Отговори
# 45
  • София

Да бе, ясно е че проблемът не е на гордия собственик на животното. А самото куче няма никаква вина, да не стане сакатлък сега и някой неразбрал да започне да кълне некучелюбите. Платила съм си за спокойствието, означава че съм платила съответните чадър, шезлонг, планувала и платила съм си за почивката на точно това място и точно в това време, и т.н.  Пак ще кажа, че не мразя животните, не ми е проблем да се преместя на друго място, ако има свободно такова. Въпросът е принципен и искам да знам отговора. Аз ли да си подвия опашката на плажа или собственикът ще намери оптималното решение дори ако само един човек се чувства некомфортно от присъствието на куче на плажа?

Като си плащаш за чадър, ти си плащаш за сянката под него, а не да те пазят от останалите обитатели на плажа. Не става дума за подвиване на опашка, а за това да не се нарушават основни права на всяко същество, заради дребни претенции и особености на характера. Ето да се върнем на примерът, в който мен ме е страх от някои хора, а от други ме е гнус (и това е напълно така). Какво мога да направя аз в този случай?

Ако хората спазват обществените порядки - нищо. Ако ги нарушават - 112.

За кучетата - ето какво е положението във Варна и Бургас - http://www.burgasnews.com/burgas/obshtestvo/72438-bez-kucheta-na … rgaskite-plazhove  и   http://news.varna24.bg/445955.html 

# 46
  • София
Всъщност, сега чета разни статии, че май на охраняемите плажове е забранено да се водят кучета, без значение дали са вързани или не.

По принцип е така - в охраняемите зони не е редно да има кучета. Аз затова ходя на неохраняеми плажове. Не само заради комфорта на кучето ми, а и за да избегна навалицата. Не понасям хора наблизо не само на плажа.

# 47
  • Beyond the stars
Всъщност ако всеки се съобразява с другия, не мисля ,че някоя страна ще има проблеми.  Peace
В смисъл - не съм ок куче да ми мине през хавлията, както и не съм ок тичащо мокро дете да нагази на нея .. И оправданията "то е куче, то е дете" - не ме кефят. И в двата случая е въпрос на възпитание - на собственика и родителя  Wink

# 48
Като си плащаш за чадър, ти си плащаш за сянката под него, а не да те пазят от останалите обитатели на плажа. Не става дума за подвиване на опашка, а за това да не се нарушават основни права на всяко същество, заради дребни претенции и особености на характера. Ето да се върнем на примерът, в който мен ме е страх от някои хора, а от други ме е гнус (и това е напълно така). Какво мога да направя аз в този случай?

Чакай, не разводнявай темата излишно! За сянка ли, за място ли, аз съм платила, както и останалитеобитатели на плажа. Ти коя си (и всеки друг) и с какво право ще си стовариш животните на плажа с обяснението, че не нарушаваш ничии права, а видиш ли аз съм имала особеност на характера?

# 49
С никакво право, нищо не бих обяснявала. Просто нещата са, каквито са и толкова. Няма да се повтарям за правата на всички същества и човешките претенции, че разполагаме с повече права, заради незнайни причини. Щом и хората с кучета, са си платили за място, не виждам какъв е проблема, щом опира до пари. Изобщо и фолософски да го погледна и практично все един и същ финален извод стигам.

# 50
  • Beyond the stars

Чакай, не разводнявай темата излишно! За сянка ли, за място ли, аз съм платила, както и останалитеобитатели на плажа. Ти коя си (и всеки друг) и с какво право ще си стовариш животните на плажа с обяснението, че не нарушаваш ничии права, а видиш ли аз съм имала особеност на характера?

Аз по същия начин мога да попитам , като съм си платила,  трябва ли да търпя нечии невъзпитани деца, които се тръшкат за сладолед до главата ми и издават звуци, достигащи децибели и висоти, на които всяка оперна певица би завидяла ?  Peace

Истината е, че ако хората са достатъчно възпитани - плажът ще е едно прекрасно място.  Mr. Green

# 51
  • София, Младост 2
В България куче на плаж не съм водила, няма и да заведа (на басейн принципно го намирам за тотално неприемливо).

В Гърция го водихме с нас - хазяите изрично ни казаха, че в Гърция плажовете и морето са собственост на всички и няма забрана за това да си водиш кучето и то да влиза в морето. Вярно, че не ходим на места, където е тъпкано с народ - и без куче пак не ходим на такива, така че си беше идеално. За нас всички е по-удобно да сме по-настрани от навалицата, за да не се тревожа, че кучето може да притеснява някого (той е голям, много жизнен и енергичен и някои хора се плашат). И без друго през повечето време животното седя вързано и под чадъра (за да не пие морска вода, че е млад и глупав), така че проблеми нямаше за никого. Имаше относително малко хора - и доста кучета на плажа. А плажът около скалите беше осран от палаткуващи хора, колкото и неприятно да е да го кажа...

Моите проблеми кучета-хора са други - напр. това, че има хора, които решават да си правят пикник или да си изведат изпитващото ужас от кучета дете насред кучешките поляни точно във времето, когато масово си разхождаме животните и после са възмутени защо има големи свободно пуснати кучета, които им развалят рахата. Съобразяването трябва да е двупосочно - аз не си водя кучето в парка именно защото там има деца и смятам, че не е подходящо. Ако решиш да си заведеш детето насред кучешката поляна, сам си поемаш рисковете и е меко казано нахално да протестираш защо има кучета (и да, в общината въпросното място е разрешено като място за свободно пуснати кучета и не ме вълнува, че има дървета и река и някой смята, че е удобно място за пикник... до мръсната река в осраното от кучета поле...).

# 52
С никакво право, нищо не бих обяснявала. Просто нещата са, каквито са и толкова. Няма да се повтарям за правата на всички същества и човешките претенции, че разполагаме с повече права, заради незнайни причини. Щом и хората с кучета, са си платили за място, не виждам какъв е проблема, щом опира до пари. Изобщо и фолософски да го погледна и практично все един и същ финален извод стигам.

А, ясно! Нещата са такива, каквито са! И не, въпросът не опира само до пари, но така или иначе е по-добре да приключим.

# 53
Против. Разбирам, че за собствениците на кучета е важно да водят любимеца си на плаж. Нямам нищо против да си издействат определени плажове или участъци за целта. Аз ще избирам да плажувам на други.
Куче на басейн не мога да си представя.

# 54
С никакво право, нищо не бих обяснявала. Просто нещата са, каквито са и толкова. Няма да се повтарям за правата на всички същества и човешките претенции, че разполагаме с повече права, заради незнайни причини.
Аз предлагам да може да си заведеш и домашния тигър на плаж, след като надлежно му платиш шезлонг.
По незнайни причини откъде- накъде тигърът да не може да има право да иде на плаж и да се изтяга под чадър?

# 55
Сравняването на деца с кучета е абсолютно неадекватно. Много табели - забранено за кучета - съм виждала, но табела - забранено за ревящи деца - никога.

# 56
Ми нека, ще е весела гледка и пак ще е по-безопасно от определен контингент хора, които ходят на плаж  Laughing Laughing

Шегата настрана, не е разрешено да имаш домашен тигър. Така че няма да стане това Simple Smile

А по повод децата да добавя, много ми се иска (не за плаж, понеже той е за всички), но поне да има хотели, забранени за деца, ама... няма, поне на местата, на които аз съм искала да отида.

# 57
  • SF
Въпреки че 14 години гледах куче, малко ме е гнус от допира с чужди. На плажа сме по бански и близкият контакт някак не ми е приятен, нито с хора, нито с животни. Хората не ми пречат, защото те могат да контролират поведението си, но кучетата малко трудно ще изкарат деня върху една плажна кърпа. Във водата ми е неприятно да видя животни от всякакъв вид, дори и медузи.

# 58
 shinebox , по твоята логика хората могат да си водят кучетата и в кината, и в ресторантите, и в мола, и ....където се сетиш.Или?

# 59
А по повод децата да добавя, много ми се иска (не за плаж, понеже той е за всички), но поне да има хотели, забранени за деца, ама... няма, поне на местата, на които аз съм искала да отида.
Т.е., животното "куче" има право да е навсякъде, но животното "човек"-в случая-дете, не трябва да има подобни права?   newsm78
Ясно,разговорът се обезсмисли.

Общи условия

Активация на акаунт