МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 132 059
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Хайде и аз при вас вече официално - на 25.09.2015г., 12 дни преди термин, родих втория си син и третото си дете - Теодор, 3130гр., 52см. Родих много бързо, но за сметка на това най-болезнено от трите пъти. От понеделник сме си вкъщи и единствената ми грижа е твърде буйната кака , която е на 3г., надявам се скоро да се поукроти малко. Иначе бебо си спинка и си суче, послушанчо е засега, пу, пу  Simple Smile
Ради, лека бременност  Hug
Честито бебече  bouquet Много да слушка и да папка smile3525

# 166
Честито бебче, Рокс. Да расте здраво, весело и добричко, а кака и батко много да го обичат и да си играят добре с него.  На теб - бързо възстановяване.  bouquet

Добре дошла, Ради. Хубава бременност, леко раждане и здраво сладко бебче на финала.   bouquet

Много обичам новите попълнения.
Heart Eyes

# 167
  janin4eto_87,vihrogonche, roxanna,  Пролетната Фея благодаря за топлия прием и милите думи Hug
  roxanna, да Ви е живо и здраво детенцето! Да има много светъл път в живота  bouquet

# 168
  • Варна
roxanna, честито бебче!
Rady, лека бременност и едно чудесно бебче ти желая!
Честити поводи на Мама Цоцоланка! Желая от все сърце много здраве!

6tastliva, ще трябва да се разделиш на три  Laughing, ако са три децата. И ние се оправяме сами, но нашето трето дете има 9г разлика с каката и 6г с баткото, така че нямахме големи сътресения при напасването.

# 169
  • София/Варна
И мен новите попълнения ме радват искрено - добре дошли, момичета!

# 170
  • София/Варна
Иска ми се да си кажа какво ме мъчи напоследък. Знам, че тук ще се намери кой да ме разбере.
Поводът да се вкисна тотално е следния - в една от отчетните теми на децата сме си по принцип много близки. Виждаме си се често, излизаме заедно. Днес възникна идеята да си спретнем национална срещичка, но в един момент една сериозна част от дамите зейна, че трябвало да бъде без деца. И на мен ми стана супер неприятно. Защото редовно се сблъсквам с това - да се видим в заведение (през деня), ама без деца; да се съберем по домашно му, ама без деца; да идем еди къде си, ама без деца. И да, наясно съм, че има места и ситуации, в които не е удачно да влача децата със себе си. И естествено не го правя. Но има достатъчно заведения с детски кътове, където можеш да се видиш спокойно с приятелки. А като те покани у дома някой, който така или иначе ще е с детето си, да ти се поставя подобно ограничение е абсурдно. Да не говорим пък за ходене нейде из страната - последната година 2-3 пъти съм си организирала сбирки с децата по хижи и хотели. За дните, в които сме били там, им виждах очите покрай яденето и спането. Намираха си компания, организираха си игри и забави и се грижеха един за друг. А аз спокойно се разтоварвах с приятели.

Поставянето на ограничението "без деца" много силно стеснява социалните ми контакти и прекъсва връзки с хора, които са ми близки. Както се разбра, аз нямам армия от помагачи, грижите за децата не ми тежат и не се оплаквам, но ми е много болно от това, че моето имане на деца се превръща за околните проблем при общуването Confused

# 171
  • София
Среща на ОТЧЕТНА тема за деца - без деца?!? Че какъв е смисълът? Ние правим срещите И за децата...

# 172
  • София/Варна
Е, а де ... при това национална.

Ние си се познаваме повече от 9 години, но последните години все по-често си правим момически сбирки, в които хич не си и говорим за децата Simple Smile Това също има своето очарование, дори е и зареждащо да се откъснеш от рутината. Но това да се превръща в правило, ме натъжава.

# 173
  • Sofia
И аз те разбирам. Ние сме без децата само на сватба или на бар/ дискотека. Три са, малки са и няма кой да ги гледа. Мъжът ми е на 32 години, аз на 28 и най-голямото е на 7. Т.е ние отдавна сме само с деца..обкръжението ни е от млади хора, които още само излизат и купонясват. Доста от тях и започнаха да се отдръпват от нас точно поради причината, че винаги сме с деца, но не се трогвам. За мен те са най-важни, пък и намерихме много запознанства покрай тях. По женски рядко излизам - и обикновенно съм с бебето. Имам три най-близки приятелки ( една от гимназията и две от болниците и ражданията) Laughing Винаги намираме време да се видим:)

# 174
  • София
Първо честити нови попълнения, добре дошли и от нас  Hug

Деси погледни го от добрата страна. Все още поддържате отношение и сте приятелки с голяма част от майките от отчетната, което е отлично. А и сама споделяш, че се виждате както без децата, така и с тях. Насочвам те и към друг поглед върху конкретната ситуация, за част от семействата разходите за подобна национална среща на цялото семейство са високи и излизат извън семейният бюджет, докато за един възрастен обикновено това не е проблем.
Споделям го, защото в момента се опитвам да намеря място за посрещане на НГ с няколко приятелски семейства и заради финансовата страна на въпроса, която за мен не е проблем, но не е така за всички най-вероятно няма да се получи.
Във връзка с това, ако някои може да препоръча подходящо място за 3-4 семейства с деца за посрещане на новата година и за няколко нощувки на поносими цени ще съм много благодарна.
janin4eto_87 трябваше да видиш и на нашата сватба дали нямаше деца  Joy Съотношението беше около 1 към 3.
Иначе и при нас го имаше това отдръпване с приятелски семейства в началото. Ние бяхме първите , които имаха деца, а останалите бяха без. Тогава аз бях на 24, но когато родих малката и бях на 27 повечето от приятелите ни почнаха също да се включват и да им се раждат бебчета и сега вече са малко по-уравновесени нещата.

# 175
  • Варна
Честито бебче, roxanna! Да ви е живо и здраво!

Добре дошла, Ради! Лека бременност и само положителни емоции ти пожелавам!

KayRenn, напълно те разбирам. Peace С приятели (с деца на възрастта на нашите по-големи две), с които се виждахме преди много често, се отдалечихме точно по тази причина - през седмицата, вечер, излизат само двамата - ходят на клубове и кръчми; почти винаги през уикенда, си оставят децата при бабите. Съответно, ние сме винаги с децата, почти нямаме самостоятелно излизане с мъжа ми от 11 години насам - след нееднократни опити да се видим с тези приятели, през последната година децата ни само са си били на рождените дни.

Аз не бих отишла на национална среща на отчетна група без децата. Виж, ако се събираме по фотографски  Wink, може. Peace

# 176
  • София/Варна
Aila, тия дето искат да са без деца (и мъже) нямат никакви финансови затруднения, даже напротив Simple Smile

chockolina, аз и за фотографски срещи трудно бих се класирала без деца (графикът за командировки на мъжа ми е мноооого плаващ Simple Smile). Но да, по-разбираемо е да не искам да ги взимам Simple Smile

# 177
  • София
Роксана, честито! Да ти е живо и здраво момчето, а на теб- бързо възстановяване!   bouquet

Ради, добре дошла и лека бременност!   bouquet

KayRenn, не може ли компромисно- който иска с деца, който не иска- без? Случвало ми се е и на мен да има условие "без деца", неприятно ми е, но пък и не мога да виня хората. Има такива, на които детската компания не им е любима. Ние също почти винаги сме с деца- имаме една баба и тя работи, та сравнително рядко имаме възможност да излизаме без тях.

# 178
  • София
roxanna, честит син! Да е жив и здрав! Пожелавам ти да се справите с лекота с всички нови предизвикателства!

Rady, добре дошла при нас! Hug Обичаме такива сбъднати обещания. Wink
Стана ми мило, когато наскоро открих случайно моя публикация тук, в БГ- Мамма, в която пиша, че  след 2-3 години може да имаме трето дете. Публикацията е от края на 2005г., аз забременях с Галя в края на 2007г. Simple Smile

KayRenn, мисля, че няма една-единствена рецепта за подобни събирания. Аз съм на мнението на Aila, че по-скоро трябва да погледнеш на нещата откъм положителната страна. Ние с мъжа ми сме малко темерути, не сме много по компаниите, а и когато сме били канени на вечерно гости, особено при двойки без деца или с големи деца, сме оставяли нашите вкъщи. Отделно имам две женски компании, с едната се събираме да си говорим за книги и по взаимно съгласие се виждаме без деца. Wink Разбира се, това винаги е било пожелателно- когато е нямало на кого да оставя Галя, съм я взимала с мен, както и другите майки, но по правило си е сбирка за възрастни.

Какво казват другите майки, които няма на кого да си оставят децата? Съмнявам се, че ти си единствена.... newsm78

# 179
sweetkids_mama на мен ми е отнело повече време да изпълня живот и здраве обещанието, но важното е , че съм вече тук и чакаме братче Laughing

Ето го и обещанието Laughing

Деца / Нашите деца от 1 до 6 години / Re: До многодетните мами! 2   : пт, 03 мар 2006, 18:45
  Браво, мамета!!! bouquet bouquet bouquet Възхищавам ви се!
  Винаги съм мечтала за поне 3 дечица и се надявам като ми поотрасне бебчето след 3-4 годинки да си имам още едно. Днес сина ми ми каза, че вече си имал сестричка и иска и братче. Така, че ще изпълним желанието му! Laughing
 Бог да благослови вас и големите Ви семейства!
 Извинете, че се намесих в темата ви, но не се стърпях Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт