Покажи се

• 3 904 080
  • 22 702
  •   1
Отговори
# 22 650
# 22 651
Ще пробвам да ям райска ябълка.

# 22 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
внимавай!
ако не е доузряла е много тръпчива.
 по-добре изчакай да омекне.

# 22 653
  • ново
Има райски ябълки без танин, които се ядат твърди и хрупкави. Току-що изядох 2 броя Smile

# 22 654
Взех узряла, другите чакат. До колкото видях се яде само вътрешността нали? А обелката защо не и в кои има и няма танин, на какво вреди? Не знам подробности, ям за втори път в живота си може би. При нас не растат.

# 22 655
  • София
Взех узряла, другите чакат. До колкото видях се яде само вътрешността нали? А обелката защо не и в кои има и няма танин, на какво вреди? Не знам подробности, ям за втори път в живота си може би. При нас не растат.
Продълговатите с форма на киви/лимон, които се продават по големите супермаркети на бройка се ядат хрупкави и кората не ми пречи. Вносни са. От стипчивите, които се чакат да омекнат съм виждала по пазари, защото в България май само такива растат. Племенникът ми има такова дърво в двора си. Те се изчакват да омекнат и се гребат с лъжичка като кората служи за купичка. Simple Smile

Допълвам - ето тези се ядат на резенчета като ябълки. Дори на снимката е отрязана:

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 21:29 от Таня67

# 22 656
  • ново
Без танин са  по-плоски (в ляво), не се чакат да омекнат. По-острите се ядат меки. Тази на снимката е леко попрезряла. Аз лично и двете ги беля. Виреят в Южна България предимно.

# 22 657
Не знаех, че се казват така на български. Аз ги зная като persimmons. Даже не знаех, че виреят в България. Научих нещо ново.

# 22 658
  • Deutschland/HE
Абаджиева и във Варна има, на Княз Борис в един двор до худ. галерия (сега хотел Графити) има дърво райска ябълка. Късна есен, зима дървото е без листа и се оранжавеят плодовете.

# 22 659
Абаджиева и във Варна има, на Княз Борис в един двор до худ. галерия (сега хотел Графити) има дърво райска ябълка. Късна есен, зима дървото е без листа и се оранжавеят плодовете.
Аз в Япония го открих и тук понякога купувам, но в Япония беше разкошно!
Сега ме караш да се замислям коя улица е княз Борис и къде беше Худ Галерия. Отивам да си припомня…
Ориентирах се, недалеч от Винса.

# 22 660
  • Deutschland/HE
От ВИНС-а тръгваш към Севастопол, в дясно се падаше. Сега худ. галерия е в много хубава стара сграда до у-ще Кирил и Методий

# 22 661
Снимките не са мои!
Тръгнах да качвам от моите, но не ми харесаха. Исках максимално да ви покажа как се стараят хората и че всеки ден има различен парад. Толкова е хубаво! Показвам ви малко градче в Южна Франция. Много сплотена общност. Тъжно е че и тази година празникът в Германия бе помрачен и отново бяха погубени човешки животи!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 00:02 от Ellinor*

# 22 662
  • под тепетата

# 22 663

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 19:31 от AnMary

# 22 664

Общи условия

Активация на акаунт