козметиката на ТАЛОДЕРМА - 2

• 87 041
  • 538
  •   1
Отговори
# 60
 Hug

А някой ме беше помоли да посоча аптеки в Ямбол.

Адонис – ЧА
К-с Бенковски, бл.12, ет.1, тел. 046/669399

Бакалова – ЧА
ул. “Търговска” 62, тел. 046/669245

Белафарм – ЧА
ул. “Граф Игнатиев”, бл.64, вх. Е, тел. 046/669396

Болнична ап-ка
ул. “П. Хитов” 30, тел. 046/661533

Даскалова – ЧА
Пл. “Освобождение” 3, тел. 046/662424

Елия – ЧА
ул. “Търгивска” 58,

Здраве – ЧА
ул. “Раковска” 3, тел. 046/661877

Здравец – ЧА
ул. “Граф Игнатиев” 9 – 3Б, тел.046/669586

Златен рог – ЧА
К-с “Златен рог”, бл.33,

Карагьозова – ЧА
ул. “Преслав” 57 (пл. Боровец), тел. 046/661840

Лъки – ЧА
ул. “Търговска” 16, ет.1, тел. 046/664346

Макси 2 – ЧА
ул. “Стефан Караджа” 26

Медика
ул. “Панайот Хитов” 35, тел. 046/663978

Мултифарм
ул. “Стара планина”, тел. 046/662808

дрогерия Наталия
ул. “Преслав” 57, тел. 046/662165

Панацея – ЧА
ул. “Милин камък” 16, тел.046/669260

Преслав – ЧА
ул. “Преслав” 83

Ралица – ЧА
ул. “Жеко Андреев” 26, тел. 046/662721

Тунджа фарм – ЧА
ул. “Кабиле” 3 – коопер. Пазар площад Г. Дражев, тел. 046/661166

Цветкова – ЧА
ж.к. Бенковски, бл.14

Център -  ЧА
Пл. Освобождение 1, тел. 046/664316

Peace

# 61

Peace
Още малко за кожата и по-конкретно:

ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

Понятието ‘чувствителна кожа’ е широко навлязло в ежедневието ни. Клиентите на козметолозите все повече се оплакват от такава кожа, за нея се пише в списания, говори се по професионални конгреси, произвеждат се специални козметични серии.
Учените от “Френския Научно-изследователски център за здрава кожа” разграничават 4 типа чувствителна кожа:
1. Тип: раздразнението често се проявява след употреба на алкохол, някои хранителни продукти, в условията на стрес и рязка смяна на температурата;
2. Тип: наблюдават се зачервявания, при студ, вятър или в помещения с климатици се появява усещане за стягане;
3. Тип: проявява всички гореспоменати за първите два типа симптоми, а червени петна се появяват и при миене със сапун, употреба на  някои козметични средства и пр.;
4. Тип: появата на червени петна при жените често се свързват с менструалния цикъл или се със симптомите на менопаузата.

При част от хората, всички основни признаци на чувствителност - иритация, зачервяване и лющене, се появяват след употребата на козметични средства. При друга голяма част от тях – при рязка смяна или ‘екстремални условия’ на климатичната среда (горещина, студ, вятър, влажност на въздуха и комбинацията между тях). Такива кожни реакции често се окачествяват прибързано като алергия или някакво дерматологично заболяване като розацея или себореен дерматит. Но ако през повечето време симптомите се появяват внезапно, без видими причини, то по-скоро може да се говори именно за ‘чувствителна’ кожа.
Защо кожата проявава такива реакции?
Най-горният и слой – роговият, е първата и най-важна бариера между външната среда и по-дълбоко разположените кожни слоеве. При хората с чувствителна кожа в строежа на роговия слой има дефект, поради което устойчивостта на кожата към външните фактори е понижена!
Нивото на защитни свойства на кожата зависи не само от количеството и качеството на клетките в повърхностния рогов слой, но и от работата на мастните и потните жлези, както и от съдържанието на имунни клетки в нея.
Кожата бива чувствителна не само поради вродени особености, но и често поради нашето съзнателно или несъзнателно и не винаги оправдано въздействие върху нея. Желаем да изглеждаме по-добре и по-млади и прибягваме до химичен пилинг, нанасяне на маски и кремове с активни вещества (напр.киселини и ретинол) и така нерядко вместо желания ефект се стига до кожна иритация и зачервявания, които дълго време не отминават. В този смисъл ние сами можем да променим типа на кожата си към чувствителна.
Най-чувствителни и ‘неуравновесени’ са онези области от кожата на лицето, където кожата е много тънка или където е намалена липидната бариера. Такива са областта около очите (и бузите, в близост до очите), където липсват мастни и потни жлези, зоната около носа и устните. Най-често раздразненията се появяват именно на тези места.
Какви защитни механизми има кожата?
Кожната бариера.
Трансдермалната /т.е. през кожата/ загуба на влага се регулира благодарение на роговия слой на кожата, при нарушението на който се стига до дълбока дехидратация и залющване на кожата. Такава кожа е не само чувствителна на външни агресори, но може да стане и “входна врата” за инфекции.
Кожна мазнина.
Мазнината, отделяна от мастните жлези е друга защитна функция на кожата. Нейният слой омекотява кожата, предпазва я от увреждания и проникването на микроорганизми. Недостигът на мазнина прави кожата суха и уязвима. Излишъкът също може да повиши чувствителността на кожата, тъй като някои компоненти на кожната мазнина (сквален и мастни киселини) могат да причинят дразнения при по-високи концентрации.
Киселинност на кожата.
Нормалният индекс pH на здравата човешка кожа е 5.5 – леко кисела. Такъв киселинно-основен баланс се постига при нормална дейност на потните жлези. Потта има също своята защитна функция, отмивайки замърсяванията от кожата и неутрализирайки действието на някои микроорганизми. Изместването на рН в една или друга посока размеква роговия слой и появата на раздразнения.

[/color]

# 62
Веси, може ли една консултация и за мен.
След бременността кожата на лицето ми изглежда повяхнала да не каже състарена.
На 27г съм , Т-зоната е нормално мазна по моите разбирания не лъщи, а иначе суха. В пубертета имах акне - упорито. Вече не е така, пак ми излизат пъпки понякога, но рядко. За това пък имам черни точки, които са дълбоки, а не изпъкнали. Не са много, но има.

Използвам една скраб за лице с кайсия на Арома, и измиващата пяна и тоника на Avon- Pure Pore(май така беше)зелените.
Искам да си взема околоочния гел с Ройбос за очите и за цялото лице нощем, както ти съветваш. Добра идея ли е?
Мисля също да се завърна към парната баня с лайка и маската с хума, както пак ти съветваш, а и навремето го прилагах при акнето.
Препоръчай ми дневен крем и нещо за повяхналия вид на кожата.
И ако прецениш още някоя домашна процедура или маска или нещо друго за почистване по твое мнение. Приемам съвети за справяне с черните точки и повяхването.

Предварително благодаря  bouquet

# 63
Здравейте!   Hug
Дългоочакваният момент дойде - информацията за новите Ройбос продукти   bouquet е пред мен.

1. Крем за околоочния контур с Ройбос
активни съставки: екстракт Ройбос, масло от гроздови семена, масло от кайсия, Д-пантенол, вит. А и Е.

Кремът притежава силно регенериращо и успокояващо действие. Съдейства за намаляване на тъмните кръгове и изглаждането на фините линии около очите.

2. Крем за ръце с Ройбос
активни съставки: екстракт Ройбос, масло от сладък бадем, глицерин, вит. А и Е

Ревитализира и възстановява увредената кожа, хидратира я интензивно и я предпазва от изсушаване и напукване. Възвръща нежността и мекотата й.

Ройбос, екстракт - анти-оксидант, ярко изразен противовъзплителен и анти-бактериален ефект, избистря тена, има пречистващи свойства, намалява подпухвания и отоци ;
Гроздови семена, масло - много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките;
Кайсиеви ядки, масло - близко по състав до кожния себум, в следтвие на което се абсорбира добре и предпазва от дехидратация, дълбоко подхранва кожата (особено на шията и около очите), омекотява и заглажда фините бръчки;
Д - пантенол - заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Бадемово масло - растително масло, чийто състав е най-близък до състава на кожния себум; омекотява, подхранва, успокоява и заглажда кожата;
Витамин А (Ретинил палмитат) - регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните и обменните процеси в кожата, регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат) - най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;

В магазините на Лечител от 1-вата седмица на април.  Peace

Желая ви   bouquet кожа!

# 64
Веси, може ли една консултация и за мен.
След бременността кожата на лицето ми изглежда повяхнала да не каже състарена.
На 27г съм , Т-зоната е нормално мазна по моите разбирания не лъщи, а иначе суха. В пубертета имах акне - упорито. Вече не е така, пак ми излизат пъпки понякога, но рядко. За това пък имам черни точки, които са дълбоки, а не изпъкнали. Не са много, но има.

Използвам една скраб за лице с кайсия на Арома, и измиващата пяна и тоника на Avon- Pure Pore(май така беше)зелените.
Искам да си взема околоочния гел с Ройбос за очите и за цялото лице нощем, както ти съветваш. Добра идея ли е?
Мисля също да се завърна към парната баня с лайка и маската с хума, както пак ти съветваш, а и навремето го прилагах при акнето.
Препоръчай ми дневен крем и нещо за повяхналия вид на кожата.
И ако прецениш още някоя домашна процедура или маска или нещо друго за почистване по твое мнение. Приемам съвети за справяне с черните точки и повяхването.

Предварително благодаря  bouquet

Здравей!  Hug
Сега ще ти спретнем една комбинацийка  Peace
1-во да започна с това, че си си спретнала "гърмяща" комбинация с тези 2 продукта на Ейвън и скраба. Надявам се скраба го използваш не повече от веднъж седмично!? или!? По това, което ми описваш кожата ти е преобладаващо суха. Държа да отбележа, че комедони и бели точки може да има и сухата кожа! Комедоните не са задължително признак на мазна кожа! Предполагам точно заради тях си си взела продуктите на Pure Pore - Fection.
- типът на кожата ти не предполага използването на скраб маски. По-добре използвай маски с отлепване (като тези на Ейвън, но се насочи към серията с Чаено дърво и грейпфрут - Pure Pore - Fection не е за теб)
- Pure Pore - Fection по-скоро ще изсушават кожата ти. Мисля, че тоника беше със спиртно съдържание (аз също съм представител на Ейвън), но така или иначе всички продукти имат адстрингентно действие, с което ще посвият още повече порите и ще изсушат специално твоята кожа. Ако държиш на тези 2 продукта - използвай ги съоветно пяната преди парната баня и тоника след икстракцията на комедоните.
- най-добре процедирай с парна баня и хума. Хумата освен, че почиства действа и успокояващо.

Предлагам ти за ежедневно почистване да си вземеш на Талодерма - Тоалетно мляко суха кожа
съдържа: глицерин, ектракти от Овес и Краставица, вит. А и Е
След почистването изплакни добре с вода, за да отмиеш всички емулгирани нечистотии.
Тоник - ревиализиращ
съдържа: алантоин, екстракти от Хвощ, Салвия, Слез, Глог, Трицветна теменуга, вит. А и Е, без алкохол.
Нощем, след тоника нанасяй околоочен гел с Ройбос на цялото лице. След няколко минути, когато е попил добре, нанеси и малко от тоалетното мляко вместо крем за лице.
Сутрин почисти пак с тоника преди да нанесеш други продукти.
За през деня ти предлагам Дневен крем - нормална и суха кожа
съдържа: вит. А и Е, билкови екстракти от Ружа, Розмарин, Маточина, Слез, масла от Жожоба и Гроздови семки.

и отново малко за съставките Wink
Глицерин - оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Овес, екстракт - хидратира в дълбочина, успокоява кожата;
Краставица, екстракт - дълбоко овлажнява и освежава кожата и тена й;
Алантоин - действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Хвощ, екстракт - оказва тонизиращо и стягащо действие;
Слез, екстракт - омекотяващо, овлажняващо и стягащо действие;
Салвия, екстракт - действа овлажняващо, тонизиращо, епителизиращо и анти-септично;
Трицветна теменуга, екстракт - изразено противобръчково и тонизиращо действие;
Глог, екстракт - притежава овлажняващо и адстрингентно действие;
Маточина, екстракт - възстановява тургора на кожата, омекотява и тонизира;
Ружа, екстракт - действа омекотяващо и противовъзпалително;
Розмарин, екстракт - действа анти-септично, противовъзпалително и тонизиращо;
Жожоба, масло - омекотява кожата, способства за задържане на влагата, не омазнява;
Гроздови семена, масло - много леко масло с ярко изразени анти-оксидантни свойства,  защитава кожата от свободните радикали, хидратира я и заглажда бръчките;

Как оценяваш комбинацията?  Peace
Пиши пак и ако има още подробности около кожата, кажи ги сега!

Желаем ти   bouquet кожа!

# 65
Опасявам се че на пипане е мазна по челото ,сгъвките на носа и брадичката. Само на пипане, не бих казала че остава мазно по ръцете. Може би е леко дехидратирана. 

Скраба го ползвам веднъж седмично, сутрин и вечер почиствам с тоник, а пяната използвам по-рядко за измиване.
Бели точки нямам, понякога ми излиза някоя гнойна червена пъпка предимно подкожни. А комедоните определено са дълбоки, стоят като кратерчета с черно в дъното.
Мисля че ревитализиращият тоник е добре, но за тоалетното мляко незнам - за суха кожа, но пък съдържа краставица, а тя май е хидратираща!?
За парната баня и хумата съм съгласна, за отлепващите маски също.
Гелчето с Ройбос явно го одобряваш, нямам възражения, доста прочетох за него.
Дневният крем мисля че е добре, ако предположението ти за кожата ми е вярно.

Ще изчакам пак да ми отговориш след малките пояснения, които дадох. Ако все още смяташ че е суха, ще се съглася с комбинацията.

След като препрочетох съставките на тоал. мляко, май е добре, но ще изчакам отговор

# 66
Опасявам се че на пипане е мазна по челото ,сгъвките на носа и брадичката. Само на пипане, не бих казала че остава мазно по ръцете. Може би е леко дехидратирана. 

Скраба го ползвам веднъж седмично, сутрин и вечер почиствам с тоник, а пяната използвам по-рядко за измиване.
Бели точки нямам, понякога ми излиза някоя гнойна червена пъпка предимно подкожни. А комедоните определено са дълбоки, стоят като кратерчета с черно в дъното.
Мисля че ревитализиращият тоник е добре, но за тоалетното мляко незнам - за суха кожа, но пък съдържа краставица, а тя май е хидратираща!?
За парната баня и хумата съм съгласна, за отлепващите маски също.
Гелчето с Ройбос явно го одобряваш, нямам възражения, доста прочетох за него.
Дневният крем мисля че е добре, ако предположението ти за кожата ми е вярно.

Ще изчакам пак да ми отговориш след малките пояснения, които дадох. Ако все още смяташ че е суха, ще се съглася с комбинацията.

След като препрочетох съставките на тоал. мляко, май е добре, но ще изчакам отговор

Peace
От това, което чета, съм по-скоро склонна да сменим дневния крем с такъв за мазна до смесена кожа, но най-напред ще те помоля да отидеш през линка за 1стр. на тази тема, към старата тема и там на стр.18, препдоследната публикация е за типовете кожа и състоянията на кожата. Прегледай ги и се опитай да окачествиш своята по-конкретно на база на дадените характеристики!

Благодаря и ще чакам да пишеш скоро  Flutter

# 67
За Т зоната това е вярно
ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА МАЗНАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
 много често се наблюдават разширени пори и комедони
2. Оценка при допир
 в резултат на удебеления външен слой и разширените пори, кожата е грапава;

лятото , когато стоя дълго на слънце, тогава остават мазни остатъци по пръстите;

За останалата част, особено бузите:

кожата е отпусната

ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА СУХАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
 нерядко се наблюдават куперозни участъци -това не съм сигурна какво е;
 като цяло – блед тен, независимо дали цветът на кожата е светъл или тъмен
2. Оценка при допир
 кожата е суха, понякога груба, нееластична
 дехидратирана повърхност
 ако кожата е дехидратирана, тя е груба при допир, дори и да е с фина текстура

Това успях да отсея,

# 68
За Т зоната това е вярно
ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА МАЗНАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
 много често се наблюдават разширени пори и комедони
2. Оценка при допир
 в резултат на удебеления външен слой и разширените пори, кожата е грапава;

лятото , когато стоя дълго на слънце, тогава остават мазни остатъци по пръстите;

За останалата част, особено бузите:

кожата е отпусната

ХАРАКЕТЕРИСТИКИ НА СУХАТА КОЖА

1. Визуално наблюдение
 нерядко се наблюдават куперозни участъци -това не съм сигурна какво е;
 като цяло – блед тен, независимо дали цветът на кожата е светъл или тъмен
2. Оценка при допир
 кожата е суха, понякога груба, нееластична
 дехидратирана повърхност
 ако кожата е дехидратирана, тя е груба при допир, дори и да е с фина текстура

Това успях да отсея,

Peace ок тогава.
Значи всичко друго си остава както е (вкл. избягвай скраба) и сменяме само дневния крем.
Т.е. става Дневен крем - мазен и смесен тип кожа
с вит. А и Е, ектракти от Репей, Хвощ, Хмел, Бял равнец, УВ филтри.
В този дневен не сме вложили маслата от Жожоба и Гроздови семки, като така сме олекотили формулата специално за мазни кожи. Но от друга страна всички кремове с УВ филтри просто си имат специфичното лъщене - никога няма да избегнеш това. Това е характеристика на филтрите.
Репей, екстракт - овлажнява и регулира дейността на мастните жлези;
Хмел, екстракт - тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;
Бял равнец, екстракт - успокоява и освежава кожата, притежава анти-септичeн и тонизиращ ефект;

Съгласна!?  Peace
 Hug

# 69

Peace ок тогава.
Значи всичко друго си остава както е (вкл. избягвай скраба) и сменяме само дневния крем.
Т.е. става Дневен крем - мазен и смесен тип кожа
с вит. А и Е, ектракти от Репей, Хвощ, Хмел, Бял равнец, УВ филтри.
В този дневен не сме вложили маслата от Жожоба и Гроздови семки, като така сме олекотили формулата специално за мазни кожи. Но от друга страна всички кремове с УВ филтри просто си имат специфичното лъщене - никога няма да избегнеш това. Това е характеристика на филтрите.
Репей, екстракт - овлажнява и регулира дейността на мастните жлези;
Хмел, екстракт - тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;
Бял равнец, екстракт - успокоява и освежава кожата, притежава анти-септичeн и тонизиращ ефект;

Съгласна!?  Peace
 Hug

Съгласна, много благодаря  bouquet
Ще докладвам за резултата, когато се появи и ще подаря скраба на някой

# 70
Разбрахме се   Mr. Green
Wink

А скраба не го захвърляй - може за ходилата да го използваш  Peace

# 71

А скраба не го захвърляй - може за ходилата да го използваш  Peace

Мерси за препоръката, тъкмо се чудех на кого да го подаря.
Ти си пълна с идеи  bouquet

# 72
Веси,може ли да посочиш аптеки в Пловдив,в които се продава козметиката на Thalloderma?

# 73
Веси,Thalloderma имат ли ексфолиант за тяло,защото вече в няколко аптеки питам,но нямат.Благодаря предварително. Simple Smile

# 74
Enita, продукти на Талодерма има в аптека Санита - аз съм си вземала от Санита на спирката преди Тунела (като идваш от панаира). Или можеш да попиташ в най-близката аптека до вас дали не могат да ти доставят продуките - сега така правя!
Иначе можеш да провериш и в Лечитал - но не ти препоръчвам този на ул. "Любен Каравелов". По-добре пробвай в Лечител-я на кръстовището на Руски и 6ти Септември.

Общи условия

Активация на акаунт