На море в Гърция 2015 - VI

• 73 271
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Все тая как му казват, важното е, че е бърз и спестява време. Няма да й стане лошо на малката  Peace Децата се забавляваха, на възрастните им ставаше лошо  Laughing

# 196
  • София
Ужас, дано да не е от свръхбързите...............

Tаис
Ако си резервирала Dodekanisos Seaways Express е това...
Скрит текст:
Катамаран...
Максимална скорост 33 възела, което е равно на около 60 км.

Благодаря на всички,които се отзоваха на въпросите ми.
Не знам каква е историята с Blеd и защо се получи тази размяна на постове,но благодаря и на нея за споделеното мнение.
За Kalives Resort съм разглеждала и сайта на хотела и booking и tripadvisor.Стаята,дори и фамилна е около 25-26 кв.м. и ми се струва леко тясна за 2 възрастни и две деца на 10 и 17 години.Ние не стоим по цял ден на плаж и мога да кажа,че не сме от тези,които ползват стаята само за преспиване.

Just...a woman
Явно когато си търсила е нямало от тези стаи, това се опитвах да обясня...Ето ТУК , примерно за 02-09 има...28 и 30 кв.м.
В сайта на хотела, тези от 30 кв.м. са последните, които нямат изписана квадратура...

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 22:33 от Bled

# 197
  • София
Kaтамарани, джетове, флаинг кет - едно и също е. Различните компании ги наричат по различен начин. На този, на който аз съм се возила между Крит и Санторини имаше малко пространство отзад, където можеше да се излиза навън. Иначе на хората им става лошо, ако има вълнение. При спокойни води, няма такава опасност, ако нямат проблем с пътуването по море.

# 198
  • София
Bled, същият е, засичали сме го в пристанището на Питагорио по време на разходка.

Ами каквото, такова..иначе щяхме да се влачим половин ден до Калимнос. Ще приготвя пликчета за вс случай  Laughing  Mr. Green

# 199
  • София
Bled, същият е................

Предполагах, не ги обичам и аз. Малко виждаш, трудно снимаш, но пък е бързо.
В този район това и е хубавото на тази линия, че можеш да видиш много острови за малко дни.
Ако липсва вълнение, няма детенцето да има проблем, дано няма...Желая ти късмет.
Ще ви трябват поне 2 часа и половина дори с тях.

# 200
  • София
На нас не ни позволяваха да излизаме отвън. Там бяха струпали част от куфарите, защото вътре не се събираха всички и ги бяха загърнали с платнище, понеже много пръска вода. Но ние бяхме на пътнически ферибот. Има и такива за коли и там е по-широко и хората си излизат навън. Няма нужда да се носят пликчета. Стюардите раздават богато и търчат с кофи и парцали да чистят, ако се налага  Laughing И не, не може да се снима от такъв ферибот, защото има толкова вода и сол по стъклата, че няма как да стане, но човек, който не е пътувал, няма как да го знае  Mr. Green Освен това при липса на вълнение също много клати, но както казах, човек, който не е пътувал, няма как да го знае  Mr. Green

# 201
  • София
Не знам каква е историята с Blеd и защо се получи тази размяна на постове,но благодаря и на нея за споделеното мнение.
Скоро спокойно може да се каже,че няколко години ,няколко потребители водят война с нея,за каквото могат започват едни ожесточени хапания. Не знам какво пречи грешките да се коригират със спокоен тон.
Точно се зарадвах,че са изписани няколко страници и ще чета,то се оказа поредната битка с Bled. Как не им омръзна не знам.

# 202
Скоро спокойно може да се каже,че няколко години ,няколко потребители водят война с нея,за каквото могат започват едни ожесточени хапания. Не знам какво пречи грешките да се коригират със спокоен тон.
Точно се зарадвах,че са изписани няколко страници и ще чета,то се оказа поредната битка с Bled. Как не им омръзна не знам.

Защо не зададеш и реципрочния въпрос?
Той тона спокоен беше. Но преразказа по картинка и преписване от нета пак продължава.
Мохарет   Peace  ти поне със сигурност си се возила.

# 203
  • София
Извинявам се, тафи, аз нямам намерение да ти казвам какво да пишеш и къде, ама нямам спомен скоро да си се включвала в темата, за да дадеш съвет на някой за Гърция. Всеки път се обаждаш, когато става някаква интрига и подклаждаш допълнително напрежение.

# 204
  • София
Дайте безпорни доказателства,че е преразказ само от нета и се съгласявам.
Няма да забравя спора бързо ли става дълбоко на плажа в Сарти. Някой ожесточено казваха  Не, други казвахме Да,оказа се, че има зона, където бързо става дълбоко и зона, където е много плико навътре.

# 205
Дайте безпорни доказателства,че е преразказ само от нета и се съгласявам.
Няма да забравя спора бързо ли става дълбоко на плажа в Сарти. Някой ожесточено казваха  Не, други казвахме Да,оказа се, че има зона, където бързо става дълбоко и зона, където е много плико навътре.

Днес достатъчно доказателства бяха дадени. И хора били в хотела се изказаха. Няма нужда от повече.

Има безброй други случки. Днес намекнах за едно такова твърдение за един уникален плаж на Кефалония. Има достатъчно снимки, вкл. и мои които доказват, че Блед ако изобщо е виждала мястото е от прозореца на автомобила профучавайки. 

Плажа на Сарти е дълбок в 95 % от територията си. Останалите 5% са пренебрежимо малко за да се квалифицира плажа като плитък и подходящ за малки деца.

# 206
Здравейте,много ми е трудно да намеря хотел ол инклузив в Неос Мармарас,Вурвуру или Сарти.
Някой може ли да ме насочи към определен хотел?

# 207
  • София
Мога да се поровя да изкарам постовете ако искате,лично участвах в спора преди 3 години,още тогава всяко по- различно мнение се нападаше.
Пращала съм дълго време на лични на хора питащи за това,което знам,просто само четях темата. От вечните дразги не само аз, но и много други се отдръпнаха. Мнението или трябва да съвпада с вашето или веднага се започва доказване,че е човека е в голяма грешка.
Дразните се ,че нови питат дъвкани неща и не четат първи пост, дразните се ако някой обърка нещо,дразните се ако се пита за AI или HB, мястото,за което се пита е масова туристическа дестинация,да пуснат гугъл.....
И последно отговорих за гръцката криза.
Тепърва изследвам Гърция и имам само 3 г стаж. Местата , за които мога да пиша вас ви дразнят и за това пишех на ЛС,когато мога да дам мнение или съвет.
Не ми се спореше с вас,ако моя поглед не съвпада с вашия за конкретния въпрос  Peace

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 23:31 от taffi

# 208
  • София
Не мисля, че трябва да се доказва нещо на някого. Всеки, който е пообиколил в Гърция, може да разбере, че нейният опит се свежда до Катерини и още 2-3 места. Да, не отричам, че тя е много полезна, на тези, които ги мързи да попрочетат малко, за да си организират почивката, просто защото им снася преразказ по картинка на готово. Но не е коректно, че го изкарва като лично преживяване, защото хората разчитат именно на лично мнение. И не, няма дрязги, или поне до вчера ги нямаше и темата си вървеше добре. А и за различното мнение не съм съгласна, точно защото аз имам различно мнение за Санторини от повечето хора, които са ходили там, пък не са ме замеряли с камъни до сега, а го приемат, защото знаят, че е реално и уважават правото ми на мнение.

# 209
Tаис без да казвам повече, но много от коментиралите не са се возили на тези лодки или ги бъркат с други.

Додеканисос Сиуейс до Калимнос са катамарани. Движат се точно 55 км/час - засичах го с GPS преди 2 месеца. Престоя в пристанищата е много кратък и не чакат закъснели пътници - изключение направиха за линейка. Отидете по-рано, за кола поне 20 минути.
Има 2 етажа - тип самолетни салони - редици с индивидуални кресла. Долния е по-голям и силно климатизиран, горния е по-малък и по-приятен. Вземете си горна дреха ако се наложи да сте на долния етаж.
Има малко места на открито, в завета зад корпуса на горната каюта. От към стената е завет, вятъра и скоростта не се усещат. Няма сянка, но непрекъснато са заети. Другите интересни открити места са на плоското под капитана - лежиш, бриз и гледки - като по филмите Sunglasses . Отстрани по пътеките вятъра е много силен и е малко неприятно. По всяко време може да се излезе на открито - изхода е само от горната каюта.
Корабчето не клати и не друса при хубаво време. Скоростта не се усеща.
Приятно пътуване. Ще чакаме отзиви. Калимнос изглеждаше страхотно гледан от ферито.

Малко снимки:
Разминаваме се с Додеканисос Експрес

Екзотичните места под капитанския мостик на Додеканисос Прайд.

Местата на открито и хора снимащи пристанището на Патмос

Общи условия

Активация на акаунт