козметиката на ТАЛОДЕРМА - 2

• 86 960
  • 538
  •   1
Отговори
# 105
е мен защо ме пропусна този път newsm45 smile3514 smile3518 smile3518

# 106
е мен защо ме пропусна този път newsm45 smile3514 smile3518 smile3518

Mr. Green  ми не е нарочно! Просто напоследък в следобедните часове интернет връзката е лоша  smile3513 и имам проблеми специално с боравенето във форума...   преди се ядосвах[smilie=smile3511.gif] , но май няма смисъл.
какво да се прави ...  smile3525
таа, затова се мотая понякога.
Ако започна подред, коментарът ми е следния:
1. Няма как кожата ли да не "свети" от дневен крем с УВ филтри, понеже те са мастноразтворими химически вещества и образуват такъв лъщящ филм, но това не вреди на кожата. Аз лично преодолявам това, като пудря леко веднъж сутрин - и край. Проблема се елиминира за целия ден, а и запълвам порите с пудра, вместо с прахоляците от пътя до работа... Няма как просто. Но пък екстрактите си вършат работата да успокояват възпаленията и даконтролират омазняването  Peace
2. Мисля, че освен околоочния гел с Ройбос, е добре да си вземеш и тоалетното мляко, и тоника за мазна и смесена кожа.
Тоалетното мляко е с Глицерин, билкови екстракти от Репей и Лавандула, вит. А и Е, Урея,
а Тоника - с Алантоин, Д-пантенол, билкови екстракти от Репей, хвощ, Лавандула, хмел, Дъбови кори и Бреза, вит. А и Е, без алкохол.
След като си си сложила от Ройбоса и той попие добре, сложи и от млякото за мазна и смесена, вместо крем, за да поеме и презнощта кожата една порция лавандулка и репей  Wink

и отново, с удоволствие  Mr. Green, за съставките:
Алантоин - действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Глицерин - оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Лавандула, екстракт - действа епителотонично, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, противосърбежно, регулира дейснотта на мастните жлези;
Репей, екстракт - овлажнява кожата и регулира дейността на мастните жлези;
Урея - участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства;
Д - пантенол - заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Дъбови кори, екстракт - анти-септично, адстрингентно и тонизиращо действие;
Бреза, екстракт - нормализира кожния тургор;
Хмел, екстракт - тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;
Хвощ, екстракт - оказва тонизиращо и стягащо действие;

Препоръчвам ти, през 1-2 дни да си правиш почистване с кашичка от хума, с прибавени в нея по 4-5 капки масло от лавандула и също толкова масло от камфора (дермални разтвори!). Има ги по аптеките. Маска е много подходяща (а и заради подкожните пъпки, които познавам много добре от по-"малдите" си години  Grinning ), понеже хумата едновременно почиства, абсорбира излишния себум, почиства порите и действа противовъзпалително. Лавандулата има силен противовъзпалителен и регенериращ ефект и регулира мастната секреция (и матира кожата), а камфора леко ексфолиира, избистря тена, също регулира омазняването и засилва обменните процеси в кожата.
А единичните пъпки си ги третирай локалко с маската нощем - няма проблем. Но спи с нея върху тях.

И тъй...
Какво ти е мнението?
  bouquet кожа! и пиши пак.
 Peace

# 107
  • София
Втора вечер ползвам гела с Ройбос за около очи, като мажа с него цялото си лице. Много добър ефект! Дано занапред остана все така възхитена Simple Smile

# 108
Втора вечер ползвам гела с Ройбос за около очи, като мажа с него цялото си лице. Много добър ефект! Дано занапред остана все така възхитена Simple Smile

smile3501

# 109
  • София
Вчера си купих гелчето с ройбос, кремче за ръце и кремче за крака. До сега съм много доволна, особенно от гелчето с ройбос. Веси, имам въпросче, мога ли да го ползвам за цялото лице,аз съм със суха кожа, ако това има значение? Благодаря много

# 110
Вчера си купих гелчето с ройбос, кремче за ръце и кремче за крака. До сега съм много доволна, особенно от гелчето с ройбос. Веси, имам въпросче, мога ли да го ползвам за цялото лице,аз съм със суха кожа, ако това има значение? Благодаря много

smile3521 можеш, разбира се, и още как! Екстрактът на Ройбос съдържа всички характерни за него активни съставки и минерали, за които много от нас са изчели също толкова много в брошурките на Лечител. Има благотворно действие върху всякакъв тип кожи, понеже задоволява основни потребности на кожата.
Ройбос, екстракт - е анти-оксидант, притежава ярко изразен противовъзплителен и анти-бактериален ефект, овлажнява в дълбочина, а характерният му състав позволява да задържа влагата в кожните слоеве и дапредпазва от загубата на влага, освен това избистря тена и има пречистващи свойства, намалява подпухванията и отоците (когато ги има).

Ползвай смело!  Hug
Желаем ти   bouquet кожа и да си все така доволна!

# 111
  • София
Веси, супер си!   smile3525

# 112
Много благодаря са съветите аз ползвам и тоалетното мляко на талодерма са смесена и мазна кожа само тоника ми е друга фирма но ще го сменя ще пробвам по тази схема и дано кожата ми стане цветуща отнови много благодаря!!!

# 113
Здравейте, много ми харесват изчерпателните отговори на Веси !
Имам следния въпрос относно тази маска с хума /и на мен ми излизат подкожни пъпки около цикъла/ - тези дермални разтвори с лавандула и камфор готови ли се продават или трябва да се направят от маслата? и тези общо 8 капки достатъ4ни ли са за кашичка, ако не - с вода ли се допълва?
а тази маска за пъпки как точно се казва?

# 114
Здравейте, много ми харесват изчерпателните отговори на Веси !
Имам следния въпрос относно тази маска с хума /и на мен ми излизат подкожни пъпки около цикъла/ - тези дермални разтвори с лавандула и камфор готови ли се продават или трябва да се направят от маслата? и тези общо 8 капки достатъ4ни ли са за кашичка, ако не - с вода ли се допълва?
а тази маска за пъпки как точно се казва?

Здравей!  Hug
Маслата от лавандула и камфор по аптеките са готови за външна употреба (затова ги посочвам като дермални разтвори). В медицински тъмни шишенца или флакончета като за спирт ..., но не и етерични масла в чист вид.
Капките масло не са достатъчни да правенето на кашичката от хума - добавяй на капки хладка вода, докато получиш желаната от теб гъстота.
Ами маската се казва "Маска срещу гадни пъпки - самоделка"  Mr. Green Общо-взето, за нашия тип вече непубертетна кожа, която има такива пъпки точно циклично, е по-олекотен и подходящ вариант от маските за акне, понеже акнеичните кожи се третират и с киселини... Добре влияе - пробвай се!  Peace

Желаем ти   bouquet кожа!

# 115
Извинявам се, ако вече е питано/отговаряно на моя въпрос, но не мога да прочета целите теми Embarassed
Та към въпросът ми - препоръчайте ми продукт против врастнали косъмчета след кола - маска Praynig. Не знам дори въпросът ми в правилната тема, но бе беше срам да пусна нова такава Embarassed
Благодаря!  bouquet

# 116
Извинявам се, ако вече е питано/отговаряно на моя въпрос, но не мога да прочета целите теми Embarassed
Та към въпросът ми - препоръчайте ми продукт против врастнали косъмчета след кола - маска Praynig. Не знам дори въпросът ми в правилната тема, но бе беше срам да пусна нова такава Embarassed
Благодаря!  bouquet

Здравей!  Flutter
Кажи нещо повече, моля! За третиране на възпалението (зачервяват ли се всъщност местата с подкожни косъмчета  Confused) ли се интересуваш или как да предотвартиш врастването?

# 117
Благодаря!  bouquet

Здравей!  Flutter
Кажи нещо повече, моля! За третиране на възпалението (зачервяват ли се всъщност местата с подкожни косъмчета  Confused) ли се интересуваш или как да предотвартиш врастването?

Здравей, Веси! Wink
След кола-маската се появиха няколко червени участъци (за триъгълника говоря, макар и на краката да имам този проблем) - като пъпки са на вид, но всъщност не знам дали са се получили от третирането с колата или са са врастнали косъмчета newsm78. Опитах да разчопля една - две, но станаха на рани Sick.
Въпросът ми е  - има ли продукт ,който да предотвратява врастването на косъмчета и образуването на тези `пъпчици` ?

# 118
Здравей, Веси! Wink
След кола-маската се появиха няколко червени участъци (за триъгълника говоря, макар и на краката да имам този проблем) - като пъпки са на вид, но всъщност не знам дали са се получили от третирането с колата или са са врастнали косъмчета newsm78. Опитах да разчопля една - две, но станаха на рани Sick.
Въпросът ми е  - има ли продукт ,който да предотвратява врастването на косъмчета и образуването на тези `пъпчици` ?

Не ми е известно да има продукт, който да предотвратява появата на врастнали косъмчета. Дерматолозите казват, че това не е проблем на косъма, а на кожата. Аз лично нямам този проблем с краката откакто, непосредствено преди епилацията, в банята си правя ексфолиация на краката с тривка и сода. Просто реших да опитам, тъй като си помислих, че ако махна горния рогов слой, след изскубването на косъма пората ще се затвори по-сполучливо и така се и оказа  Peace. Но после трябва много добра хидратация накожата там!! Имах същия проблем и с триъгълника, докато не престнах с кола маската и не започнах да скубя на ръка с пинцета! В същност, оказа се, врастналите косъмчета се получават при скубанене срещу посоката на растежа!   ooooh!  Вярно, че на ръка скубането в зоната на триъгълника е много по-бавно и изгърбващо, но вече нямам този проблем   bouquet.
А преди, когато ми се образуваха червени топченца, ги третирах с маската за Мазна кожа и при акне - тя някак си ги изсмуква и когато се пукнат - косъмчето вижда бял свят.
Това мога да ти препоръчам  Peace , но наистина все още не съм чувала за такъв продукт. Мога да питам проф. Пенев за произхода на този проблем и да намерим някакво подръчно решения  Wink

До скоро! И   bouquet кожа!

# 119
Vesi - Thalloderma , Благодаря!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт