Сполучливи имитации на маркови парфюми - 9

• 126 103
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Открих магазина на LORIS в София - перфектно зареден, цените са промоционални /1 бр.50 мл.за 13 лв, 2 броя 50 мл - 20 лв/ - бул. Витоша №28, капсуловани.
Отидох уж само за да помириша два  - Самсара и Коко на Шанел, но не се удържах.... Самсара никога не бях я помирисвала, а на Коко на Шанел имах оригинална мостра /преди време, в момента нямам такава за да сравня с имитацията/. Купих ги и двата /нямам какво да кажа в свое оправдание, но вие тука ме разбирате предполагам.... Mr. Green/
Още с влизането ми в магазина ми извадиха луксозно направен каталог  със снимки на оригиналните парфюми.
Пръснаха ми от двата парфюма на блотер /хартиен/ и ароматите МНОГО ми харесаха. Както казах - купих ги и двата. Направи ми впечатление, че имат Амбър Елексир на Орифлейм /който ми е любим аромат и го имам в оригинал/ и поисках да го помириша и него. Пръснаха ми на блотер....Честно ви казвам - докарали са го 1:1. По никакъв начин не бих различила оригинала от техния.
И...въпроса ми сега /малко след дъжд - качулка.... Mr. Green/ е:
имат ли нещо общо с оригиналите Коко на Шанел и Самсара имитациите на Лорис? Защото аз си ги харесах и ще си ги пръскам, но искам да знам колко съм близо с тях....?  Mr. Green

П.П. И Коко и Самсара  имат промяна - с времето се появиха някакви упойващи цветя, които ги нямаше в началото....И категорично мога да кажа, че на блотера /респективно на дрехата ми/ и на кожата ми се разкриват по съвсем различен начин...изумително е просто...
Има ли познавачи на двата аромата да ми кажат какво се случва? Simple Smile

Аз малко да се отклоня от темата ''Amber elexir'' на Орифлейм траен ли е като аромат, че съм му ''хвърлила око''...Wink

Много. Души направо. Laughing
Аз макар че нося всичко, този 2 пъти го поръчвах и махах. Прекалено ми дойде амбрата явно. Laughing

# 91
Радвам се,че си щастлива и си останала доволна.За Самсара нямам много какво да кажа -носи духа на 90те години и е  една от класиките,но за съжаление не е моя парфюм,опитах да го харесам наравно с Шалимър,но уви...-на моята кожа нямаше  и помен от вкусен лимонов сладкиш,проявяващ се на други.Усещах само мирис на изгоряло и мириса на одеколен типичен за онези стари времена.Но пък намерих и моя любимец сред Герлените-най-прекрасния сред всички за мен Champs Elysees Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesАко имаш възможност го пробвай.  bouquet
Точно го каза: "вкусен лимонов сладкиш"!!! ТОЧНО! Както неведнъж казах - много е въпрос на хормони и химия на кожата...Аз имам оригинален "Шалимар" /класическия Шалимар, не различните му версии/ и на мен и той /както Самсара и Коко/ стои меко, лимонено и пудрено...Да, тъмен е, но е нежен, не груб...А мириса на "изгоряло" вероятно е от "тамяна" и "кожата" в парфюмите...Те играят тоя номер понякога.
Аз малко да се отклоня от темата ''Amber elexir'' на Орифлейм траен ли е като аромат, че съм му ''хвърлила око''...Wink
Амиииии....Аз го обожавам Амбър Еликсира. Тествай, но мен ме опиянява просто....Имам само още една такава друга "амбра" и тя е на мъжкия "Л,Хоме интенз" на Ив Сен Лоран /който въпреки, че е мъжки си го ползвам с най - голямо задоволство...Кой ще каже кой аромат е "мъжки" и кой "женски"?! Аромата си е аромат, и без това стои различно на всеки от нас.../...Та така...Магия, хора, истинска магия! Напоследък тествам един нов подход - парфюми, набедени за "зимни" ги обличам ей сега, на жегата... Mr. Green И при някои от тях ефекта е невероятен и разкритието е съвсем неочаквано... Peace

П.П. Траен е, забравих да ти отговоря по същество... Embarassed
На Орифлейм парфюмите по принцип са много нетрайни, но този е изключение и е много добър, МНОГО.

П.П.2 Междувпрочем, Лорис имитират и някои аромати на Ейвън.../установих вчера в магазина им, разглеждайки каталога им/... Wink

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 10:30 от solar_fields

# 92
solar_fields, честити красоти много да те радват.
Някои ориенталци или зимни аромати се разкриват по невероятен начин в жегата. Simple Smile Въпроса е в дозата.
За мен отдавна няма разделение на мъжки и женски- важно е как застава даден аромат. Може да се води унисекс и да ми клони към много мъжки като мое усещане и тогава не бих го носила, но не ме вълнува какво пише на шишето и ако ми харесва дори да е чисто мъжки ще го нося.
Коко и Самсара ги познавам , ще мина да погледна имитациите на Лорис най -вече заради Коко който съм носила доста. Ако са го докарали бих го купила. Самсара не харесвам,но го имах.

Вече изпръсках достатъчно количество от рефанското Уоманити и ще мина да се полея с оригинала да видя колко голяма е разликата за мен.

# 93
  • Пловдив
Точно това си мислех и аз - за количеството , което се пръска от парфюма. Аз пръскам по два пъти от двете страни зад ухото и на свивката на лакътя. А вие по колко парфюм си слагате ?

# 94
Аз се поливам доста сериозно и навсякъде  Mr. Green ако пръсна два пъти на врата и зад ушите все едно нищо не съм сложила. Обичам да усещам аромата и по дрехите и да има шлейф. Харесвам по-тежички аромати - вероятно заради източната жилка Grinning всички в офиса ми харесват ароматите.

# 95
ето една приятна статия от мен Simple Smile http://parfumite.info/pb/5-stapki-vashite-parfumi-da-izdarjat-po-dalgo#comment-2                                                                                                                                                                 днес си взех от магазина на Рефан на Лъвов мост номер 126 Simple Smile много лятно и свежо  Simple Smile

# 96
Знае ли някой дали има добра имитация на DAISY/ MARC JACOBS?  Simple Smile

# 97
  • Deutschland
Дейзи не съм срещaлa никъде, нито който и дa е друг нa Мaрк Джейкъбс освен Дот.

# 98
  • София
Bargello го предлагат - 241-Daisy Marc Jacobs. Явно е нов.

# 99
............................
Paradiso го има в магазина на Мария Луиза, който коментираме често тук, както и в магазина на Рефан на ул. Тунджа 18.

Капсулован мисля че го има на щанда им в Халите.

Купих си 20 мл. да го пробвам, но върху мен стои като ароматизатор за кола или боров шампоан.
Не е за мен.

# 100
Днес минах през Лорис за Самсарата и Миракъл на Ланком, като преди това минах през Бюти зоната, за да тествам оригиналите. Самсарата е много добре изкопиран и наистина има някакво развитие. Миракъл обаче в първия момент ми се видя много далеч от истината. Сега час и половина по-късно с изненада установявам, че е доста близо до оригинала, но за мен има отчетлива разлика.

# 101

За мен лично е прекрасен. Аз го асоциирам с есента, тогава най-добре се развива при мен. Аболютната дефиниция на амбра, доминира в аромата, много "топъл" като усещане. Изключително траен. Обратно на очакваното разновидността му Amber Elixir Night не я понасям.
Скорошно мое откритие пак встрани от темата, но свързано с амбрата е Little Gold Dress на Avon. На мен не ми е много траен, но е интересно свежо съчетание на клементина и жасмин с амбра. Стои чудесно в топлото, но май е някаква лимитка.
Чакам да стане по-студено, че съм хвърлила око на Hypnose - Lancome на Роксан. Mr. Green

# 102
  • Deutschland
Майка ми разнася един рефански Alien, та днес в жегите реших да се пръсна и 6ти час го усещам вече. В началото имаше остра, тревна нотка а после става един сладъъък. Не е за жеги, определено, но се кефя че има развитие. Рядко ми се случва с парфюм

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 19:38 от dpv

# 103
  • BG-DE
И аз днес тествах Самсарата на Лорис Grinning Преди години това беше my signature scent, употребила съм несметен брой бутилки от този уникален аромат (дори и сега си пазя едни 30 мл от сантимент) и след положителните отзиви ми беше просто любопитно как е изимитиран. За съжаление бях много разочарована, пръснаха ми на блотер и в началото определено имаше прилика но беше доста разводнено подобие, което действително претърпя развитие, но не в положителна посока  Mr. Green и в момента (след около 4 часа) напомня много слабо на оригинала сравнявайки го с другото листче, на което пръснах от моята Самсара  Sad Предполагам, че разочарованието ми идва и от това, че години наред съм ползвала този парфюм и знам какво да очаквам, а тук просто го няма  Sad

# 104
Момичета, благодаря Ви много за отзивите за Amber elexir- Oriflame.   bouquet

Ще го взема при възможност. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт