71E83

# 18
  • Sofia
На плажа не ми пречат кучетата, стига да не ми мятат пясък по главата и да не лаят през цялото време. Но то същото важи и за децата, за моите включително.  Mr. Green На басейн също не ми пречи, ако не влиза в басейна. Само ще вметна обаче, че за самото куче не е много добре на плажа. Имала съм няколко кучета, някои от тях съм водила на плаж (неохраняем и доста безлюден) и определено не им беше много добре. Кучетата не понасят добре жегата. Така че внимавайте с прегряването.

# 19
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Против! Но съм много "за" да се обособят части от плажовете за домашни любимци. Такова нещо видях в Италия ... Имаше една част и беше пълно с кучета. Заговорихме се с една италианка и тя каза, че са си купили бунгало в близък къмпинг, точно заради плажа за домашни любимци. Каза, че в Италия има 7 такива места и по никакъв друг начин не може куче да се заведе до морето ...

# 20
  • София
Ако плажът е рехав - нямам проблеми с кучетата. Освен, ако не ме лаят и хапят.  Mr. Green Във Франция си ходя на един такъв - специално определен за разходка на кучета. Но е токова хубав плаж, почти безлюден, леснодостъпен, широка и полегата пясъчна ивица, ала-бала. На басейн - не!

# 21
Аз съм "ЗА" куче на плаж, на басейн "НЕ".

"Английски лорд иска да отиде на почивка в хотел на морето, но иска да вземе със себе си любимата си ловна хрътка и затова пише писмо на хотела с питане дали е позволено да се вземат домашни любимци в стаята.
От хотела отговарят:
Уважаеми господине, за цялата история на хотела не е имало случай куче да прогори с пура дупки в спалното бельо, килима или мебелите, не е имало случай куче да краде хавлии, да залива пода с вино или да си тръгне, без да си плати сметката. Така че ние с удоволствие ще приемем в нашия хотел вашето куче. Ако то поръчителства за вас, то тогава сме готови да приютим и вас в същата стая."

ПП Отписвам се от темата, че да не се натоварвам от очаквани злобни коментарчета.

# 22
Басейните са частна собственост, нормално е да се съобрази с правилата, които собственикът е наложил. Ако аз имах басейн, не бих забранила животни.

Плажът е друга работа. Това част от природата, която не виждам, как е подходяща за един вид животно (човек), а забранена за друг вид (куче). Хората много сме си повярвали. Още малко, ще ми забранят да ходя с кучето си и по туристическите пътеки  newsm78

# 23
На басейн - твърдо "против"
На плаж - само ако плажът е неохраняем
Като знам варненските плажове колко са пренаселени само и едно куче, което се размотава напред-назад липсва. Да не говорим, че има деца, които изпитват панически страх от кучета.
shinebox, ти ако смяташ себе си са животно - ок, аз обаче не съм на същото мнение.  Wink

# 24
Против. На басейн дори не мога да си го представя, то всички са, дето се казва, гъз до гъз, остава и куче да вършее там. И без това бойкотирам басейните, че изпитвам адската гнус от огромната близост със себеподобни, само куче ми липсва да видя на басейн, за да се откажа завинаги от този "лукс".
На плажа съм леко колеблива. Ако кучето си играе някъде в по-отдалечените зони, а не сред най-голямата навалица и ако плува във водата на приемливо разстояние от мен, нямам проблеми.
Но да ми гони топка, да ми подскача по хавлията и да лае, а стопаните, изпданали в див възторг, изобщо да не схващат кое му е нередното, това ме дразни откровено.

# 25
А, как на басейн, абсурд. На плажа не ми пречат, ако е разрешено, и в морето да си плава, с мене няма проблем.

Вчера на Витошка видях едно гейче, седеше си в едно кафене, външно, и на стола до него седнал шпица му, или нещо подобно, с една каишка на врата с може би диаманти (едва ли). После колко човека ще седнат на тоя стол... това кучелюбовта няма ни разум, ни съобразяване с реалността.

# 26
shinebox, ти ако смяташ себе си са животно - ок, аз обаче не съм на същото мнение.  Wink

Не го смятам, то това си е факт. Според учените органичната материя се разделя на животни, растения и гъби. Аз със сигурност не се смятам за растение или гъба.

Ето и малко информация, намерена чрез просто търсене на "човек":
Скрит текст:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA

ето и цитат от източника: царство:    Animalia    Животни

Природата е за всички, не е само за хората и то само за тези без кучета.

# 27

На гнусотевината, наречена басейн, така или иначе не ходя, та май ми е все едно.
За плаж, ако е обществен, законен, охраняем, май съм против, щото не съм виждала легнало и печащо се куче.Колкото пъти е имало , все обикаля насам-натам и все се налага да се оглеждам като гърмян заек дали няма да се окаже до мен.

# 28
  • София
    Стига бе хора, хората са хиляди пъти по-мръсни от кучетата и правят плажовете на кочини.Кое куче ще хвърля фасове, обелки от семки, боклуци всякакви, пликчета ,огризки и тем подобни? А за стола, значи ако е седял някой с потен или недоизбърсан задник или без бельо(като в съседна тема), спокойно може да си седнете на стола след него, но ви е гнус от едно кученце, което сигурно го къпят всеки ден.

И аз спирам следенето, да не се ядосвам.

# 29
  • Beyond the stars
Той обаче няма как да го направи, освен ако не е на преклонна възраст или болен.

Верно?  Mr. Green Ще го направи, ако е добре възпитан от собствениците.  Peace

Против на басейн - няма място нито във водата, нито покрай него.
За плажа - ако има достатъчно място, така че като реши приятелски да изтръска вода и пясък от себе си , да засегне само хавлията на собственика  Laughing
По възможност - с каишка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт