Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 476
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
И аз с меглиото пръскам, но много се замазва пустия му инокс  Confused

# 361
С бебешко олио полирах единия път и резултатът беше добър.

# 362
  • Sofia
Днес гледах по тв за приложението на пастата за зъби,става за полиране на сребърни предмети,махане на драскотини от дискове,надраскано по стена,почистване на маратонки....

# 363
Инокса чистя с магическата гъба , после със суха кърпа ....
Филтрите на ширмата  пръскам с Меглио, изчаквам малко , изплаквам и след това в съдомиялната ... ( добре е да се прави по честичко ....по лесно става като не е наслоена мазнина...)

# 364
  • в огледалото на живота
Да докладвам за надрасканото от химикал:опитах първо с веро,накисване и щадящо търкане.После изплакнах и метнах на слънце.
Поизбледняха видимо,ще приложа и пастата,та дано се изгубят съвсем.
И благодаря отново   bouquet

# 365
Да дам и аз една хитра идея : когато някоя дреха се заваля и стане на топченца, перфектно се почиства с обикновена самобръсначка. Става като нова. Разбира се, трябва да се внимава да не се среже тъканта.  Peace Имам и машинка за пилинг на дрехи, но тя не върши чак толкова добра работа.
utro, вчера точно почиствах две одеяла с машинката, но се изнервих, че много ми засичаше и трябваше през 2-3 минути да я чистя. Имам една жилетка за чистене и ще пробвам със самобръсначка. Благодаря за идеята   bouquet

# 366
  • София
utro77, технически погледнато, може. Аз обаче досеа гсъм третирала старите мазни петна със сода каустик, понеже много добре елиминира засъхналата мазнина (е, не че хиляда стари петна досега ми се е случвало да чистя). Ако искате да изчистите мазно старо петно с коресилин, намерете начин да сложите дрехата в някакъв съд, не пластмасов или тефлонов, с капак. Сложете дрехата с петното най-отгоре, накиснете обилно памуче с коресилин и го сложете на петното. Захлупете капака и оставете да действа поне 15 мин. Понеже коресилинът е силно летлив, затова е нужно да се захлупи, иначе веднага се изпарява.

За чистенето на топчета със самобръсначка: отначало и аз пробвах по този начин, но веднъж ножчето сряза съвсем малко една тениска. Заших го, но оттогава предпочитам да пърля топчетата с пламък от запалка. Признавам, обаче, че някой несвикнал може да направи беля, да прогори дрехата. Затова може би е добре да се потренира на дреха, която е за изхвърляне, пък дори да няма топченца, за да  се свикне. Като добиете нужната увереност, после можете да чистите всичко, без проблеми.

Сетих се за още един добър съвет, който мога да ви дам. За гладенето с ютия. Моята снахичка имаше един такъв проблем: много често прогаряше дрехите от изкуствена материя, независимо, че
нагласяваше ютията на подходящо за съответната материя положение. Казах й, всеки път, когато остави ютията и после пак я вземе, да потърка на гладачната маса преди да я сложи на плата. Работата е в това, че някои ютии след като постоят без да гладят, се нагряват малко повече отколкото термостата е нагласен. Затова, като погладим гладачната маса първо, ние отнемаме тази излишна топлина и после можем да гладим спокойно дори чорапогащници, ако сме нагласили термостата подходящо. Една от моите квалификации е шиене на дрехи, и досега не се е случило да прогоря дреха с ютията.

Да, химикала се разтваря от коресилина, но нали затова сме сложили отдолу салфетки, да отива разтвореното в тях. Няколко пъти като сменим памучето с коресилин, накрая изперем, и то не остава нищо на дрехата.

Инокс с веро и микрофибърната кърпа, като изсъхне, с течен парафин за блясък. Но съвсем малко, да не стане блажно като вчерашна поничка Laughing

# 367
хайде и от мен една хитринка в новата тема:
за да не ви люти на очите като режете лук - трябва да го режете на нивото на очите, ако нямате такива условия напълнете устата си с вода и не я гълтайте или изплювайте докато не свършите с лука.

Лука люти само ножа ако не е достатъчно остър. В кухните на ресторантите, където лука е основен зеленчук никой не плаче и дори на никой не му люти. Но там ножовете са винаги безупречни.

# 368
  • София
Всъщност, това с водата и лука действа. Аз го прочетох в тази тема и го пробвах няколко пъти. Не ми лютя никак. Иначе що сълзи съм изплакала Mr. Green Mr. Green

# 369
За лука ако имате време може да го обелите и разрежете на две и да го оставите за малко във фризера или в купичка с вода. Аз обикновено съм бързак и нямам време за предварителни подготовка, та го режа под пуснатата ширма и тя издърпва лютото Simple Smile

# 370
  • София
За лука ако имате време може да го обелите и разрежете на две и да го оставите за малко във фризера или в купичка с вода. Аз обикновено съм бързак и нямам време за предварителни подготовка, та го режа под пуснатата ширма и тя издърпва лютото Simple Smile

Какво е ширма?

# 371
абсорбатор Peace

# 372
  • София
Ахааааа ... е само за това нямаше да се сетя.  Laughing

# 373
Мислех, че е общоприета дума  Laughing
Подобно на "спихна", която моя мъж ми каза, че изобщо не бил чувал, а аз с нея съм си свикнала Simple Smile
Сори за спама  Laughing

# 374
Лук не режа, беля, слагам го в робота, стържа моркови, чушки, целина, слагам сол и в буркани в хладилника издържа с месеци. Правя повечко от тази заготовка и ми спестява много време.

Общи условия

Активация на акаунт