Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 31 011
  • 416
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Скрит текст:
Да пожелая и тук
Честит Рожден Ден на твоето момченце, Мариетче!
Да е жив и здрав!

При нас кипи подготовка за предстоящия РД следващата седмица.
Торта със Сето Кайба  ooooh! от Ю-Ги-Йо ... едва намерих такава.
Скрит текст:
До края на седмицата ще са налични и всички подаръци.

Вчера ходих училището да му взема униформата.
Програмата му за уч. година с допълнителните дейности ще е фул - по два пъти в седмицата ще ходи на народни танци, шах и фехтовка, а три пъти - на карате. Иска и на плуване  Crazy , но ще го водя, когато имам време.

С книжките за лятото почти сме приключили. Останаха ни само приказките на Андерсен и братя Грим, като първата я чете в момента и има реален шанс до 15 септември да се справи с всичко.
Направо не ми се вярва, че доста съмнения имах, че ще успее.

Peace при нас можеше да се даде снимката на флашка и в сладкарницата да я направят върху тортата  Peace

Точно това щях да предложа и аз  Simple Smile

Ние трябва да пазаруваме дрехи и обувки за училище. Ще търся евтини и/или издръжливи, че едва ли ще спрат да се търкалят по пода на стаята и салона  Confused

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Sunglasses вие в Перник си имате китайски мол. изглеждаше добре зареден през витрината  Blush

в МОЛ Сердика има намаления в Уайкики. имаше интересни неща - обзаведохме се с панталонки, но имаше интересни комбинации, тениска с яке, риза с тениска, ватирани и шушлякови якета, различни гуменки и кецки...

Скрит текст:
аз не знам какви ще са изискванията на новите учители и смятам да изчакам с купуването  Blush

# 152
  • Перник
Sunglasses вие в Перник си имате китайски мол. изглеждаше добре зареден през витрината  Blush
...

Сега ако ми кажеш и къде е, ще съм ти много благодарна  Simple Smile Знам 2 китайски магазина в Перник, единия е големичък, ама чак "мол"  Rolling Eyes

# 153
а де!
имаше Била наблизо и стара сграда с нещо като тунел под нея...

и хотел. лъскав  Laughing и голяма офис сграда ...

# 154
И ние се завърнахме в цивилизацията. Две седмици и половина без ТВ и компътюр, чудесно й се отразиха, попълни си почти изцяло Голямата ваканция, прочете Ние врабчетата и Пинокио. Общо прочетените стават 5, имаме десет в списъка, но препоръчителни са пет, още не го знае, ще натискам да прочете и останалите леко-полеко.
Честито на патерица на рожденниците на Лулу, Сисето, Мариета, и ако съм пропуснала някой да извинява и се чувства поздравен. Много късмет, щастие и усмивки!
Родителска среща няма да има преди 15-ти септември каза класната и ще взимаме нещата след това - в движение.

# 155
  • Sofia
Мариетко, честит пораснал момък и на теб!  Hug   bouquet

Аз взех химикалки (BIC - такива и Шнайдер ползва Гушкан), а и четки за рисуване... да има... дебел скицник (такъв даже поне още един мисля да взема) и лепило от промоцията на Кауфланд.
Официалните обуща са пристигнали... информира ме ММ.

# 156
  • София
А на мен още хич не ми се мисли за училище... нищо не съм вземала още...  Blush

# 157
И ние сме готови с всичко за у-ще още от преди месец .Тук нямат учебници ,а материалите се знаят всяка година. Всичко налепихме със стикери с имената , подготвихме раница и обувки и чакаме 1ви септември .

Вчера взехме и бюрото ,остана само библиотеката и като оправим пода в стаята й ще се нареди всичко и ще започне учебната година на ново Simple Smile

Взехме и и домашен любимец -рибка - та снощи редихме аквариуми, купувахме нагревател за аквариум, соли за пречистване на вода, термометри , храни, механизми за въздух и не знам си какви термо- регулации ,светлини и не знам къде ще поберем всичко в стаята й  Crazy

Няма търпение вече и тя и ние  Laughing

# 158
  • Перник
а де!

и хотел. лъскав  Laughing и голяма офис сграда ...

Ааа, сетих се  Grinning Ама не знаех, че И това е китайски магазин. Бизнес сградата се казва "Елена" (по соц. време беше шивашка фабрика, кръстена на партизанка май  newsm78 Елена Георгиева), а хотелът - "Елит". А старата сграда с тунела отсреща е вход към едно кварталче, което много харесвам. Казва се Твърди ливади и е строено преди стотина години за работниците в мината - симпатични къщички, тихи улички...даже май се водеше архитектурен паметник...

Сори за лиричното отклонение   Blush

# 159
а де!

и хотел. лъскав  Laughing и голяма офис сграда ...

Ааа, сетих се  Grinning Ама не знаех, че И това е китайски магазин. Бизнес сградата се казва "Елена" (по соц. време беше шивашка фабрика, кръстена на партизанка май  newsm78 Елена Георгиева), а хотелът - "Елит". А старата сграда с тунела отсреща е вход към едно кварталче, което много харесвам. Казва се Твърди ливади и е строено преди стотина години за работниците в мината - симпатични къщички, тихи улички...даже май се водеше архитектурен паметник...

Сори за лиричното отклонение   Blush

следващият път ще се разходим през "тунела".
аз се чудих дали не е било хотел  Blush те нали имаха такива специални подходи за каретите, да са на сухо градските госпожи и господа, когато слязат от возилото, докато влязат във входа.  Laughing

за качествата и вида на стоките в магазина не мога да кажа нищо, беше затворен, но през витрината видях комплект много симпатични куфари-каретки с балони, за това съм го запомнила  Blush

момичета, не е за хвалене, но малчо едвам се побира в анцузите, купени май-юни. едно че му седят като на артистите от Мъже в чорапогащи, друго, че окъсяха  Blush

ще се купува всичко май, а като знам колко обича да пробва.... Tired

# 160
  • Перник
st. Dobri, разходете се из кварталчето - аз много го обичам - изведнъж попадаш в друг свят - тишина и спокойствие. До преди няколко години хората не си заключваха вратите... сега не знам как е. Пред някои къщи все още стоят дървени сандъци, в които са се доставяли безплатно въглища - минавала всеки ден каруца, и където са свършили въглищата, пълнели сандъка.

...като знам колко обича да пробва.... Tired

Изобщо влизането в магазин при нас е мъка - пипа всичко, търчи - като доведен от гората вчера  Crazy
Затова ще пазарувам или сама, или он лайн. Ще мъкна Калоян с мен само за обувки.

# 161
...

Изобщо влизането в магазин при нас е мъка - пипа всичко, търчи - като доведен от гората вчера  Crazy
Затова ще пазарувам или сама, или он лайн. Ще мъкна Калоян с мен само за обувки.

същата работа  Tired

минава на бегом, казва, че всичко е видял и иска да си тръгваме  Tired
вече не пипа така, но се опитва да ме изкара от магазините по-бързо.

# 162
  • София
Хах, миналата седмица с едното дете ходихме до Джъмбо. За пръв път влизаше - и едва сега разбрах какво означава изразът "...като дете в магазин за играчки".

# 163
Хах, миналата седмица с едното дете ходихме до Джъмбо. За пръв път влизаше - и едва сега разбрах какво означава изразът "...като дете в магазин за играчки".

Joy ооо, там е опасно  Laughing
там му трябва всичко, от килимче за пред леглото с дълги косъмчета до соларна лампа да му свети нощем на балкона. а рафтовете за играчки не ги коментирам изобщо.

там помага друго - "това са твоите пари, 10 лева например, и можеш да ги изхарчиш за каквото искаш." човека започва да смята, да преценява, да взима и връща играчки...
накрая се снабдяваме с един-два пакека "трикове за минута" или някоя друга дреболия, но свършваме и планираното.
като цяло избягвам да ходим там Blush

# 164
  • София
Аз в Джъмбо да ходя обичам, но... сама.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт