МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 132 057
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мяуче, какво представлява нощното отбиване?

Батковците ги кърмих почти до 2г всеки. Въпреки опита и спокойствието ми с най-малкия кърменето ми имаше повече перипетии. По-трудно ми слезе кърмата, тежката бременност и недоброто хранене, заради проблемите със стомаха, бяха причината. Мина с много упоритост и цедене, здраво засукване от бебето и много трудно приемане на биберони. После пък към 4-тия месец почнаха едни разранявания, болки, кръв. Спря да се буди нощем - бучки и препълнени гърди. Слава Богу нормализира се и това. Само дето вече е голям любопитко и като суче се върти да гледа кой какво прави, а и сами да сме, да огледа стаята, да се търкаля по спалнята, ако може ще направи челна стойка, докато суче. Ако почне и пак да спи по цяла нощ ще съм много щастлива!

# 151
  • offshore & overseas
Мяуче, какво представлява нощното отбиване?
Понеже нямам време сега и преди да прочета какво си писала по-долу, ще посоча откъде съм взела термина. Буквален превод е. Затова може би звучи странно на бг, но на английски си е съвсем ок. Взето е от тук.

В нашия случай, т.к. няма кой да помага (лъв ми не се надига от нощния си сън за нищо на света), отбивам от нощното посукване с гушкане и разнасяне (на 15+ кг. дангалачки и дангалаци сега). hahaha

После като прочета, ще коментирам пак, ако има нещо.

# 152
  • София
Мерси, като имам време пък аз ще изчета линка на спокойствие.
Иначе, понякога първо предлагам бибата (ако вземе да се буди през час), понякога минава номера, понякога не.

# 153
Случайно попаднах на темата ви и прочетох последните 2 страници. Явно имате помощ, щом като можете да си позволите персонално внимание и време за всяко едно от децата и за вас, самите. Моите две са още малки и с малка разлика, тати ни е по цял ден на работа и въобще нямам начин да отида някъде сама или само с едното. Вие как се справяте, не знам?
Сега каката започва ДГ предучилищна ще е 3-та група, а малката я приеха 1-ва. Миналата седмица бяха дообяд и това ми беше личното време да свърша малко домакинска работа  Laughing

Иначе много искам трето дете, но не сега  Simple Smile , досега бях в майчинство и се гледахме вкъщи - каката имаше опити миналата година за ДГ, но я спряхме. И вече, честно казано, не ми стигат нервите за още едно бебе.
Даже юни месец имаше големи притеснения за станало такова случайно и бях в голям шок.
Живот и здраве, след 2-3 години и всичко да е наред, може и да опитаме.  Hug

Иначе все се опитват да ме разделят и все се карат, а това допълнително изнервя ситуацията. Защото и двете решават, че искат да се хванат за лявата ръка Grinning, или пък и двете искат да ги гушна, ама "сами" поотделно, но сега и т.н.  И се чудех, ако имахме още едно дете, как ли щях да им угодя. Явно възрастта си казва думата и си мисля, че по-големите деца повече разбират и е с по-лесно с такива, дори и да са повече.  Grinning

# 154
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Копнах го от една друга тема ... Дано Мамето не се разсърди  Praynig
Щастлива съм, че мога да почерпя!!!!!!! Две в едно!

Рожден ден - 42години и Годишнина от сватбата - 23 години!!!!!!

Скрит текст:

Здраве, здраве и само здраве ви желая!!!!!!!

Маме, да си здрава, здрава, здрава ... другото е ... вятър и мъгла ...  Hug

# 155
  • София/Варна
И тук пращам най-добри пожелания и позитивна енергия на Мама Цоцоланка! Още много топли и усмихнати празници!

# 156
  • София/Варна
Случайно попаднах на темата ви и прочетох последните 2 страници. Явно имате помощ, щом като можете да си позволите персонално внимание и време за всяко едно от децата и за вас, самите.
Нямаме Simple Smile
Отглеждаме си ги само с мъжа ми, който освен на работа, честичко пътува служебно (отсъства по 2-3 седмици месечно). Бабите и дядовците ни са на морето чак, едната двойка са с хронични болежки и няма как да дойдат до тук, а другите са силно ангажирани с племенника ми, който си живее там. Просто всичко е въпрос на организация и приоритети Simple Smile

# 157
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Случайно попаднах на темата ви и прочетох последните 2 страници. Явно имате помощ, щом като можете да си позволите персонално внимание и време за всяко едно от децата и за вас, самите.
Нямаме Simple Smile
Отглеждаме си ги само с мъжа ми, който освен на работа, честичко пътува служебно (отсъства по 2-3 седмици месечно). ... Просто всичко е въпрос на организация и приоритети Simple Smile

И при нас така с гледането и пътуванията на таткото Simple Smile Добре, че номер 1 е вече голям свободен електрон Simple Smile Но винаги се намира време за всичко и всички, когато си ранобуден (а аз ставам в 6 най-късно), организираш си времето и си подредиш преоритетите Simple Smile Не, че е лесно ..., но с времето става навик и ... даже, честно да си кажа - понякога като дойде някоя от бабите за 2-3 дни ..., ами даже ми е малко по-тегаво, защото трябва да се съобразявам и с нея ... Не, че са капризни бабите ни и не ги обичам - много ми помагат, но знаете как е като си "вкарал всички и всичко в някакъв коловоз" и от гости започва да се променя ежедневието  Wink

# 158
  • София/Варна
... даже, честно да си кажа - понякога като дойде някоя от бабите за 2-3 дни ..., ами даже ми е малко по-тегаво, защото трябва да се съобразявам и с нея ...
Това все едно аз съм го писала Simple Smile

Иначе по отношение на приоритетите - къщата ми не е по конеца, има дни, в които се налага да поръчваме вечерята от пицарията отсреща или да мажем филии, но ми е по-важно да си дам време с мъжа и децата Simple Smile

# 159
  • София
И ние се оправяме сами с половинката, просто защото се налага. Не казвам, че е отлично, но се получава. Добре е, че децата поотраснаха и от тази година и трите отново са на едно място, тоест в едно училище. За съжаление, тъй като и двамата работим се налага да са в училище и трите почти всеки ден от 8:00 до 18:00 или от 8:00 до 17:00. Миналата седмица не бяха на стол и им приготвях и храна и това вече ми дойде нанагорно.
Надявам се, че ще вляза скоро отново в ритъм -  децата на училище, ние на работа. Сериозно се замислям за половин работен ден, но в офиса за момента няма подобен вариант. Най-вероятно ще говоря с някоя жена да идва да чисти вкъщи докато съм на работа, защото уикенда гледаме да излизаме, да си поиграем с децата и да пишем домашни и като прибавя и по-основно чистене на апартамента не остава никакво време за почивка.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 09:50 от Aila

# 160
  • Варна
Аз за пръв път имам някаква помощ сега с малката - взехме квартира на свекърва ми (евала, че се съгласи жената!) и тя я гледа, докато сме на работа с мъжа ми. Но вечер и почивните дни сме си сами с тримата. Намира се време за всичко. Peace Аз не съм от ранобудните, нощна птица съм и затова времето за мен си го крада от съня - приказваме си с мъжа ми, чета книги, обработвам снимки, ровя се в интернет, гледам филми или правя нещо вкъщи, когато децата заспят. Затова сме ги свикнали най-късно в 21.30 ч. да са заспали. Mr. Green

# 161
  Здравейте!  bouquet
  А приемате ли кандидат многодетни мами. Laughing Аз съм Ради на 39 години от Божурище, имаме си батко Никола на 14 години и кака Мила на 10 години. Живот и здраве началото на януари очакваме още едно момченце.
 Помня, че преди много години писах във Вашата тема, че някой ден се надявам да стана част от Вас и ето ме сега съм на път Hug
 Поздрави и до скоро!

# 162
  • Sofia
  Здравейте!  bouquet
  А приемате ли кандидат многодетни мами. Laughing Аз съм Ради на 39 години от Божурище, имаме си батко Никола на 14 години и кака Мила на 10 години. Живот и здраве началото на януари очакваме още едно момченце.
 Помня, че преди много години писах във Вашата тема, че някой ден се надявам да стана част от Вас и ето ме сега съм на път Hug
 Поздрави и до скоро!
Честито за спазените обещания и лека бременност! Hug

# 163
  • Sofia
Ради, не знам защо, но се разплаках, като те прочетох  Hug  ... много ме разчувства, признавам си ...  Heart Eyes  Леко бременеене ти желая сега, а накрая - здраво и хубаво бебче  baby_neutral

# 164
  • Сливен
Хайде и аз при вас вече официално - на 25.09.2015г., 12 дни преди термин, родих втория си син и третото си дете - Теодор, 3130гр., 52см. Родих много бързо, но за сметка на това най-болезнено от трите пъти. От понеделник сме си вкъщи и единствената ми грижа е твърде буйната кака , която е на 3г., надявам се скоро да се поукроти малко. Иначе бебо си спинка и си суче, послушанчо е засега, пу, пу  Simple Smile
Ради, лека бременност  Hug

Общи условия

Активация на акаунт