Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 545
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • оттам, откъдето започва България
Бобулина, аз се предадох още в неделя. Много ме сърбеше косата и си се измих с шампоан.  Weary

# 256
За толкова години в темата за първи път виждам, че в заглавния пост е закачен мой пост с поне 20 съвета  Crazy, а и продължавам да си ги спазвам от тогава. Разликата е, че приятелят ми, от който се научих да имам 2 коша за пране от 7 години ми е съпруг  Heart Eyes.
Чета с огромен интерес съветите за коса. И за да не е празен поста от хитринка - надраскано с химикал върху диван от светла естествена кожа се маха с лак за коса. Пръска се и се търка с гъба, но предварително се пробва на скрито място, за всеки случай.

# 257
  • На брега на реката
Дидка,
Аз нямам такива оплаквания. В неделя си направих пак с нишесте, но този път сложих половин пакет сода в него. След като я измих от содата, сложих малко балсам в крайчетата, изплакнах го и накрая я изплакнах с 300 мл. вода със сока на 2 лимона. За пръв път постигнах перфектни резултати. И предния път беше добре, но този път - перфектно. Довечера пак ще я мия, но поне не с химия, пък дано с времето да разредя миенето. Упорствам, защото пърхот с който се боря от години - изчезна и когато се реша я паднал някой косъм, я не, а преди цели топки.  Само не знам, когато се налага да пътувам, как ще бъде, но все ще измисля нещо.

# 258
Бобулина, аз нямам пърхот и даже се замислих да не си докарам с това дръгнене на скалпа. По-нататък пак може да пробвам, но при мен явно става голямо изсушаване на косъма и на скалпа.

# 259
  • София
Дидка,
Аз нямам такива оплаквания. В неделя си направих пак с нишесте, но този път сложих половин пакет сода в него. След като я измих от содата, сложих малко балсам в крайчетата, изплакнах го и накрая я изплакнах с 300 мл. вода със сока на 2 лимона. За пръв път постигнах перфектни резултати. И предния път беше добре, но този път - перфектно. Довечера пак ще я мия, но поне не с химия, пък дано с времето да разредя миенето. Упорствам, защото пърхот с който се боря от години - изчезна и когато се реша я паднал някой косъм, я не, а преди цели топки.  Само не знам, когато се налага да пътувам, как ще бъде, но все ще измисля нещо.

Бобулина, няма нищо по-лесно от това да си се миеш със сода и когато  пътуваш. Само си намираш малко бързоварче, има едни руски, продават се в магазините за левче. Аз съм си купила няколко такива, да си имам за всеки случай. И сега:

слагаш да заври вода в подходящ съд, примерно чаша, но да е висока и тясна, за да може с 200 гр. да покриеш бързоварчето, за да не изгори, ако се нагрява на сухо (само да не е пластмасова чашата, че ще се стопи и врялата вода ще се разлее). В отделен съд разбиваш нишестето с малко вода и като кипне другата вода, изключваш бързоварчето и без да се бавиш, почваш да наливаш врялата вода при брашното, като бъркаш. Аз за този етап използвам кофичка от кисело мляко. И воала: готова ти е основата. Чакаш да изстине и слагаш содата, бъркаш добре и се миеш. Бай дъ уей, аз пробвах да си направя основата с брашно, не с нишесте и си се получи идеално! Който има желание може и да пробва да си я направи не с обикновена вода, а с отвара, например чай от лайка, или отмента, или да речем от цветове от невен.

При мен ефекта е точно като при Бобулина - изчезна упорит пърхот, и драстично намаля косопада. Предполагам, че при някои хора сърбежът на скалпа, който се получава, е защото причната за техните проблеми с косата са от друго естество. Знаем, че има например мазна себорея , но има и суха, или пърхотът може да е следствие от друга причина. Така че може при тях содата да не действа така благотворно, както при мен, не знам. Може би те трябва да търсят друг начин на лечение, за съжаление моите наблюдения са само за този начин. Но аз съм доволна, че все пак има и такива, на които е повлияло добре. Моето желание беше, след като едни рускини, които не познавам изобщо, ми спасиха косата, и аз да се отблагодаря, като помогна на други жени да се оттърват, както аз. Нещо като принципа ''предай нататък'' Затова се чувствам толкова щастлива!

А сега, ще ви напиша рецепта за домашно направен крем за лице, подмладяващ и противовъзпалителен.

25 гр. пчелен мед
10 гр. пречистен вазелин
2 капки йод
17 гр. рициново масло
стъклен съд, в който ще приготвим и съхраняваме крема.

В чистия и сух съд капваме 2-те капки йод, и добавяме меда. Объркваме хубаво. Прибавяме последователно рициновото масло и вазелина, като бъркаме хубаво. Така приготвения крем може да се пази на стайна температура не повече от месец. Преди употреба бъркаме крема. Най-добре е да не се взима от крема с пръсти, впрочем както и с всички кремове на света, за да не ги заразяваме с бактериите, които имаме по пръстите си. Гребвате с однодяща шпатулка, или малка пластмасова лъжичка, или бъркалка за кафе. Нанасяме на чисто лице и държим 2 часа и, или поне 15 минути най-малко. Остатъка, който не е попил, избърсваме с хартиена салфетка.

Интересуват ли ви други козметични съвети?

# 260
Здравейте момичета, търся съвет- имам един гардероб ( който не е стар), но има бая неприятна миризма като на страо/застояло Sick, сътветно всяка дрешка , която сложа там придобива същия "аромат". Пробвах с ароматизатор - не става, чистих с препарат- и гардероба придоби аромата на препарат. Сега пък дрехите ми ще смърдят на препарат ooooh!.  Дайте съвет с какво да премахна миризмата?

И още нещо- дъното на дивана е хванало мухъл( в чудо се видях като го изпразвах сега  Shocked). Дано се сещате за какво говоря- една плоскост от материал фазер. Та с какво мога да премахна мухъла там?

# 261
Една мама беше писала, че си чисти шкафовете против молци с лавандулов спирт. Той си мирише, така че може да пробваш за гардероба.
А този фазер може да го измиеш с белина и да го оставиш да изсъхне на проветриво, ама как ще стане.  newsm78  Или като го измиеш с белина поне остави дивана отворен повече време.

# 262
Благодаря за съвета отивам да пробвам още сега  Peace

# 263
  • Бургас
Аз съм чистила фазер с мухъл с парцал напоен с ракия. Знам, че е грехота да мия с нея, вместо да я пия  Laughing, но свърши работа. Хрумна ми, че така хем ще дезинфекцирам т.е. може би ще убия спорите на мухъла, хем ракията се изпарява и няма да повреди фазера.

# 264
 Joy Вярно, грехота е.

# 265
  • Вече на село
А този фазер може да го измиеш с белина и да го оставиш да изсъхне на проветриво, ама как ще стане.  newsm78  Или като го измиеш с белина поне остави дивана отворен повече време.

Белината разрежда ли се предварително или така, както си е в шишето се ползва?

# 266
Аз съм чистила фазер с мухъл с парцал напоен с ракия. Знам, че е грехота да мия с нея, вместо да я пия  Laughing, но свърши работа. Хрумна ми, че така хем ще дезинфекцирам т.е. може би ще убия спорите на мухъла, хем ракията се изпарява и няма да повреди фазера.
Няма ли да е по-добре със спирт, че с тази ракия, Wink диванът може и на казан да замирише.

# 267
Здравейте. Да ви попитам как мога да почистя пластмасови части от сокоизстисквачка, боядисани главно от цвекло. Отдавна е засъхнало, ако имате идеи много ще ми помогнете.

Памук с олио! И после миеш нормално Hug

# 268

Белината разрежда ли се предварително или така, както си е в шишето се ползва?
Аз по принцип мия мухъл по стените направо с неразредена белина, а и по фазера не вярвам нещо да му стане, освен да поизбелее и да се дезинфекцира. Тя белината вече не е същата като едно време.

# 269
За мухъла по стените става като белина "аче" сипвам в пръскалка и пръскам стената ,оставя се да изсъхне/някъде го бях прочела и съм пробвала между фегите в банята и стана/ но за фазер не зная,сподели като изпробваш.

Общи условия

Активация на акаунт