Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 482
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Детелинка, аз писах в предния пост, че снощи си направих като теб, нишесте със сода и точно както го описваш. Ами не е добре измита или аз си мисля, че трябва да скърца , като с шампоан, знам ли?
Ще продължавам да опитвам дано се получи, защото съм дълга коса и имам пърхут, който се маха единствено с шампоана на Виши, ама не ми се дават всеки месец по 23 лв., а я мия през ден, защото бързо се омазнява в корените. Та дано се получи и при мен.

Защо не пробваш шампоана selsun blue за мазна коса, струва от 10лв до 13лв в различните аптеки? На мен ми го препоръча фризьорката, че ми се появи пърхут, останах много доволна защото се справи с мазната ми коса, дори леко я пресуши, тъй като.го използваш, докато изчезне пърхута и сменяш с друг, та аз малко се забавих със спирането, докато намеря друг подходящ.

# 136
  • На брега на реката
Точно така направих и за това се учудвам, че резултата е такъв. Ще продължавам да опитвам и ако не се получава, ще спра за жалост. Да не би пък защото скоро ми е боядисвана косата с професионална боя да е, знам ли вече. На пипане сякаш всеки косъм е изцяло покрит с някакъв слой лепкаво-мазно нещо, а като я погледнеш не изгелжа мазна, но е без блясък и сякаш пипаш нещо чуждо, а не твоята коса. Трудно е да опиша точно, дано ме разбра. Странна работа.

# 137
  • София
Бобулина, и после, като се решиш, по гребена остават ли налепи? На мен така ми се случваше, когато съм в Иран, там водата е адски варовита и усещането ми беше точно както ти го описваш. При теб водата варовита ли е?  Моят проблем там се оправи, когато монтирахме система за пречистване на водата и сега, когато съм там, за да си измия косата аз топля в тенджера от пречистената вода. Признавам си, беше доста гадничко усещането, но аз стоически изтърпях и не се мих със шампоан. За мен шампоанът е равносилен на косопад. Никога, ама никога не бих се върнала към него.

# 138
  • На брега на реката
Да, варовита е водата и то доста. Какво да направя в този случай, ако я изплаквам с минерална вода с оцет дали ще стане или трябва цялостното измиване да е с мека вода?

# 139
  • София
Ами не знам, миличка, аз цялостно си я мия с пречистена вода, но ти пробвай. Посредством опити ще установиш какво точно да правиш. По-важното е да спасиш косата си от химията, защото нищо друго не вреди така на косата. Едно време нашите баби са носели косата си дълга доколкото си е порасла сама, и винаги са били сплетени на стегната плитка. Пускали са косата си, само когато са я миели. Миели са се с домашен сапун и са имали плитки, дебели като ръката си. Както виждаш, не са плескали маски и какви ли не неща по косата си, но са имали здрави коси. А сега купуваме най-скъпите шампоани, най-хвалените маски, ампули, серуми и какво ли още не и пак поне половината от нас пищят от косопад. Нямам друго обяснение за този факт, освен химията. Нищо, че се опитваме да си го обясниме, че е затова, че се боядисваме, или че носим косата все вързана, или от слънцето и всякакви други оправдания. Пак да си припомним, че едно време косата е била винаги вързана, денем и нощем. И са носели забрадки през целия ден.

# 140
  • София
Детелинке , снощи ших торбички и пълних със сода. Сложих в обувките, носени през деня - и да не бързам - но май ефект има! Ще продължа за да се уверя напълно, през уикенда ще опитам и измиването на косата със сода, пък да видим...

# 141
  • София
А, сетих се и друго нещо. Защо не опиташ да превариш една тенджера вода и да я оставиш да изстине. На другия ден вземи да прецедиш водата по следния начин: в една голяма цедка постилаш една трислойна салферка от по-жилава хартия, или две двуслойни. Закрепяш цедката върху достатъчно голям съд, да побере всичката вода от тенджерата, и с канче сипваш и така прецеждаш водата. Сетих се, че така правех в последно време, преди да сложим системата за пречистване. Ще останеш учудена колко много варовик се събира в салфетката! Все пак остава някакво количество, но то е несравнимо по-малко.

Vayana, има ефект, разбира се. Содата дърпа миризмите. Сетих се и за още едно приложение. Ако имаш неприятна миризма в хладилника, слагай в една чинийка сода да  седи вътре. Ще ти обезмириси идеално.

# 142
  • На брега на реката
Благодаря Детелинка.   bouquet
Ще пробвам и ако има резултат, ще пиша, за да знаят и други желаещи да опитат.

# 143
Детелинке , снощи ших торбички и пълних със сода. Сложих в обувките, носени през деня - и да не бързам - но май ефект има! Ще продължа за да се уверя напълно, през уикенда ще опитам и измиването на косата със сода, пък да видим...

С най-добро чувство, ама си представям как настървено шиеш с искрена надежда за спасение от миризмата от обувките на мъжа.  Peace И аз ще го пробвам тия дни, само ми трябва настроение за шев и кройка, че не съм много фен.   Simple Smile

# 144
  • София
Чак настървено не ших, но бях любопитна и затова не оставих за уикенда.
Сода в хладилника отдавна слагам, това го знам.
Детелинке , виждам , че си в София - нашата вода можем да си я използваме директно, нали?

# 145
Със сода на мокро памуче си чистя плотовете. Много по- добре се справя с дребни наслоявания, отколкото телчетата.
За хладилник и аз ползвам, за обувки също- дори има превантивно действие срещу гъбички по ходилата.

# 146
  • София
Да, в София съм, водата ни с и е идеална за миене на коса. На всички, които са решили да последват моите съвети за содата, пожелавам резултаит като моите!

# 147
  • Пловдив

С най-добро чувство, ама си представям как настървено шиеш с искрена надежда за спасение от миризмата от обувките на мъжа.  Peace И аз ще го пробвам тия дни, само ми трябва настроение за шев и кройка, че не съм много фен.   Simple Smile
Дали пък няма да се получи, ащо вместо торбички се използват чисти чорапки, и после след обезмирисителната процедура, да се сложат за пране....

# 148
понеже гледам коментирате за миене на коси и по-специално the no-poo method, да се включа:

цял живот съм имала тънка, адски чуплива, накъсана и хвърчаща коса, която трябваше да мия всекидневно, защото се омазняваше ужасно. бях маниак на тема скъпа козметика - виши, ампули, терапии, стилист капанов, нам-си-кво

от 9 месеца не съм пипала шампоан и не съм си подстригвала косата (освен сама по малко от връхчетата всеки месец, по около милиметър, два). видимо е сгъстена и е дълга почти до кръста ми. цветът ми изсветля и изглежда невероятно. за пръв път получавам комплименти за тази си част на тялото. мия я веднъж на 5 дни (нещо, което е било немислимо)

като оставим настрана факта, че козметичната индустрия е именно това - индустрия - и целта й е да прави пари, има таблици изчисляващи токсчността на различните популярни марки шампоани. ето списък с най-токсичните: http://www.totalbeauty.com/content/gallery/p_worst_shampoos/p80482/page2

едно време жените са имали удивителни коси и са ги миели само с вода, сода, оцет, хума - такива работи. межудругото, откакто спрях да ползвам и кремове за лице тенът ми се е изсветлил - мажа се с чисто кокосово масло.

та за косата, ползвам стандартната рецепта: половин пакет сода разтворен на каша (не много гъста, но не рядка в никой случай), втривам в корените и масажирам скалпа около минута. изплаквам добре, поливам с ябълков оцет, разтворен с вода 1:3 косата се разресва моментално и е лъскава, тежка и укротена. не знам дали има значение колко е варовита водата, тук при нас е много, но не виждам да се отразява.

причината да спра с ходенето при фризьор пък бе постът в тъмблър на една богата лолитка с умопомрачителна коса, която беше написала 'най-доброто решение, което направих за косата си е да спра с фризьорите. взимам по малко сама всеки месец с ножичка и косата ми никога не е изглеждала по-добре'. и при мен дава чуден резултат

Peace

# 149

Дали пък няма да се получи, ащо вместо торбички се използват чисти чорапки, и после след обезмирисителната процедура, да се сложат за пране....
Аз така правя, когато трябва да слагам нещо в гардероб или в обувки - памучни чорапки. Дори и да са прокъсани ги връзвам или зашивам дупките и не е проблем. Не ми се налага да шия торбички, но то си е до желание. Кой как си реши.
Ако някое пакетче с мокри кърпички ми е изсъхнало, ползвам кърпичките за такива цели - слагам в средата и връзвам като малко подаръче.

Общи условия

Активация на акаунт