Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 199
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • shumen
Лисе,благодаря.
Аз съм добре вече.Вчера карах само на препечени филийки и солети,но днеска си хапвам вече и съм ОК.Май ми се струва,че е било нещо от храната онзи ден.
Силве,кажи как сте?Драсни два реда.
М,при нас винаги се започва от нослето като се разболява.

# 346
  • Варна
Здравейте момичета,

След като ми върнаха малкия в понеделник с 38,2 от яслата (след месец без Т), бях споменала, че ни изписаха Бисептол. Някой по-назад в темата настояваше, че е АБ, но след консултации с няколко медицински лица (имам достъп до доста такива в болницата, тъй като често ходим заради хемофилията), хората прилежно ми обясниха, каква е разликата м/у АБ и Бисептола, и също така, че Trimethoprim-а, който е една от основните действащи съставки, има противовирусни свойства.
Общо взето, аз откровено не разбирам, защо хората, които си лекуват децата с класическа хомеопатия, не използват предназначената за това тема, а си отделят от времето да вмъкват тук нагласите (че и остри на моменти такива) си относно "тъпченето на децата с химия"...
Скрит текст:
Една друга личност, няма да коментирам, защото съм на мнението на Цеца, че е трол и получава стимулиращо възнаграждение да разлайва дадени теми и то конкретни свързани с деца и то по най-болезнените и спорни въпроси, на които повечето хора ще клъвнат. За мен решението е пълен игнор, както предложи Хоуп.
Та цялата работа при нас беше един банален, класически вирус, с висока Т и сополи. На няколко пъти вдига до 39.5. Забелязах го, че до към 39 е адекватен, говори, хапва си умерено, играе, за това този път реших в будните периоди да му дам малко повече време преди сиропчето за Т (принципно давам над 38,5). На 39,0 категорично окапва, заляга, гуши се и изобщо е парцал. Цялата работи започна в понеделник на обяд и приключи в четвъртък сутринта, когато се събуди без Т, като вечерта го оставих да заспи на 37,9 без сироп, така че ако това се нарича преборване, аз съм доволна. В понеделник пак е обратно в яслата, да видим колко ще издържи. Добрата новина е, че ни се освободи една леля, да си я ползваме когато е болен и да не се налага да отсъствам от работа, че нямам никакви болнични до края на годината повече.

Не можах да прочета назад, колко болнички има, но стискам палци да отшуми бързо, каквото и да е!  Hug

# 347
Ах,Мейбълин ,дано е добре детенце вече.

И аз замислям да я пускам в понеделник вече на градина , че издивява Crazy

Бързо оздравяване на всички !

# 348
  • shumen
Мейбълин,да се оправя скоро детенце.
Бисептола си е АБ,но най-слабия.
Лисе,и аз го пускам в Понеделник на ясла за изписването и от 14.09.е на ДГ.Надявам се тази година да е по-здрав и да ходи повече и с желание.

# 349
Дано ,Дани  Hug

# 350
  • Варна
danaeka, благодаря.
Понякога се изумявам, как по абсолютно всеки въпрос в темата имаш мнение, опит и препоръка...Сигурно си доста опитна.

Лисе, благодаря и на теб.

# 351
  • shumen
Мейбълин,не съм много опитна,но се информирам доколкото мога.За Бисептола съм чела,а и чувала на няколко места,че си е АБ.

# 352
  • Berlin
В понеделник пускаме големия на градина, дано издържи повечко време без разболяване.

# 353
За бисептола е въпрос на номенклатура. Затова в българските листовки не е написан като антибиотик. В чуждите линкове, които пуснах, е обявен за антибиотик. Антибиотиците се получават от полусинтетични производни на живите микроорганизми или от самите миркоорганизми. А химиотерапевтиците, какъвто се води бисептола, са изцяло синтетични лекарства.  Има дотолкова ефект  върху вирусите, че да не позволява да се развие бактериална инфекция. Няма никакво антивирусно действие. Може да се прочете.

Мейбълин, относно хомеопатията поради същата причина, поради която ти пишеш и искаш съвети в хомеопатичната тема, и аз пиша тук.

# 354
Бисептола,тук се води АБ,но за друго се включих...Понеже съм,чела,че децата правят реакции от него,а аз самата съм изпила доста Бисептол и никой не ме е предупреждавал да кажа-по време на приема му нищо кисело и никакво излагане на пряко слънце,защото може да предизвика обрив.

# 355
  • Варна
Не, Дъждец, и тук нямаме съвпадение, защото аз се отписах от темата за хомеопатията, тъй като с абсолютно нищо не ми беше полезна. Както и да е...Химиотерапевтик е, да, не антибиотик (явно от цялото земно кълбо, само в БГ), и на мен това ми казаха, макар и за нефармаколози разликата да е доста тънка. Липсват елементите "анти" и "био", които са свързани с наличието на въпросните микроорганизми, които пък от своя страна си имат съответното предназначение в лечението. Явно конкретната ти цел, е била да ми натъртиш, че не помага за вируса. Обяснението на ЛЛ беше. че понеже е бил с бистър сопол 4 дни преди да вдигне Т (тоест тогава не е имало имунен отговор на вируса), да вземем бисептола, за да не се усложни повече (защото явно тази отложена във времето Т си е чисто усложнение на сопола, който до деня преди яслата впрочем отшумя и за това беше още по-странно, че вдига Т). Сигурно има и много други разлики в тълкуването на разни медикаменти тук, и в САЩ. Нямам интерес да ги търся...
Със здраве.

# 356
  • София
М ,извинявам се ако е коментирано вече, но на УНГ водихте ли детето и какво казаха ?

Сега не съм я водила, но при първия по-сериозен сопол ще го направя (дано не се разболява де). При първото й боледуване на 2 месеца неонатолозите ми казаха, че има тесни канали в носа (не съм сигурна, че това е медицинската терминология  Embarassed) За УНГ от кого сте доволни? Аз съм ходила при Райнов в ИСУЛ преди много години и помня, че имаше много дечица.

# 357
За мен е истинска загадка защо се издразни толкова на съвсем добронамерения ми коментар. По същия начин реагира и като ти казаха първия път, че хом. лечение на детето ти не е правилно още много преди да направи синузита. Не знам с какво очакваш да ти бъде полезна темата.

# 358
  • shumen
Уми,ха,аз това за Бисептола не го знаех.Моя когато го пи изпи сума и кисело мляко с него и добре,че е нямало реакция.
Ние във вторник сме на УНГ да видим какво ще каже за 3 сливица дали се е свила или ще си пием още Лимфомиозота.

# 359
То не е само кис.мляко-лимони,ябълки,други кисели плодове,сокчета...Тава от нашето педи го знам,защото каза,че мн.деца правят ал.реакция и никой не ги предупреждава.Тук при прием на всякакъв АБ забраняват излагане на пряко слънце.
Аз я разбирам напълно Мейбълин. Hug Знам какво е да си объркан,да се самообвиняваш,да се луташ,да искаш да помогнеш и да не знаеш как и да имаш нужда да изпуснеш парата.Мейбълин,всичко ще бъде наред.Антибиотик,хомеопатия,бабини деветини...няма значение,важно е детето ти да оздравее Hug

Общи условия

Активация на акаунт