Отговори
# 30
   но ви е гнус от едно кученце, което сигурно го къпят всеки ден.

И аз спирам следенето, да не се ядосвам.

Разбира се, че ме е гнус. Кученцето стъпва с мръсните си лапички по земята, надлежно опикана и осрана от себеподобните му, а след това надлежно си ги обърсва в кадифеното столче, дето аз бих седнала евентуално. Освен това е КУЧЕ, а не човек. Ами не ща да седя на един стол ни в кафене, ни в транспорт, ни никъде.

Аз не съм от тази разпространена общност от хора, дето твърдят "кучето ми е много по чисто от децата" (от хората, от минувачите от всички останали във вселената). Но не съм изненадана от наличието им и тук, понеже съм забелязала че притежанието на куче някак автоматично лишава хората от разум и способност да гледат на него реално, като на животно, а си въобразяват съвсем искрено гореизложените неща и даже ги претворяват на практика допускайки го в леглото, на масата, по собствените си столове, и включително и в кафенето, където вече принуждават и околните, искат не искат, да споделят пространството с обожавания любимец по същият начин.

Преди се карах, като чуя " Не ми викай ма, кучето ми е по-чисто от детето ти, как няма право да пие от чешмичката???"
 Сега знам, че това са хора не с ума си, и нема смисъл.

# 31
  • София
Ако кучето е вързано, не ми пречи. Май и по закон е така.

# 32
Без да съм имала никога куче и без да твърдя, кой е по и най-чист, просто смятам, че всяко същество има права, особено такива да се възползва от заграждащата го природа. Нека не се отдалечаваме от природата повече, отколкото здравия разум позволява. Стига претенции и стига сме се държали надменно към останалата чат от природата. Ние сме част от нея, нека не се бъркаме, че тя е притежание на човек.

# 33
М.г. на платена зона искаха пари за вход на кучето.
На мен животните не пречат, честно казано, но напоследък съм станала ужасно толерантна.

# 34
Да ме обдушва огромен пес на плажа не  желая. Мисля и че е забранено на плаж за кучета. Ако е разрешено, то те трябва да са вързани.
 Ако кучетата са вързани нямам проблем нито с тях, нито със стопаните им.

Но според мен да водиш куче в жега на плаж , където са ховлии гъз до гъз и да го държиш на повод е откачена работа и мъка за кучето. Куче се разхожда на плажа по хлад вечерно време, когато няма на кого да пречи

# 35
Басейните са частна собственост, нормално е да се съобрази с правилата, които собственикът е наложил. Ако аз имах басейн, не бих забранила животни.

Плажът е друга работа. Това част от природата, която не виждам, как е подходяща за един вид животно (човек), а забранена за друг вид (куче). Хората много сме си повярвали. Още малко, ще ми забранят да ходя с кучето си и по туристическите пътеки  newsm78

Плажът е част от природата, но всички хора, които се намират там са платили за спокойствието си. Откъде накъде ти (условно казано) ще си доведеш кучето и ще разваляш почивката ми или ще притесняваш детето ми, което се ужасява от кучета (хипотетично)? По твои критерии кучето ти е злато, имаш го за възпитано, но аз не го намирам за такова. Освен това ме е страх, гнус, неприятно ми е...Къде е границата? Можеш ли да обясниш на кучето си, че минавайки покрай хавлиите на хората не трябва да тича или излизайки от водата не трябва да се тръска, и не трябва да мирише толкова неприятно на мокра козина, ако ще да е стерилна? Не мразя животни, но и нямам домашен любимец. Кой с кого трябва да се съобразява?

# 36
  • Tам през Атлантическия океан
ЗА  Peace стига да са на каишка  Peace

Сега съм в БГ и ми е супер странно и неприятно от свободно тичащите дом. кучета по градинките редом с децата  Crazy
Вече съм свикнала и приела други порядки  Simple Smile

# 37
Естествено, че трябва да се съобрази този, който има проблем. Пак да кажа, че аз куче нямам. Но ако имах, няма как аз да съм отговорна, за това, че друг го е страх или гнус. То това са си негови, а не мои проблеми. То някои хора и от пчели даже ги е страх, дай и тях да не ги пускаме на плажа. А това, че плажовете са платени, хм, аз за първи път чувал, но може и да има. Ако има, това би било голямо безумие, защото възниква един такъв проблем, че ако на човек парите не са му цел и не разполага с такива, не би имал възможност да отиде на този плаж, който би трябвало да е общодостъпен. Но да се върнем на кучетата и хората (защот проблемът като гледам не е в кучетата, а в хората). Мен от кучета не ме е страх, виж от някои хора тръпки ме побиват, как да изразя претенцията си на моето право над тяхното, аз да съм на плажа, а те да не са там?! Ами няма как! Просто аз имам проблем и затова аз се съобразявам Simple Smile

# 38
Басейнът не е подходящо място за тези съкровища, но за плажа съм по-съгласна, още повече има плажове, на които е забранено да се водят домашни любимци, на който му пречат е за този плаж. Иначе ако животинчето е спокойно, не лае и не пречи, няма никакъв проблем. Simple Smile

# 39
На плаж да, рано сутрин или вечер когато няма хора. На басейн - твърдо не.

# 40
Естествено, че трябва да се съобрази този, който има проблем. Пак да кажа, че аз куче нямам. Но ако имах, няма как аз да съм отговорна, за това, че друг го е страх или гнус. То това са си негови, а не мои проблеми. То някои хора и от пчели даже ги е страх, дай и тях да не ги пускаме на плажа. А това, че плажовете са платени, хм, аз за първи път чувал, но може и да има. Ако има, това би било голямо безумие, защото възниква един такъв проблем, че ако на човек парите не са му цел и не разполага с такива, не би имал възможност да отиде на този плаж, който би трябвало да е общодостъпен. Но да се върнем на кучетата и хората (защот проблемът като гледам не е в кучетата, а в хората). Мен от кучета не ме е страх, виж от някои хора тръпки ме побиват, как да изразя претенцията си на моето право над тяхното, аз да съм на плажа, а те да не са там?! Ами няма как! Просто аз имам проблем и затова аз се съобразявам Simple Smile
Да бе, ясно е че проблемът не е на гордия собственик на животното. А самото куче няма никаква вина, да не стане сакатлък сега и някой неразбрал да започне да кълне некучелюбите. Платила съм си за спокойствието, означава че съм платила съответните чадър, шезлонг, планувала и платила съм си за почивката на точно това място и точно в това време, и т.н.  Пак ще кажа, че не мразя животните, не ми е проблем да се преместя на друго място, ако има свободно такова. Въпросът е принципен и искам да знам отговора. Аз ли да си подвия опашката на плажа или собственикът ще намери оптималното решение дори ако само един човек се чувства некомфортно от присъствието на куче на плажа?

# 41
  • София
Всъщност, сега чета разни статии, че май на охраняемите плажове е забранено да се водят кучета, без значение дали са вързани или не.

# 42
Ако за кучетата е разрешено, трябва да е разрешено и за други домашни любимци. Що да не си заведа змията на басейн, да се попече, тя е част от семейството все пак, и има нужда? Или да си пусна костенурките в детския басейн, да си поплуват хайванчетата? Чисти са. Възпитани. Не издават звуци. Не пускат косми. Ама ха  Crossing Arms

А сериозно - мнението ми се покрива 100% с това на Iris04:

Разбира се, че ме е гнус. Кученцето стъпва с мръсните си лапички по земята, надлежно опикана и осрана от себеподобните му, а след това надлежно си ги обърсва в кадифеното столче, дето аз бих седнала евентуално. Освен това е КУЧЕ, а не човек. Ами не ща да седя на един стол ни в кафене, ни в транспорт, ни никъде.

Аз не съм от тази разпространена общност от хора, дето твърдят "кучето ми е много по чисто от децата" (от хората, от минувачите от всички останали във вселената). Но не съм изненадана от наличието им и тук, понеже съм забелязала че притежанието на куче някак автоматично лишава хората от разум и способност да гледат на него реално, като на животно, а си въобразяват съвсем искрено гореизложените неща и даже ги претворяват на практика допускайки го в леглото, на масата, по собствените си столове, и включително и в кафенето, където вече принуждават и околните, искат не искат, да споделят пространството с обожавания любимец по същият начин.

Преди се карах, като чуя " Не ми викай ма, кучето ми е по-чисто от детето ти, как няма право да пие от чешмичката???"
 Сега знам, че това са хора не с ума си, и нема смисъл.

# 43
Естествено, че трябва да се съобрази този, който има проблем. Пак да кажа, че аз куче нямам. Но ако имах, няма как аз да съм отговорна, за това, че друг го е страх или гнус. То това са си негови, а не мои проблеми.
Т.е., водиш си кучето на плажа и ако на въпросните 15-20 човека около теб им пречи душенето, ровенето, тръскането, риенето  и лаенето на ТВОЕТО куче, те трябва да станат и да се изнесат?    newsm78   Или да се примирят и да търпят?
Странна логика.

# 44

Да бе, ясно е че проблемът не е на гордия собственик на животното. А самото куче няма никаква вина, да не стане сакатлък сега и някой неразбрал да започне да кълне некучелюбите. Платила съм си за спокойствието, означава че съм платила съответните чадър, шезлонг, планувала и платила съм си за почивката на точно това място и точно в това време, и т.н.  Пак ще кажа, че не мразя животните, не ми е проблем да се преместя на друго място, ако има свободно такова. Въпросът е принципен и искам да знам отговора. Аз ли да си подвия опашката на плажа или собственикът ще намери оптималното решение дори ако само един човек се чувства некомфортно от присъствието на куче на плажа?

Като си плащаш за чадър, ти си плащаш за сянката под него, а не да те пазят от останалите обитатели на плажа. Не става дума за подвиване на опашка, а за това да не се нарушават основни права на всяко същество, заради дребни претенции и особености на характера. Ето да се върнем на примерът, в който мен ме е страх от някои хора, а от други ме е гнус (и това е напълно така). Какво мога да направя аз в този случай?

Общи условия

Активация на акаунт