Тормоз над дете

• 8 473
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
В конкретната ситуация е много важно при всеки инцидент да търсите госпожата и лелята. ПРИ ВСЕКИ! Знам, че не е лесно, но проблема иначе ще е само ваш.

Като начало е добре да включите и вашия баща в тези разговори. До тук има само женско участие и неговото присъствие ще всее респект /нека се владее максимално и да говори малко/. Поискайте среща на двете момчета в присъствието на лелята, учитеката, училищния психолог /или който го замества/, и вие двамата с мъжа ви. Важно е да сте двамата - така показвате, че не сте истерична майка, а наистина смятате че има проблем. Също така е добре от психологическ гледна точка вашия татко в този разговор да говори с другото момче - на него му липсва контрол и родителски респект. Не бива да го плаши и да му се кара, а да го пита защо се получава така, как се чувства като напада сина ви и сята ли, че силата е решение - ето той като голям мъж е по-силен /но без нападки - да стане ясно, че бащата е по-силен и ако ще си играем на силния напада слабия няма да го позволи./

След този разговор, и след като премине затишието от 4 дни на добро поведение считайте че сте изчерпали "това ниво" и за всеки проблем ходете първо при директорката и после при класната, викайте и лелята. Просто трябва на всички да им писне да се занимават и да вземат мерки!

# 46
  • В полите на Пирин планина
dobra, не съм се засегнала от "шушукането", но исках да изясня, че говорихме с други майки преди една родителска среща - случаят в часа по физическо беше от сутринта.
Всякакви такива конфликти са много неприятни и притеснителни. Аз лично се безпокоя повече за това как ще повлияе ситуацията на детето ми - той започва да се дразни и не иска да отстъпва, защото "не бил слабак", а не ми се мисли, ако наистина се сбият и наоколо няма някой учител да ги спре  Crazy

А конфликт с учител пък не знам как да коментирам - изобщо не би трябвало да показват някакво лично избирателно отношение спрямо децата ...  Shocked

the Дорис, и мъжът ми беше на срещата с лелята, а и когато момчето удари сина ми по физическо също. По никакъв начин не сме реагирали агресивно срещу момчето / най-малкото пък мъжът ми, защото е полицай и е абсурд да реагира първосигнално - това не е първия хулиган с който се среща ...

Днес въпросното момче поканило сина ми на гости - да играят Плейстейшън  Rolling Eyes
Най-странното в ситуацията, че миналата година двамата бяха приятели - седяха на един чин, на зеленото училище бяха в една стая, играят в един футболен отбор ...

# 47
 Lady Brinne, това момче има изключително натоварващи детето психически промени. Най-вероятно се чувства изоставено от родителите. Също така ние можем само да гадаем какви са емоциите му спрямо Вашия син. Възможно е /само предполагам/ да го е броил за приятел и да смята, че и той го е изоставил. Именно затова насочва агресията си към него. Но също така е възможно да е агресивен тип дете, което лесно удря  и напада. Пълненето на маратонките с вода е търсене на внимание, а не агресия. Опасявам се, ча ако е приел, че синът ви приема ролята на жертва, върху която ще си излива злобните емоции ще трябва да се сбият и да стане ясно, че няма да се остави да бъде тормозен.

Ще играят ли Плейстейшън? Какво е вашето решение? Предполагам, че лелята стои зад това в опит да ги помири.

# 48
Ще играят ли Плейстейшън? Какво е вашето решение? Предполагам, че лелята стои зад това в опит да ги помири.

Казах на сина ми да потърси телефона на лелята, за да коментираме предложението.

Синът ми е много послушен в училище, а и преди в детската градина. По-скоро не е реагирал и не е отвърнал с удар, защото винаги сме коментирали вкъщи, че боят не е решение на проблемите - или, както той самият каза "защото вие не ми давате"  Mr. Green Обаче ми заяви също, че ако момчето го удари отново "ще му накръти един", за да спре  Shocked Не знам какво да му кажа, честно. Не искам да се травмира и да се изживява като жертва. А също не искам да се бие и да реши, че това е приемлива линия на поведение ... Агресията и без това ни залива от всякъде, а децата са толкова уязвими.

Аз съчувствам на това момче и знам, че проблемите се отключиха с истинска сила, след като родителите му заминаха за чужбина ...

# 49
Не съм влизала отдавна в собствената си тема, сега ще се върна да ви изчета, набързо видях някакви неща, които са писани и искам да се изкажа.
Първо, нашият проблем се отстрани като отрязан с нож след моето посещение в детска педагогическа, сега същите деца ни обикалят отдалече. С майката нямаше как да говоря, тя има проблем с нервите и директно преследва , напада и т.н. С което искам да кажа, че
- не винаги разговор с родител е подходящ.
- от лятото записахме на спорт, подейства много добре
- за другите тормозени деца - понеже са момчета, може би намесата на бащата /сериозна/ ще свърши по-добра работа. Все пак някакъв мъжки модел за (мирно) разрешаване на конфликтите трябва да има!

На мен от детска педагогическа ми казаха, че тези неща се получават от скука. Да се ангажира вниманието с неща, които са интересни за самото дете, повече време с родителите и съвместни семейни занимания, както и спорт или друго (изкуство?), но принципно се набляга на физическата активност, ако я няма, им остава много излишна енергия за такива дрязги. Аз това, което разбрах, е БОРБА СРЕЩУ СКУКАТА.
Надявам се да съм от помощ.  Grinning

Лейди Брин, наистина до 4 клас класните сигурно са по-ангажирани, а пък зависи и от самия класен. Според мен също, при положение че неведнъж се е случвало, няма причина да отлагаш ходенето до директора. Дала си шанс нещата да се променят по друг начин. Лелята..лелята, от една страна не е длъжна, от друга, щом е от административния персонал, ще бъде защитена... Мислите ли с мъжа ти(!) начин детето да се справи само със ситуацията?
* този, който тормозеше моят син, също му беше 1 година 'приятел' преди това, не е странно, често се получава между 'бивши приятели'

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 14:12 от Анонимен

# 50
Нощна птица , нашият проблем в момента е в затишие, т.е. откакто писах за последния сблъсък и срещата с лелята - няма повече инциденти. На тази среща бяхме аз, мъжа ми, лелята, децата и класната. Силно се надявам всичко да е потушено. А в момента, поради отсъствието на родителите, лелята е настойник на момчето, така че тя е изцяло отговорна за него.

Мислите ли с мъжа ти(!) начин детето да се справи само със ситуацията?

Може би има и такъв момент. Въпросното момче подстрекаваше други две да се закачат с моя син, та едното от тях се опитало да го удари - той се дръпнал и нашият му пернал един шамар.  Crazy Казва, че сега го заобикалят от далече  newsm78 Не мисля, че това е приемлив начин и винаги съм обяснявала, че боя и насилието не са приемливи, но човек не може да търпи до безкрайност  Crossing Arms

Надявам се и вашите проблеми да нямат продължение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт