Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 996
  • 416
  •   1
Отговори
# 240
  • В светлината на слънцето

hahaha Joy Ох, това е много добро. Joy

# 241
# 242
  • София
 Стига сте им смятали книгите на децата!  Laughing Колкото-толкова!
  Може да прочете дете 30 книги, защо да не може. На Морена щерката чете постоянно , с желание, още през годината. Нормално е да й върви леко четенето. Контесата помня, че е в чужбина. Не знам къде е точно, но в УК книгите в библиотеката са разпределени по възраст и четивна техника. Първият раздел са лесни, "бебешки", с прости думи и доста картинки. Като ги прочетат 50-те минават на втори раздел-малко по-сложни думи и т.н. Така постепенно книгите им се усложняват като думи и изрази. Идеята е не просто да се научат да не сричат, а и да развиват лексиката. При нас е друго, понеже имаме срички-децата могат да прочетат всяка дума с малко тренировки. Дали им е ясна е друго.  Wink Хайде кажете колко от децата прочетоха "Приказен свят" на Ангел Каралийчев?! Аз тази мъка не можах да я изтърпя-на всяко изречение да съм преводач.

Никога не съм я чела. Аз, не Врячо. Той изобщо още не е запознат с Каралийчев.

# 243
  • София
  Аз се прежалих да му превеждам "Тошко Африкански", но с приказките не ми се занимаваше. Ще си чете адаптираните издания(бебешки, с картинки Simple Smile ) ако иска. Или ще чете нещо друго.  Crossing Arms

# 244
  • ГОре на черешата...
Че къде са виждали казан днешните деца, та да се сетят за Казанлък  Whistling

# 245
  • София
Ъх, за днешните деца не знам, но на мен това не ми заприлича на казан - може би на котле или в краен случай на гърне.

ПП
Ей сега тествах ММ с картинката. "Не че гърне с лък прави нещо..."

Така че - нашата семейна диагноза е: не е детето незнаещо и не са съвременните деца неразбиращи, художникът нещо е объркал понятията.

# 246
  • В светлината на слънцето
Кати, остави, но и аз след това доста поумувах каква ще да е таз дума с лък отзад и тенджера отпред. За казан изобщо не се и сетих. ooooh! Пък не е като да не знам какво е казан. Thinking

# 247
  • Sofia
Мдааа... пълно е в учебници/помагала/детски списания с такива картинки, които трябва да се разпознаят, но...  ooooh!
И аз поумувах Thinking, за да се напасна думата за Казанлък, ама не че картинката ми прилича на казан.  Дори манджалък сглобих, докато търсех...  hahaha

# 248
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush отварлък е нашата дума  Blush

нали вещици, магьосници и магии са ни на дневен ред, та щом нещо се вари, то е отвара  Blush

... Къде ще си губи времето той с четене... Crazy Mr. Green Но да ми развие теория и да философства за ползата от четенето и ограничаването на детската свобода и избор, много го бива. hahaha

така сме и ние  Blush последна седмица била, трябвало да си живее като за последно 
ooooh! къде ли го е чул!

Thinking пък иняма спомен чак толкова да не си е живял предишните седмици ...

# 249
  • София
Еее, така може. Ако сложим и надничането по вестници и списания, тогава моят е прочел над 50 книги това лято Crazy
Мисълта ми беше, че всяко прочетено нещо подобрява техниката на четене. А не, че ще му броя брошурите. Wink
Не знам колко е прочел това лято и не ме интересува. Радвам се, че му харесва да чете, но ако не беше така, нямаше да драматизирам.

aunt Ogg сега чете  "Приказен свят" на Каралийчев.
И не ме пита за старите думи. Но явно му допадат книгите със стари думи,
защото прочете Надстадин Ходжа анекдоти (книгата е за възрастни, не адаптация), която е пълна с турцизми и много му хареса.

# 250
  • София
ОК Simple Smile опитах се да пошегувам с бройката на книгите .. как да е.
Понеже нашите всички са по 200-300 страници (всъщност в Мечо Пух май са две книги реално за 300) аз си представих как едно 7-8-годишно дете чете 30 * 300 страници за 3 месеца - затова попитах Simple Smile Предлагам мир, не се засягайте  Peace  Колкото толкова - за мен е важно да четат и да се учат да мислят Simple Smile

# 251
  • sf
Направо ме е срам да кажа,че моят не е прочел нито една книга  ooooh!
Чете чат-пат по някой Франклин, но бързо му омръзва, мързи го и мисли само за футбол и скейтборд  Rolling Eyes
Как ще я караме до 12ти клас-не знам. Ще ми се да съм лоша майка и да го оставя баща му да го гледа  hahaha

# 252
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам какво да те посъветвам  Tired
моите се гледат добре сами, но според баща му, нямало някой ненаучен да чете, пише и смята.
Скрит текст:
явно има бяло петно за цял един етнос
Не знам какво мисли, че тези умения някак ще се налеят с фуния?  Tired
по негови спомени, в къщи не се учи и не се проверяват домашни - това е работа на класната и учителката от занималнята  Tired

вярно, че преди е било така, но нещата отдавна не са такива  Tired

истината е, че още се боря с бащиното управление от февруари до май  Tired

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 13:45 от st. Dobri

# 253
  • sf

Не знам какво мисли, че тези умения някак ще се налеят с фуния?  Tired

Точно за това се тюхкаше вчера- как не можело ей така някакси всичко да си знаем и да не трябва да учим  ooooh!

# 254
  • Sofia
Е, и аз не бих броила иначе, но така се получи сега... Спорехме двете с детето за една книга - кога я е чела. На мен ми се струваше, че беше много отдавна... и така взех да проверя (в темата кой какво чете) и ми хрумна пък и да преброя. Те това е.  Wink
Пък иначе някой и да брои умишлено и целенасочено, не ми пречи.  Simple Smile

Взех билетите, във вторник късния следобед пътуваме. То пък тъкмо ще се поразхлади...
Ох колко малко рахат остава...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт