Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 571
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
С какво мога да си изчистя покритието на ютията? Има нещо лепкаво, нямам идея от какво е ...
С магическа гъба

# 301
Аз използвам сода каустик за позахабени съдове, защото става много лесно почистването и без търкане, а след това са наистина като нови, но аз съм химик и знам как и какво да правя. Не съветвам никого да го прави същото. Опасно е. Използвам и концентриран амоняк за почистване на сребро и злато. Става перфектно. Чистила съм и ръжда от тоалетна чиния с оксалова киселина, ама това въпреки блестящия резултат изобщо не го препоръчвам на никой, който не знае как се борави с подобни химикали. В къщи е трудно да се спазват правила за безопасност. Винаги слагайте очила.

maya_alex, прочетох горното и като видях, че си професионалист реших да попитам с какво освен с многочасово киснене с Меглио и търкане може да се махне бързо външния нагар от мазнини по ламаринени тенджери, стоманена тенджера под налягане (18/10) и стоманени тенджери (18/10)?

# 302
Аз използвам сода каустик за позахабени съдове, защото става много лесно почистването и без търкане, а след това са наистина като нови, но аз съм химик и знам как и какво да правя. Не съветвам никого да го прави същото. Опасно е. Използвам и концентриран амоняк за почистване на сребро и злато. Става перфектно. Чистила съм и ръжда от тоалетна чиния с оксалова киселина, ама това въпреки блестящия резултат изобщо не го препоръчвам на никой, който не знае как се борави с подобни химикали. В къщи е трудно да се спазват правила за безопасност. Винаги слагайте очила.

maya_alex, прочетох горното и като видях, че си професионалист реших да попитам с какво освен с многочасово киснене с Меглио и търкане може да се махне бързо външния нагар от мазнини по ламаринени тенджери, стоманена тенджера под налягане (18/10) и стоманени тенджери (18/10)?

В голяма тенджера завирам вода, слагам 2-3 пълни лъжици сода и потапям загорялата(по-малка, логично) тенджера в нея. На мноого слаб огън 1 час да ври. Оставям да изстине и да престои около 24 часа. Обикновено всичко пада и без да се търка. Aко все още има загоряло, то веднага след измиването от содата, търкам са гъбата чудо.  Ако е необходимо, повтарям процедурата още веднъж.
НИКАКВИ ХИМИИ И ОТРОВИ  не са нужни, за да се изчисти загоряла тенджера. Само сода, гореща вода и магическа гъба.

# 303
Оф, как ги ползвате тези магически гъби, а при мен няма никакъв ефект  newsm78 Cry Пробвах я на новия ми тиган след пържене, като дори го напръсках с Меглио, но ефект никакъв. Пак трябва да хвана телчето, а така пада покритието  Rolling Eyes
И още нещо - как почиствате пералнята? Някакви специални грижи? Освен, че има филтър, който трябвало да се почиства, а нашия го отворихме вчера за първи път откакто сме я купили. Колко стотинки изкара, не е истина  Shocked

# 304
  • Sofia
Магическите гъби не са за търкане на загорели съдове Naughty
Аз почиствам с тях фаянса в банята,вратите на шкафчетата,паравана в банята....доволна съм

# 305
Някой по-напред беше писал, че след ползване на тигана го минава с магическа гъба и край, блесвал. Да, ама не и то не говоря за чак толкова загорял, просто където излиза мазнина по външната страна на тигана от огъня потъмнява.
Опитах и тръбата на абсорбатора да изчистя с нея - иноксова е, и там не постигнах ефект  Rolling Eyes

# 306
Аз използвам магическите гъби за почистване на мазни пръсчета по врати и мебели. Търкам на сухо и излизат. Пробвала  съм с влажна магическа гъба, но остават следи. Ако някой знае по лесен начин за почистване на мазни пръсти нека сподели, моля Simple Smile

# 307
за тиганите - накисваш в сода и оцет и след това с грубата част на гъбката или телчица - блесват като нови

# 308
http://mybgway.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=176091&df=14& … bb6ad4a2853707fe9

С това домакинско телче нямам никакви съдове, които да не мога да почистя до блясък.
Ползвам го години,а ноктите не се нараняват изобщо. Цената е за 4 бр.

# 309
Някой по-напред беше писал, че след ползване на тигана го минава с магическа гъба и край, блесвал. Да, ама не и то не говоря за чак толкова загорял, просто където излиза мазнина по външната страна на тигана от огъня потъмнява.
Опитах и тръбата на абсорбатора да изчистя с нея - иноксова е, и там не постигнах ефект  Rolling Eyes

я се върни да прочетеш дали е така!

не е след ползуване на тигана,
a след като си накиснал преди това със сода и след като си изплакнал s voda , тоест последните остатъци. Чак след това гъбата се мокри леко, ИЗСТИСКВА се добре и тогава се търка.

# 310
Нали не търкате тигани с керамично или тефлоново покритие с тел?

# 311
Нали не търкате тигани с керамично или тефлоново покритие с тел?

Не естествено, само отвън.
П.п. бабата на моя позната се беше похвалила как с много "мъка" изтъркала тефлонов тиган отвътре.

# 312
  • Sofia
то и вицове има измислени за това почистване Mr. Green

# 313
Малко съм изпуснала тема, ще наваксвам  Wink

# 314
Отвън тигана пак има едно покритие, което макар и не тефлоново или там каквото е като го търкаш с телче пак се надрасква и сваля. А като го накисна със сода какъв е смисъла от магическата гъба не мога да разбера  newsm78 Кое точно и е магическото  Rolling Eyes
Нямам толкова голям съд, в който мога да вкарам тигана с дръжката и да го накисна целия, защото обикновено мръсното е от ръба надолу, а не толкова по дъното. Абе ще си карам както си знам - с меглиото и с телта, пък покритието...

Сега на друга тема - някой ползва ли Стийн моп и струва ли си парите? За ламинат и гранитогрес ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт