Отговори
# 15
Аз съм против храненето вечер и въобще цялата тази работа с буденето. Оставете го да пореве малко и ще види, че няма да стане на неговата.
Това беше най-голямата глупост написана тук. Ха така дръжте детето си гладно, че да не е на неговата  Whistling

# 16
  • Северозапада
Аз съм против храненето вечер и въобще цялата тази работа с буденето. Оставете го да пореве малко и ще види, че няма да стане на неговата.
Колко деца отгледа? Доколкото си спомням съм чела в някоя тема, че още нямаш такива. Нали знаеш приказката: "Когато нямах деца имах 100 теории за отглеждането, сега имам n деца и нито една теория".
Нападната и изядена  Laughing

На БГ Таткото и аз казвам, оставете всякакви режими и майката да кърми на поискване. Дъщеря ми е на 2 и още не съм спала и една цяла нощ, с хранене или без.

# 17

Те не рават, за да стане тяхната, а защото коремите им са малки и не могат да приемат храна за повече от 2-3 часа. Характерно е за всеки бозайник, човекът не е изключение.

# 18
Не за всеки бозайник, има такива, които издържат повече. Щото ако се размрънкат, нещо ще ги чуе и ще дойде да ги изяде. Малките на птицечовката например- майката идва веднъж на няколко дни да ги нахрани, млякото й е по-хранително.

Но човекът не издържа толкова. А и сега са жеги, кърменето също утолява и жаждата.

# 19
Реално знаете ли колко изпива на хранене..,защото и аз имах много кърма, и кърмих на поискване и пак си ревеше като вашето бебче нощем, а се оказа накрая /добре,че бързо се усетих/,че не се е нахранвал добре...
Започнах да дохранвам с АМ и спря да реве,скоро спря и нощното хранене...,защото и през деня го дохранвах - беше спокоен,до появата на коликите...

# 20
Моето момиченце например не храносмилаше добре кърмата. Пиеше много, само че в памперса имаше несмляно мляко. Освен това забелязах разлика в самото мляко. Има данни, че тялото произвежда различно мляко за момчета и момичета. Със сина ми като че ли беше по-мазно, обаче с дъщеричката- огромно количество, но по-воднисто. Съответно й се е случвало да преяжда. Не е фатално, или връща, или после малко може да влоши коликите- или да ги влоши много. Но не е страшно чак толкова това прехранване.

А някой път просто се тъпчат с мляко, защото дават:)

Та това си е биологича система, не работи по един и същи предсказуем начин. Най-лесно е да не мислиш много, а да си го храниш нощем. Буденето е неизбежно, дори без хранене.

# 21

Така е. Както и не всяко бебе. Различни са, едни нямат нужда, други имат. Затова трябва да се водим по нуждите им, а не да прилагаме неща, които важат за други  Peace

# 22
  • Плевен
Ако не го храни нощем и го оставя да си пореве,гарантирам,че на следващата консултация ще ви изпишат добавка и край с кърменето.100% сигурна,че кърмата ще спре!!!!АКО ИСКАТЕ ДЕТЕТО ДА СЕ КЪРМИ,СЕ ОБАДЕТЕ НА КОНСУЛТАНТ ПО КЪРМЕНЕ И СЛУШАЙТЕ НЕЯ,НЕ ГЛУПОСТИ ОТ СОРТА"НОЩЕМ ГЛАДНО ДА СИ ПОРЕВЕ"!Защото почти всяка майка го чува това изречение "на 3 часа с нощна почивка на стомаха",и го спазва...Затова в България не останаха кърмени деца.Всяка се оправдава,че кърмата и спряла,пък тя искала много да кърми.
Тук ще пусна един линк,тъй като от 1 до 8 е световна седмица на кърменето  и ще има в различни градове организирани срещи.Добре е бг-татткото заедно с жена си да посети най-близката среща и да поразпита консултанките каквото ги интересува относно кърменето и запазване на количествата на кърмата и след прословутия 3 месец.http://www.podkrepazakarmene.com/program_wbw2015-853.html

# 23
И ако не кърмиш какво, от детето ти няма да стане човек ли?
Не забравяйте, че дали кърмата е полезна или не зависи от начина на хранене на майката и понякога адаптираното мляко може да бъде много по-хранително.

# 24
  • Плевен
Не забравяйте, че дали кърмата е полезна или не зависи от начина на хранене на майката и понякога адаптираното мляко може да бъде много по-хранително.
ooooh! hahaha По-голяма глупост не бях чувала.НЯМА НЕХРАНИТЕЛНА,ВОДНИСТА,"ОТРОВНА" КЪРМА!Защо като може да кърми,да отбива детето си и да дава пари за АМ?Било по-хранително от кърмата  #Crazy ooooh!,леле,чувала бях всичко но това кърти по простотия и промит мозък.Съжалявам за обидите,но са заслужени!

# 25

Тайната на кърменето не е само в кърмата и състава й.

Един от ефектите е разширяване на челюстта, защото човек расте правилно само при правилно механично натоварване. Гледах много анатомични шишета, но ме съмнява да докарват същия ефект.

Друг ефект е принудата детето да поогланее. Кърмените бебета изгладняват повече- храносмилат по-бързо. Организмът им се адаптира да не е непрекъснато натъпкан с храна. Вярно, метаболизмът на човек се пренастройва, но ако още отначало е пренатоварен с храносмилане на непривична храна, не е на добре.

Още един ефект е върху бактериалната флора в червата, която при АМ е различна и пак леко непривична за човека.

Да, ще оцелеят, ще пораснат, но въпросът е какви ресурси на тялото са похабили, за да се адаптират към АМ. Не че с АМ е фатално, но да почнеш да кърмиш и да се провалиш от неинформираност си е глупаво.

# 26
Добре де,защо превръщате темата в поредната дискусия на тема кърмене???Човека не е казал че не иска бебето му да бъде кърмено!Напротив,ако прочетете пише че майката е кърмила 3 пъти в рамките на час о половина.Не е го държала гладно 3 часа,нито пък цяла нощ.Кърми си жената,може да сте спокойни.Въпросът на човека беше защо,въпреки че е кърмено и хапва добре,продължава да реве.
понякога бебчетата имат и други проблеми освен глад,ама разбирасе най-лесно е да набуташ цица в устата му,че да млъкне и да не ти пука дали го боли коремче от колики или пък има нещо друго Rolling Eyes
Бебчето може да бъде гушкано и успокоявано от мама и без устата му да е запушена  Mr. Green

# 27
Благодаря на всички за изчерпателните коментари!

От всичко прочетено разбрах следните неща: /моля да бъда поправен ако не съм доразбрал но все пак съм татко от 7 дни Simple Smile / Кърмата е злато-факт. Бебката като ми е гладна да и даваме да яде колкото си иска ( след второто по харабия нахранване тя просто се успива с гърдите на жена ми) коликите - може да са се появили вече така че да търся капки,моя приятелка от Австрия ми нахвали някакви които нашумяли в последно време там (чакам предложения) относто плачкането - сигурен съм че е гладна защото мърда устичка и търси на ляво и дясно,като я погаля по бузката ще ми отхапе пръста, също така си хапе и рачичките горкото хем е яло 3 пъти за 1 ч. спането няма да го бъде вече ми е ясно, но аз съм ноща птичка така че мисля че ще се наглася. Знам и че се наяжда добре защото след баня като се наяде спи 5 часа без да шукне. Обичам си я принцесата ми и ще направя всичко да ми е доволна Simple Smile поздрави на всички тук да сте живи и здрави .Утре сме на преглед да я премерят и ще постна резултати.

# 28
Еми тя си спи "нощем". За новороденото нощна пауза е точно 5-6 часа. След това е нормално да се буди гладна. Номерът е в началото да си лягаш и да спиш заедно с бебето, особено майката. Аз така я слагах да спи в 7 и изкарвах час и нещо сън с нея, което ми действаше освежаващо.

То ще се види, ако почне наистина да преяжда.

# 29
  • София
Браво, татенце, шестица дотук  Peace Най-важното нещо е да се научите с жена ти да наблюдавате детето и да "чувате" какво ви казва то - неговите нужди са по-важни от всички схеми, книги, форуми и педиатри на света. Ти вече си го разбрал - върти устичка и хапе - значи е гладно, без значение какво показва часовника.

Общи условия

Активация на акаунт