Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 535
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • На брега на реката
Детелинка,
При мен содата помага, аз писах по-напред.  Косопада ми спря и пърхота изчезна.  Аз за това бях толкова упорита, след първите /3/ неуспешни опита. Два пъти правих с нишестето и въобще не е трудно : като се прибера от работа включвам ел.каната, водата за 2 мин. е завряла, в което време съм разтворила нишестето с малко водичка и добавям врялата при непрекъснато бъркане и готово, оставям да се охлади и след 2-3 часа, когато реша слагам содата и мия косата. Обаче моята коса е с мазни корени и сухи краища и вероятно ми трябва повече сода и за това реших да ръся в корените и резултата беше по-добър, а може би от по-голямото количество оцет което слагах 100 мл.  или сока на 2 лимона, щото пък от голямото количество оцет , цял ден усещам миризмата му около себе си. Все още експериментирам , за да получа оптимални резултати. За съжаление все още я мия през ден, защото бързо се омазнява или пък от горещините и по-обилното потене, но корените се замазват доста бързо. С шампоан беше същото така, че ще си продължа със содата.

# 241
  • София
Аз да споделя, че също си мия косата със сода. Нишестето го приготвям точно за 1 минута. Разтварям 1 чаена лъжичка в малко вода - на око и го пускам за 30 сек. в микровълновата. Като го извадя то се е сгъстило, разбърквам го хубаво и ако има нужда добавям малко вода за да стане с консистенцията на шампоан. Слагам содата и се мия. Тук не трябва да изстива.

# 242
  • Свищов
И аз пробвах. С къдрава коса съм, която след миене бухва ужасно и реално става добре оформена с обилно количество балсам и/или когато е по-мръсна. По принцип си я мия 1 път седмично, суха е, но с балсамите, които слагам по няколко пъти на ден става ок.

1 път се мих със содата, но накрая си сложих балсам по крайщата, че там е доста сухичка. Ефектът е, че косата не ми бухна толкова много, къдриците станаха равномерни и ситни, даже имам чувството, че леко се изсветли и цветът, но там няма как да съм сигурна, че тя не е 1 цвят. Естествено златисто-червенокоса съм и не се боядисвам. Нямах обикновено нишесте и сложих какаово и косата ухаеше на шоколад Simple Smile. Ефект върху косопада от 1 път не мога да очаквам , а и с моята дълга къдрава коса и 2 косъма паднала коса изглеждат много, но съм доволна от ефекта анти обем.

Като недостатък мога да посоча, че се замърси по-бързо от обикновено и на вид изглежда 1-2 дни по-рано по-сплъстена.

# 243
Здравейте, много интересно това със содата. Колко често може да се прилага миенето на косата със сода? Става ли за ежедневна употреба или има опасност от пресъхване и лющене на скалпа, имайки предвид, че чистите дори съдове със сода.

И още нещо за нишестето, как се почиства после банята от него?

# 244
  • оттам, откъдето започва България
Хайде, отивам да си мия косата със сода. Грабнах и оцета.
curly sue , после ще ти кажа как се мие банята, че моята е с тъмнокафяви плочки.  Joy

# 245
  • София
Сега се замислих, че вместо нишесте, може да се опита разтвор от желатин и сода. Laughing
Аз лятото си правих маска с желатин на косата, за да я подсиля. Нали желатина е протеин, та вместо скъпите маски се наплесках с него. Стана по- твърд косъма още веднага. Разтворих си го както пише на пакета, бухнах го в хладилника, и като реших се намазах.  Joy Постоях около час и се изкъпах. Отмива се много лесно.

# 246
  • Sofia, Bulgaria
Като сме на вълна миене на коси, да кажа, че от време на време ся мия с хума, примесена с оцет ( по рецепта на опаковката) .  Доволна съм. Мих си с косата в сряда и още си изглежда чиста. Мека и хубава ми е след такова измиване. Недостатък - цапа банята и си трябва търкане на плочките.

# 247
Да се отчета след миенето със сода, като уточня, че косъмът ми е тънък и обикновено съм като перушанка в главата, имам предвид, че е мека косата ми. Направих си "шампоана" с брашно и сода. Консистенцията беше близка до тази на шампоан. Натърках си скалпа, то иначе няма как да миеш косата, защото тя стана една твърда. След това изплакнах доста обилно /чак в очите ми влезе/ с оцет, разтворен във вода. След изкъпването се сресах и както винаги събрах две шепи коса.  ooooh! След изсъхването не знам дали мириша на оцет, защото няма никой покрай мен, за да ми каже, но като цяло косата ми е чиста, твърда и суха. Може би следващия път ще трябва да сложа балсам, ама тогава какъв е смисъла, че съм я мила със сода, като пак трябва да сложа химия на главата си.  newsm78

# 248
  • На брега на реката
Дидка,
И моята стана твърда, та следващия път ще сложа балсам. Хубавото е, че не се слага в корените. Аз обикновено слагам от средата към краищата.
ПП. Да кажеш после, колко време ти е издържала, без да я миеш.

# 249
Ох, не знам дали ще ти бъда полезна, защото аз си мия косата, ако не всеки ден, през ден, особено сега в горещините.

# 250
  • На брега на реката
То и аз я мия през ден и зиме и лете. Зимата много рядко може да я мия не през ден, а през два. Лятото в горещините и обилното потене и на скалпа дори/ поне при мен/ няма начин да не я измия. Обаче момичета които ползват содата, пишат, че са разредили миенето , та затова питам.

# 251
Ще пиша, обещавам.

# 252
  • София
Да се отчета след миенето със сода, като уточня, че косъмът ми е тънък и обикновено съм като перушанка в главата, имам предвид, че е мека косата ми. Направих си "шампоана" с брашно и сода. Консистенцията беше близка до тази на шампоан. Натърках си скалпа, то иначе няма как да миеш косата, защото тя стана една твърда. След това изплакнах доста обилно /чак в очите ми влезе/ с оцет, разтворен във вода. След изкъпването се сресах и както винаги събрах две шепи коса.  ooooh! След изсъхването не знам дали мириша на оцет, защото няма никой покрай мен, за да ми каже, но като цяло косата ми е чиста, твърда и суха. Може би следващия път ще трябва да сложа балсам, ама тогава какъв е смисъла, че съм я мила със сода, като пак трябва да сложа химия на главата си.  newsm78

Балсам без проблем можеш да ползваш, само гледай да не отива в корените на косата. Цялата идея е, че трябва да осигурим на скалпа си освобождение от всичката химия, с която сме го малтретирали досега, за да може той да се регенерира сам. Способността на органите ни да се саморегенерират е дар, даден ни от Бога, но ние с лекомислие го пилеем. Косъмът е мъртва материя, на него не му пречи химията. Балсамът по чисто физически път го подобрява и омекотява, така че при нужда не пречи да ползваме.

При мен от миене на всеки три дни се стигна до миене на всеки пет. Стана постепенно, без да съм го очаквала. Вредните вещества в шампоаните пресушават скалпа, отнемат му мазнината не само от повърхността, а и в дълбочина, затова той реагира с прекомерно производство на себум, за да неутрализира ефектите от пресушаването. Когато го оставим на мира, и не го тероризираме с химия, той отговаря с все по-намаляващо производство на себум и така след известно време секрецията на мазнина се нормализира. Оттам и намалената нужда от миене.

# 253
didka pitka, Бобулина, и аз съм така през лятото. Не си представям да не си измия косата, а содата сигурно ще пресуши скалпа. Доколкото разбрах повечето момичета мият косата по-рядко и тогава за скалпа проблем няма.
Буря,, това с желатина е идейно. Щом и подхранва   bouquet

# 254
Здравейте. Да ви попитам как мога да почистя пластмасови части от сокоизстисквачка, боядисани главно от цвекло. Отдавна е засъхнало, ако имате идеи много ще ми помогнете.

Общи условия

Активация на акаунт