Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 538
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
не бих наляла белина  Peace по скоро си мислех нещо от сорта на хлебна сода ,ама не стана и с нея.

# 331
Купичките са пластмасови и за дете, така че е добре да се сменят по-често, дори и
да не изглеждат захабени.
Не ангажирам никого с мнението си. Всеки сам преценява кое е най-доброто.

# 332
  • Варна
Ако от купичките яде само детето и се страхувате от счупване може да се приеме да е от пластмаса(макар, че и в този случай не бих ползвала след всичко, което знам). Ако го храните вие, си го хранете от стъклени чинии/купички. Пластмаса, надраскване, топлина, храна са изключително вредна комбинация.

# 333
  • София
Стига де! Как с белина,че и за дете ще се ползват, за храната му!Немой да са толкова безценни купичките...

Да, точно така, с белина. Ако си забелязала, следва плакнене с оцет. Тъй като белината е основа, а оцета - киселина, то двете се неутрализират взаимно, и в резултат вече няма белина. Аз така си чистя всички пластмасови съдове, и после ядем в тях без проблеми. Друг е въпросът, че след четене на материали за вредата от пластмасата изхвърлих пластмасите. Няма даже остатъчна миризма от белината. Виж, ако след белината не изплакнеш с оцет, тогава е опасно. Същото важи и за сода каустик.

# 334
аз моите купички ги намазвам с паста пт сода и вода /гъстичка да е/ - оставам ги за 24 часа минимум - и след това, преди да почна да ги мия, пръскам с оцет и с телчицата търкам.

# 335
Има ли ефективен начин за премахване на стари петна от ръжда върху текстил?

# 336
  • София
Има ли ефективен начин за премахване на стари петна от ръжда върху текстил?
Ако е бяло - с белина, вениш за бяло и пак зависи от материята, ако е за цветно и аз искам да разбера.

# 337
  • На брега на реката
Препарат за петна от ръжда:
http://perilni-bg.com/product_info.php/products_id/1498

# 338
  • София
Момичета, продава се по железариите, мисля, ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ ЗА РЪЖДА. С него съм чистила от чисто бели дънки ръжда, която беше пуснало копчето. Премахва без остатък ръждата, след това перете и всичко става идеално. Цветните дрехи не се променят от него. Разбира се, преди да намажете преобразувателя на дрехата, правите стандартния тест: пробвате на малко местенце от подгъва, за да се уверите. Ей така, за застраховка. Малко ли нови тъкани има, да не вземе точно вашата да направи реакция. Този тест, между другото, е добре да се прави дори при обикновените препарати за почистване на петна например.

# 339
Много благодаря!

# 340
  • Варна
А за плетени дрехи дали става? Имам едно болеро с тук-там ръждиви петънца и не ми е ясно как да го оправя.

# 341
  • София
Става за всичко, с единствената уговорка, да се пробва първо на скрито място, на подгъв или на опакото, на малък участък. ако има повреди (което не ми се е случвало досега) то те ще могат да бъдат възстановени. Изобщо много пъти съм спасявала дрехи с този ръждопреобразувател. И, както казах, не ми се е случвало досега да прецакам дреха.

# 342
  • в огледалото на живота
Детето е изцапало белия си шлифер с химикал.Как да отстраня надрасканото?
Материята е изкуствена,като промазан плат.

# 343
  • Нови искър
Кисело мляко да изсъхне и след това переш както обикновено или накисваш с Веро и после пак переш както обикновено

# 344
С паста за зъби натъркваш, изплакваш, ако има нужда-повтаряш.След това се пере както обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт