Вече не мога да приспивам 7 Месечното ми бебе

 • 1 963
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте мили майки! До преди две седмици приспиването на 7 месечното ми бебе беше много лесно, на ръце гушкане с леки поклащания и вече беше заспала. Обаче не знам какво се случи.. Започна като я поставя настрани в поза заспиване на ръце да се опъва цялата, ядосва и да се обръща на другата страна и плаче. Иска нещо друго, но не знам какво. Опитах много начини, но не се получава. Приспиването е просто ад.. Между другото вече от 2 Месеца отказа млякото яде само каши и пюрета и нощем се буди на час със плач пие вода и продължава да спи до следващия час..Опитах какво ли не но не иска нищо друго освен вода. Благодаря ви предварително!

# 1
 • Мнения: 9 679
Кога започнахте захранването?

# 2
 • Мнения: 3
От 4 месец

# 3
 • Мнения: 546
Бебето ви е на 7  месеца. То вече опознава света и всяко нещо за него е ново и интересно. Заспиването вече не е така интересно, защото то знае, че докато е будно около него се случват чудни и любопитни неща. То не иска да ги пропусне! Понякога тези емоции му идват в повече, но въпреки това има нужда от сън за да ги “обработи”. Сънят и нужен, защото бебето учи когато спи. Обикновено щом е носено на ръце бебето гледа и любопитства. За това и често искат да са носени. В случая вие му откривате света като го носите на ръце, а искате да го приспите.
Ако не сте променили друго в ежедневието (като протичане и час за сън) ви съветвам да продължавате да приспивате в обичайния час, но да опитате други начини. Какво точно опитвахте? Поставяне в леглото, милване, четене на приказка, гушкане на спалнята с мама?
Относно храненето нямам съвет. За мен захранване от 4. месец и пълно отказване от мляко в 7. е твърде рано и непознато. Допускам, че и колики могат да се завърнат.

# 4
 • Мнения: 2 458
От 5 месечно не приема мляко, а само каши и пюрета?

# 5
 • Мнения: 5 265
Според мен се буди ит глад. Водата не засища стомаха през нощта и затова се буди често. Да не сте сменили млякото?

# 6
 • София
 • Мнения: 13 064
Според мен се буди ит глад. Водата не засища стомаха през нощта и затова се буди често. Да не сте сменили млякото?

Тя пише, че от 2 месеца изобщо не пие мляко.
Детето е гладно от една страна. Кашите и пюретата не могат да му дадат това, от което има нужда на тази възраст. Вероятно е и захранено прекалено бързо, с което сега коремчето се бори и има дискомфорт.
От друга това приспиване на ръце в началото го е изморявало и затова е заспивало. С възрастта реално го превъзбужда и го събужда още повече. Затова не се препоръчва.
Има шанс нещата да се оправят, но трябва да се върнат първо в изходна позиция. Да се дава АМ, да се приучи да заспива само и т.н.

# 7
 • Мнения: 29 300
Задължително връщате млякото. До 1 година храненето трябва да е основно млечно с опитване на храни, т.е. захранване. Не знам за какво е това бързане да се откаже млякото, както и в една друга тема се обсъжда едва ли не колко е лошо да пие АМ? Както и да е, ако даваш мляко преди сън, нощем ще почне да се буди по-рядко. Отделно може да са зъби. Има много видове гелчета при никнещи зъби, купувате и мажете.

# 8
 • Мнения: 1 280
Както другите са написали, задължително давайте АМ. Захранили сте детето твърде рано и прекалено бързо. До 6-ти месец е трябвало да бъде изцяло на мляко, а след това твъдата храна е за между другото - да опитва, да се запознава с вкусовете. Но основната храна си остава мляко до годинката. Също трябва да има месец между заместването на хранения, а излиза, че при вас бебето само за 1 месец е минало от АМ изцяло на пюрета. Със сигурност го тормози коремчето.

Какво сте опитали до момента за да го научите да заспива само?

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:22 от Tessaria

# 9
 • Мнения: 1 033
Всеки би се будил и плакал от глад. Давайте АМ, ако трябва пробвайте няколко марки такова. Моето дете също отказа рано АМ, на 8м, но пък ядеше кисело, и все пак бяхме пробвали всичко преди това. 5м е твърде рано, настоявайте.

# 10
 • Мнения: 3
Аз не съм искала да спира млякото, тя сама го отказа. Просто в един момент започна да плаче и да се ядосва когато и давах АМ.
След това минахме на кисело, обаче беше за кратко около един месец след това и него не го искаше. Аз също мислех, че детето плаче от глад и опитвах всякакви хумани и млека, дори и прясно опитах да й дам, обаче без ефект. Каквото и да сложа в шишето не го иска, само вода.

# 11
 • Мнения: 1 280
Опитахте ли да смените размера на биберона към по-голям?

# 12
 • Мнения: 29 300
По-голяма дупка на биберона или шише с накрайник.

# 13
 • Мнения: 334
Носенето и приспиването на ръце е грешка според мен. Гушкането е едно, разнасянето съвсем друго.
Аз също съм на мнение, че се буди от глад. И не мисля, че захранване от 4 месеца е грешка. Моята също рано, рано се отказа да суче, но продължихме с адаптирано мляко. Обаче не и харесаха някои и накрая си хареса само едно. И така с биберон със шишенце. Така, че изпробвай няколко вида АМ и пак си и давай кашички, супички.

# 14
 • Мнения: 146
Съвет от мен слагайте в млякото бисквитки но спец от бебешки мгз .
Моето е на  9 месеца и бях уплашена ,че го отказва или че просто не иска биберон.
С лъжичка горе долу ядеше но по малко, а с бисквитките е чудна работа с мерак яде от шишето .
А за спането и моето беше така от 6,7 месец почти не спи или трудно заспиване .
И то повечето пъти беше за не повече от 30 Мин

Общи условия

Активация на акаунт