Тормоз над дете

• 8 468
  • 50
  •   1
Отговори
Здравейте. Синът ми има неразбирателство с комшийско дете, което напоследък започва да се превръща в тормоз. Някой, който е участвал в такива неразбирателства би ли споделил ценни идеи. Ще опиша с две думи за какво става дума:

Група деца /с 2-3 години по-големи от него/ дебнат пред входа /него и приятеля му/, звъни се нон-стоп по телефона, детето заплашва моя с майка си, идва майката, започва да крещи на сина ми, къде съм била аз, да сме били говорели. Обвинението е, че хвърлял нещо по тях през балкона. През последните месеци се случва поне 4-5 пъти, синът ми и другото му приятелче не смеят да излязат от къщи, проблемът не изчезва. Юнакът е подтикнат от момиче, когато я нямаше въпросната М., приятелството им се възобнови, онзи ден се върна от морето и веднага драмата започна с пълна сила. Постоянно дебнене, вкл. като ни видят /мен и мъжа ми/ веднага идват и започват да се оплакват от сина ми. Майката на въпросното дете не е никак в час - както казах, крещи на улицата по сина ми. Т.е. с нея не може да се разбере човек, няма да има смисъл да говоря с нея.  newsm78
Синът ми е на 9, другите деца на 12 и отгоре.
Идеи?

# 1
  • София
жалба...
към местния Отдел за закрила на детето
факта че синът ви е по-малък е достатъчен, пък и щом и майката ви тормози-тормозът е изцяло от тяхна страна
кажете им че ще подадете жалба и ще поискате ограничителна заповед
мъжът ви не може ли да сплаши майката и хъшлакът...
в крайна сметка вашият е само на 9...другите са по-големи
засипете ги с желби...снимайте я как крещи по детето ви, запишете заплахите по телефон и т.н
кажете имче ще ги качите във фейса...ще ги пуснете на господари на ефира...
понякога само с лошо нещата се оправят, щом не става с говорене с майката

# 2
Този психологически тормоз ще се отрази по-сериозно на детето ти, отколкото си мислиш, ако не вземете мерки. Примитивно звучи, но смятам, че ако се повиши правилно тона в ситуация ще свърши работа. Аз съм на мнение, че щом не може да се общува адекватно с някои хора, има и други начини- жалби, шамари.

# 3
  • София
А дали има някакъв шанс нещата да са взаимни и оплакванията да не са безпочвени?

Най-доброто е детето да не се занимава с другото дете - да се обясни и на двете деца, че щом не се харесват, не играят заедно. Първо разговор с майката, но спокоен, не когато е в състояние на афект.

Но аз най-напред бих проверила възможността и моето дете да има нещо общо с таз война  Peace

ПП Това, че е по-малко не пречи да е дразнител.

# 4
Нощна птица, мъжът ти е едър, стабилен и сериозен мъж. Нали разбра съветът ми?
А сега чакам на лични да ми снесеш кои са въпросните деца, моля.  Simple Smile
И не напразно ги искам тези имена, защото от това кои са точно децата, мога да ти дам и адекватен съвет.  Peace

# 5
Ами моят връзва, разбира се, и има елемент на взаимно дразнене, според мен. Но дебненето е едностранно, освен това намесиха и приятелчето на детето ми, което е доста извън групата, и него обиждат, дебнат, преследват ги и двамата, когато отиват на гости на другото дете оттатък булеварда, ще ми направят проблем и с приятелчето просто.

# 6
  • София
Уф, моят го преследваха така в трети клас две деца на прибиране от училище. Дразненето беше взаимно естествено, но те бяха две, а той глупчото се беше уплашил, но вместо да бърза да тръгва преди тях, висеше в училище по половин час, белким не го следят. Те обаче го причакваха... Разбрах случайно, защото започна да закъснява и все имаше причини уж. Тук учителката помогна, защото бяха деца от един клас, оправиха се и дори станаха приятели.

Дано намериш решение.

# 7
Щом майката е неадекватна, хващаш детето когато дойде да ти се оплаква и му обясняваш че ако нещата не престанат ще пуснеш жалба в полицията за тормоз. Не знам колко са големи, но щом скитосват сами са на възраст в която ще разберат.

# 8
Вчера ги видяхме, детето идва и ми връчва телефона - Майка ми иска да говори с теб. Ами - не искам да говоря с нея- не, не, не и пак не  - ето, и ми държи телефона пред лицето, онази бълва огън и жупел на висок глас. Абе преследва ме с телефона, от който майка му нещо си ми говори. Е това какво е ми кажете? То тормозът е и от нея към мен вече.

Не са две деца, Дзвер, нашите са две, на близо 10 години, онези са 5-6-7 деца сюрия на по 12 с по една глава над тях.  Sad

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 11:17 от Анонимен

# 9
Ама тези деца нямат никакъв респект към теб като към възрастен ! Следващия път ти се обади на майката и й кажи, че ако продължава ще си говорите на друго едно място.

# 10
Да, а на мъжа ми преди седмица или две е казала едната, че бил 'ненормален' ли, 'малоумен' ли, нещо подобно....  Thinking

# 11
С Нощна птица сме съседи. Децата ни не се познават, не излизат заедно, държа да подчертая, за да илюстрирам следващото- заяждането с моите деца, докато аз съм между тях, просто минавайки, не заговаряйки някого, не  играейки.
За какво говорим?

# 12
Може  и аз нещо да съм уморено, но нещо ми е объркано и странно в тази тема.  Rolling Eyes

Нощна птица иска съвет тук във форума, за да се справи с проблем, а сякаш нищичко не чува. Просто пост  след пост си пише там нещата, които я вълнуват, но обратна връзка НЯМА. Не говори с децата, не се държи като възрасен, дори не прави опити да говори с другата майка. Ненормални били родителите, обиждали МЪЖА и  Shocked /сякаш той е сополанко, който е дотичал разплакан при нея/, дебнели сина и, а детето и как се държи не става ясно ...

Прощавай Нощна птица, но какво очакваш да се случи, освен да се жалиш?

Касита, не стана ясно кои деца са се заяждали с твоите деца, докато сте минавали покрай тях.

# 13
Ами аз изчетох няколкото мнения по темата и взех решение, пуснах оплакването и си действам вече по каналния ред.
Ние с Касита се разбрахме за какво става дума, аз и тя говорим за една и съща група деца в квартала.
Току що от приятелче чух, че са се заяждали и с едно дете с голям проблем с килограмите, то има диабет и него са взели на мушка.
Дорис, не писах повече в темата, понеже не видях кой знае какъв отзвук. А и задвижих директно нещата с жалба, сега се връщам в темата, за да напиша какво съм предприела, а и това, че има и други тормозени деца.
При нас Дорис основният проблем е, че тази групичка дебне сина ми пред входа и него буквално го е страх да излезе. Ти си помисли кой как се държи. Аз не казвам, че мойто е света вода ненепита, имаше един момент, в който се бяха заяли и той също беше участвал - преди няколко месеца. Оттогава насам той страни от тях, те му звънят по телефона, привикват го да се били 'разберяли' /за какво, и аз незнам, а май и той/ , дебнат пред блока, пресичат булеварда и дебнат и пред блока на приятелчето му, обиждат възрастни дори /наглостта е безкрайна/ и изобщо проявите им станаха безчет, след няколко разговора видях, че и други хора тормозят и просто спрях да пиша тук, понеже ми се проясниха нещата, това е.
Приеха жалбата и днес привикват родителите един по един, сутринта ми каза следователката, че са ги открили всичките деца и родителите им и ще ги привикат на разговор-предупреждение. Толкоз.

# 14
Дано има ефект, защото може и да загрубеят нещата. Лесно е да се разреши даден проблем ако срещу себе си имаш човек, ако е говедо обаче няма шанс. А тези деца щом си позволяват да тормозят и малки и големи явно имат подкрепата на родителите си или тяхното безразличие.

Общи условия

Активация на акаунт