Сполучливи имитации на маркови парфюми - 9

• 126 108
  • 746
  •   1
Отговори
# 360

Дами, коя е тази марка, не мога да я разчета Simple Smile

А тези Камко, къде могат да се тестват и закупят? Как са в сравнение със Заг и Рефан? Simple Smile)

# 361
# 362
Ивчо, добре дошъл и от мен!  Simple Smile

Ще бъде интересно да имаме и мъжко присъствие в темата.

Съгласна съм с някои неща, които си споделил, с други не съм, но всеки си има право на мнение.  Simple Smile

Бих ти препоръчала да пробваш Черната орхидея във варианта на D&P. Тя за мен е най-близка до оригинала и най-трайна.

Версията на Рефан също е много добра, с малко повече разлики от оригинала, но също с доста добра трайност.

И преди съм писала, че аз никак не съм възхитена от версията на Заг Зодиак...Първо за мен е най-далечна от оригинала. Усещам нотки, които напълно липсват в истинския парфюм. За трайност и наситеност за такъв силен парфюм има много, много какво да се желае. При мен изчезваше напълно за два часа, а наситеност нямаше.

Версията на Роксан сме я коментирали многократно- добра е, особено за цената си.

KDS, запали ми интереса с твоите описания на имитациите на Баргело.  Wink

# 363
  • Deutschland
Имат го Рефан,номерчето е 130 Simple Smile

Благодаря. Ако някой го е купувал, моля за отзив.

# 364
  • BG-DE
Allforone, много странно как върху теб Орхидеята на Заг не е трайна  newsm78, аз за първи път я пробвах онзи ден, когато си взимах Магнетизма и честно казано приятно ме изненада, и като близост и като трайност (то това нещо нямаше измирисване  Grinning), Черната Орхидея е един от любимите ми парфюми, които ползвам само в оригинал но познавам повечето и имитации, и тази на Заг ми се видя доста по-сполучлива от другите като конкретно, за мен, тази на Роксан е  по-близка до Precious oud на Ван Клийф http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … us-Oud-13045.html  Peace

# 365
Аз писах преди време тук за собствения си опит с оригиналната ЧО и за това как спирах да я усещам само след 20 минути....и как извърших немислимото - предпочетох имитацията пред оригинала.... Wink Аз харесвам "острия" вариант на "Рефан", който върху мен /кожата ми/ издържа до изкъпване...Да, малко е по - остър рефанския, оригинала е по - мек, по - кадифен, но какво от това, като спирам да го усещам след 20 минути?! Аз не се пръскам за да ме усещат околните, а за да се усещам аз самата... Wink Ароматерапия, така да се каже... Laughing Имам имитацията и на "Сан Сиро". Тя е една идея по - мека от тази на Рефан и също е много трайна /около 6-8 часа на кожата ми/...
И аз като Ивчо мисля, че разделението на мъжки и дамски парфюми е условно. Въпрос на предубеденост. Аз самата с огромно удоволствие ползвам някои мъжки парфюми: Тобако Ванил на Том Форд, ЛХоме Интенз на ИСЛ, Уомо на Валентино, Ейвън имаха един фантастичен мъжки ЕДТ Black Suede /без допълнение към името! Защото сега имат най - различни с допълнение към името си/, който много ми напомняше на Шанел 5 по звучене...
Колкото до това с нишовите парфюми - не съм стигнала още в маниачеството си до тях,  Mr. Green, но чета отзиви и статистики и виждам, че на повечето от тях трайността е....никаква.... SickКоето за мен Е проблем! /що за парфюм е това, което ще изтрае на мен половин час?/ ...Та....не ме и влече особено към тях /за сега/...
Колкото до "естествени" и "изкуствени" съставки в парфюмите, да, вярно е, че от един момент нататък в световен мащаб всички са започнали да използват синтетични аромати, а не естествени /животински и масла/...Но това важи и за нишовите и за останалите. Просто преди 20 години всичко почти си беше с естествени продукти. Дори и най - евтиния продукт. Както каза един човек: "Били сме толкова богати без да го знаем!"  Grinning...
И в момента при желание могат да се използват парфюми на изцяло естествена основа:
http://giza-perfumes.eu/index.php?manufacturers_id=56
За мен, обаче "не е зор"...Защото аз се интересувам единствено от начина по който се случва симбиозата между мен и парфюма и от възможността да се "зареждам" емоционално от тази симбиоза. А този ефект го имам понякога и при най - евтини парфюми /евтини само в смисъл на пари!/...Както писах преди тук - за мен все повече се обезсмисля купуването на оригинални парфюми /освен, ако няма добра имитация, или , ако ми се прище да държа в ръце някое красиво шише.../...
Колкото до хладилника - това е чудесна идея. Аз също "климатизирам" раклата в която държа моите парфюми. Макар, че половината парфюми са ми имитации. Но за мен ВСИЧКИ са звезди на моя небосклон, такива парфюми, които да не харесвам и да не уважавам - нямам. Не уважавам нетрайните. Но от тях се отървавам по един или друг начин. За останалите - полагам еднакви грижи.
 Peace

# 366
  • Бургас

KDS, запали ми интереса с твоите описания на имитациите на Баргело.  Wink
Пробвайте, ще се радвам да споделите впечатления! Някои аромати не са много разпрастранени и съответно почти никой не пише за тях, а могат да се намерят попадения.  Hug

Allforone, много странно как върху теб Орхидеята на Заг не е трайна  newsm78, аз за първи път я пробвах онзи ден, когато си взимах Магнетизма и честно казано приятно ме изненада, и като близост и като трайност (то това нещо нямаше измирисване  Grinning), Черната Орхидея е един от любимите ми парфюми, които ползвам само в оригинал но познавам повечето и имитации, и тази на Заг ми се видя доста по-сполучлива от другите като конкретно, за мен, тази на Роксан е  по-близка до Precious oud на Ван Клийф http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … us-Oud-13045.html  Peace
Аз не съм пробвала версията на Заг Зодиак, но ще го направя, стига местният магазин да предлага аромата. В дамския списък не съм го срещала, може да са го сложили при мъжките. Ще пробвам и тази на Роксан. Тъкмо ще добия някакви впечатления за парфюма на Ван Клийф, който също не познавам, но ми беше интересен.  Peace

# 367
Вече тотално се обърках, коя Орхидея е най-близо до Оригинала и качествена Simple Smile

Единствено на Роксан съм взел защото имаме наблизо за всички други трябва да я купя на сляпо по интернет без да съм я пробвал предварително за това питам.

Човек, който е луд на тема парфюми може само по тестването аромата да изброй, какви съставки има в него, все още нямам чак толкова тренирано обоняние но основните ги различавам.

Ще ви кажа един лесен начин, да разберете кой парфюм има вероятност да ви хареса и да е точно за вас още преди да сте го купили или изпробвали, това е идеално ако пазаруваме от нета.

Поне при мен винаги работи, разбира се светна ме моя приятел.

След като вече съм наясно, кой аромати харесвам да кажем обичам Incense, Sandawood, Oud, Patchouli и много други.... да кажем интересувам се от определен парфюм

Влизам в Fragrantica и поглеждам Нотките, така предварително знам дали този парфюм би ми харесал и дали има смисъл да го купувам или разхождам до магазина да го пробвам.

# 368
Влизам в Fragrantica и поглеждам Нотките, така предварително знам дали този парфюм би ми харесал и дали има смисъл да го купувам или разхождам до магазина да го пробвам.
Не е гаранция това.... LaughingАз имам по - добра идея за теб: влизаш в ЕНЗО /примерно/: http://www.enzo.bg/?gclid=CIii4JXP5cYCFdTLtAodgYwOSQ
 и си напазаруваш мострички:
http://www.enzo.bg/mostri-na-parfyumi/
Като ти ги доставят, разполагаш с количество, достатъчно за да поносиш ден - два аромата и да прецениш как се държи той спрямо теб  Wink защото има дни в които даден аромат не ти стои добре, има дни в които напротив - получава ти се...  Wink Фрагрантика е невероятен сайт! Сайт - енциклопедия, наистина, аз също се ориентирам от там. Но, ако се каня да издумкам 100-200 лева за оригинален парфюм, първо ще поръчам мостричка, която да понося....  Wink
 Peace

# 369

Menerva, коректно да отбележа, че съм ползвала Орхидеята на Заг Зодиак в края на 2012-та година, тогава я предлагаха само те и Роксан. Може към днешна дата нещата да са се променили към по-добро.

Така например между първия ми и втория ми опит с Орхидеята на Роксан имаше много голяма разлика в качеството. Първото ми шише не беше с траен и наситен аромат, вероятно нещо е имало гнило в партидата. Обаче след много положителни отзиви тук, реших да пробвам отново и бях много доволна.

# 370

Така например между първия ми и втория ми опит с Орхидеята на Роксан имаше много голяма разлика в качеството. Първото ми шише не беше с траен и наситен аромат, вероятно нещо е имало гнило в партидата. Обаче след много положителни отзиви тук, реших да пробвам отново и бях много доволна.
Според мен също РОКСАН си подобриха качеството.
Открих един магазин на Екзарх Йосиф – в началото, точно срещу входа на Женския пазар, където имат всички номера 50 мл. Роксан и цената е около 10 лв. Магазина е за перилни препарати, но има и парфюмерия и козметика.
Купих си един W73 MANIFESTO , доволна съм. Реших да го сравня с оригинала  и пробвах в един магазин.
Просто не мога да повярвам, в случая сходството е 80-90%.
Даже се учудих защо YSL ми мирише на парфюм на Golden Rose, има една нотка, характерна за всички парфюми на Golden Rose.
Трайността и на оригинала и на копието е значителна.

# 371
И аз съм на мнение, че описанието във Фрагрантика не е достатъчно, за да се ориентираш дали парфюмът е твой. Аз имам пресен пример с Olympea Paco Rabanne

http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html. Като представител на бледоликите  Grinning, винаги предпочитам аромати с основа на сандалово дърво, амбра, муск или ванилия. Изтънчените пачули и уд, просто не ухаят добре върху моята кожа. Моя позната има магазин за оригинали и когато си харесам нещо, винаги се уреждам с него на приятни цени. Веднага се влюбих в Олимпеята по описание: ванилия, жасмин, мандарина и поръчах. Познайте, разочарованието ми когато го напръсках обилно върху себе си и се оказа, че все едно съм се напръскала със така популярния Lady Million. А по данни от Фрагрантика, нямат нищо общо. Прочетох и коментари на други потребители дали намират такова сходство, ами не, а мен цял ден ме питат дали съм с Lady Million.
Сподед мен не само, че описанието не е достатъчно, ами и е необходимо един парфюм да се разноси един ден върху кожа, за да се види развитието. Така се случи със http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-12770.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Ange-Ou-Demon-Le-Sec … -2014--23362.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/D-G-Anthology-L … trice-3-6086.html

Помирисах Валентината на блотер и останах очарована, купих я, напръсках се и след 1 час съжалявах ужасно. След като първоначалната свежест изчезна, върху мен останаха едни тежки и натрапчиви нотки.
Императрицата я харесах върху приятлелка лятото, прекрасен летен парфюм, комбинация от плодчета. Когато се напръсках, се оказа изключително "нахален". Бях пръснала само 2 пъти зад ушите си, а той завладяваше всяко пространство, в което вляза, заглушавайки дори парфюмите на околните. Резултатът- главобол. Понеже продължавах да го харесвам опитах пак след време и пак главобол. Сега му се наслаждавам само на околните. След време попаднах на Ангела и Демона и според моя нос е много сходен с Императрицата, но по описание няма нищо общо. За жалост и с него не се погодихме.
Сега ползвам Vanille Absolu- Montale http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Vanille-Absolu-4064.html , мириша на кекс  Joy Joy Joy и се надявам някои да чете тази тема и да го изимитират. Рядко съм срещала така ванилени аромати. Мирише точно на пръчица бурбонска ванилия.
За мен най-добрият начин за подбор наистина е или малки пробички от Ензо или още се намират магазини на Рефан примерно, където имат малки расфасовки за проба, или тестерите на Сангадо и Парфен

# 372
  • BG-DE
И аз съм на вълна Манифесто  Grinning по задача на братовчедка ми издирвам добра имитация, но едва вчера се запознах с оригинала и много странно но този парфюм, за който всички твърдят, че е силен и присъствен аз едвам-едвам го усетих, а напръсках блотера много щедро  newsm78 После пробвах Рефанския и същата работа, почти не го чувствам и ми е трудно да преценя става или не  Sad Ще видя и този на Роксан но се съмнявам, че ще е по-различно, изглежда носът ми нещо не го възприема този аромат  newsm78 Аllforone беше писала, че версиятана D&P е добра, но там където живее братовчедка ми нямат и изборът и е между Рефан и Роксан, и за Заг не съм сигурна, а и не знам дали го имат, та ще съм ви много благодарна ако ме ориентирате какво да я посъветвам   bouquet
Edit: И на Роксан нямат, та ако може някакви мнения за Рефанската версия  Praynig

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 13:20 от Menerva

# 373
Помирисах Валентината на блотер и останах очарована, купих я, напръсках се и след 1 час съжалявах ужасно.
Да, това е другото, което е абсолютно НЕ подходящо за ориентир - блотера....   Mr. Green
На хартия е едно, а на кожа - друго.  Отделно - на една кожа е едно, а на друга - съвсем може да е друго....  Mr. Green...
След няколко "изненади" вече не се доверявам на блотерите и аз....  Mr. Green
Явно някои от съставките на парфюма влизат във взаимодействие с хормоните ни когато се нанесе парфюма на кожата и някои съставки се засилват, други изчезват от букета на парфюма...А на блотера стои ВСИЧКО, което парфюмериста /носа/ е искал да чуе от този парфюм - в чист и идеален вид.... Реалността обаче поднася изненади - къде възхитителни, къде - неприятни...
Затова никога не споря за вкусове, нито обиждам парфюмите, които не харесвам, защото това не е точна наука и това, което усещам аз, може да е съвсем различно от това, което усеща другия човек...
 Peace Няма "лоши" парфюми - има мои и НЕ мои...  Wink

П.П. Във връзка с това се сетих да кажа, че изобщо НЕ споделям твърдението /чие ли е изобщо?!/, че видиш ли, когато НЕ усещаш един парфюм върху себе си, то това е ТВОЯТ парфюм... Това е ...нелепо...Кой може да каже, че нещо е мое или не, освен мен самата?!  А как ще твърдя, че нещо е мое, ако не го усещам изобщо и аромата му ми се губи?! Пълни небивалици са това! Моят аромат е онзи, който ме кара да възкликна възхитена: "Уау!" като го облека, а не този, който не мога да го помириша върху себе си... Sick

Peace

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 14:41 от solar_fields

# 374
  • Бургас
Солар,пак си се развихрила  bouquetнапълно подкрепям мнението ти.Някой  би ли споделил впечатления от новия парфюм на Paco Rabanne Olympea.Самият аромат какъв е точно,до кои други парфюми се доближава,ако въобще се...Интересно ми е да прочета повече за този аромат и в другата тема не видях мнения  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт