Отговори
Здравейте БГ Мами пише един Бг Татко.

Новородената ми принцеска явно не обича да спи през ноща.През целия ден няма никакви проблеми със съня но стане ли 01:30ч следващите 3 часа пада голям рев(реве за ядене като гледам как си движи устичката и търси гърда) През деня кърменето и е на всеки 3 часа, на режим,няма проблеми, но през ноща е гладна нон стоп,за пример изминалата нощ жена ми я кърми 3 пъти в рамките на 1 час и 30 мин. но това малкото лакомниче няма наяждане иска и иска още.Жена ми има страшно много кърма също така е много качествена,жълта и гъста съотвено хранителна(по думите на акушерките в родилното) не ни се иска да преяжда нощем защото ме е страх да не и претовари стомахчето,биберона  не го иска и 1 мин. даже, за колики е рано мисля а памперса си е пълен така че няма проблем и там. Моля дайте съвет как да действаме тази нощ,че искаме малко сън. Благодаря ви,поздрави

# 1
Щом детето е гладно - хранете го. Няма как да му се "претовари стомахчето" от кърма.

# 2
Няма гаранция,че ако реве задължително е гладно Rolling Eyes Кърменето успокоява и е нормално ако го кърмите да се успокои и да спре за кратко.Според мен,ако се е нахранило и след 10 мин. пак почне да реве-не е от глад!
За колики не е рано,уви.Моят бебок го хванаха още в родилното-3-ти ден.И той така почваше да реве малко след хранене и определено не беше от глад.Сега още се мъчи,но пие и капки против колики и е малко по-добре.
Незнам дали е вярно,защитниците на постоянното кърмене може да не са съгласни,но моята педиатърка каза,че ако се е нахранил добре и го мъчат после колики,ако пак му дам да бозае и съответно хапне още малко,коликите се засилвали точно заради претоварване на стомахчето. Rolling Eyes

# 3
Напълно нормално поведение за новородено кърмено бебе. Възможно е да има и колики. Имайте малко търпение, това е период, който ще отмине.

Всички родители мечтаем за сън, но за съжаление, безсънни нощи тепърва ще имате, и колкото по-бързо свикнете с тази мисъл, толкова по-лесно ще ви бъде.

# 4
  • Пловдив
За колики изобщо не е рано, но щом детето е гладно - нека се храни, а може просто да се успокоява на гърда.Още е много малка, режимът ден-нощ тепърва предстои да и стане ясен.Първите няколко месеца ще има адаптация и за вас, и за детето.Това, че е кърмена 3 пъти за час и половина, не означава, че се е нахранила, реално нямате представа колко е изсукала, освен ако не я теглите преди и след всяко хранене.Като се сте решили на детенце, трябва да сте наясно с липсата на сън за известно време, после и зъби ще никнат.. да ви е жива и здрава Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 13:09 от Горгона

# 5
Новороденото се кърми и денем и нощем. Усвоява кърмата бързо, а и коремчето му е толкова мъничко, че няма как да има запас за цяла нощ. Това е само в началото. Нека жена ти кърми бебето, независимо колко пъти. Изтощително е, всички сме го минали. Не е редно бебето да гладува, излъгано с биберон или като му се напълни коремчето с вода.

# 6
...През деня кърменето и е на всеки 3 часа, на режим,няма проблеми...

Вие я слагате на режим или тя търси мляко през 3 часа?
На колко точно е?
Може да е във фаза на т.нар. бърз растеж. Фазите са около 10-тия ден, 3-та седмица, 6-та седмица, 3-ти месец и 6-ти месец. Тогава се наблюдава такова поведение.

...Моля дайте съвет как да действаме тази нощ,че искаме малко сън...

О, за сън ви е много рано. След 2-3 г.  Laughing

# 7
Не се притеснявайте все още е рано за сън  Mr. Green с нашето навремето беше същата история, само дето ревеше от 20 до 1:30 и тогава заспиваше, и се будеше през 2ч за ядене. След 40-ия ден влезе в ритъм. Просто се редувате с жена ти, ставаш и ти, носиш и бебето тя го гушка и го кърми и заспивате заедно. Няма спасение. А детето няма как да преяде с кърма, за това хич не се притеснявайте. Но през деня не се опитвайте да му правите режим за храненето, оставете детето да яде колкото и когато поиска. Аз лично загубих много нерви и време в опитите си да изградя режим на детето, накрая се предадох и сама си създаде режим, просто трябва да се нагодите спрямо него.

# 8
няма нищо по-нормално от това едно новородено да плаче, търсейки майка си. кърменето не е просто хранене - то е приемане, приласкаване, отдаване. неслучайно видни невробиолози и психолози публикуват книги за attachment parenting модела, въпреки че на хората им се втълпяват погрешни схващания за отделяне на бебето, оставяне 'да се наплаче' и т.н.

и двете си деца гушках и приспивах кърмейки. в даден момент просто се сгушваха в/до мен и спяха непробудно обгърнати от ръката ми. понякога ме душеха, понякога потърсваха отново да засучат за кратко, но във всеки случай се успокояваха от присъствието ми. правила съм опит просто леко да се отдръпна, за да видя какво ще стане - веднага се разбуждат и започват да търсят. за животните казваме, че малките не трябва да се отделят от майката един месец след раждане. защо при хората да е различно?

# 9
Хранете го нощем и не се измъчвайте. Най-много да върне малко мляко, но не е страшно.

# 10
Тепърва ви предстоят мн безсънни нощи. Въоръжете се с търпение и любов, към това мъниче. Нека мамчето храни бебчето щом иска вечер. В повечето случаи то просто използва гърдата за успокоение. А за колики немисля, че е рано. Ус

# 11
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Честита рожба!
Всяко дете е различно (според семейните легенди първите шест месеца от живота ми съм ревала по цяла нощ от колики , прекарвала съм нощите в ръцете на майка, баща, баба, дядо и чичо) , но според мен щом търси, значи е гладно, а като е гладно го храните, първите седмици жена ви може да прекарва и по десет часа на денонощие в кърмене.
  Дори и да "преяде", като изправите бебето да оригне, ще върне мляко, и е нормално да връща по малко мляко.
Хранете детето, когато е гладно, може и паузи от два часа да прави, може и от четири, следите за поне шест напишкани и два или три наакани памперса за денонощие.

.Жена ми има страшно много кърма също така е много качествена,жълта и гъста съотвено хранителна(по думите на акушерките в родилното)
Акушерките за забавни понякога!

# 12
И при нас ситуацията е подобна, но я намирам вече за нормална. Коликите ни се появиха на около 10ти ден, като ту се появяват, ту изчезват. В пристъп на такива мойта иска през 20 минс да суче и то не, че е останала гладна, ами се успокоява - спира да рита и гърчи и на 3тия опит някъде е заспала в мен. Даже суква малко и в останалото време просто се гушка. Така, че и според мен е нормално. Давам все пак и капки.

# 13
Аз съм против храненето вечер и въобще цялата тази работа с буденето. Оставете го да пореве малко и ще види, че няма да стане на неговата.

# 14
Аз съм против храненето вечер и въобще цялата тази работа с буденето. Оставете го да пореве малко и ще види, че няма да стане на неговата.

Колко време кърми детето си, ако не е тайна? Интересно ми е дали се получава без нощно кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт