Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 181
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Ми,да ти кажа честно не съм сигурна.На 5г.я правят.Май хекса,шествалентната(еквивалент на пентаксим,само дето не са 5гадостите,ами 6)

# 421
umi zoomi и аз да питам коя ваксина ще слагат?
Ако е 5 валентната - то детето ти има вече 3 приема...кое те е страх?

# 422
Infanrix hexa-коклюш,хепатит Б и т.н.Ми след всяка ваксина ми е правила реакция.На около 1,3-1,6г.,но не помня след коя ваксина беше,ми вдигна 40гр и я мъчи 72ч.После не можеше да ходи,залиташе...мн.се бях уплашила.

# 423
И моята дъщеря направи реакция след нея. При нас се слагаха инфанрикс хекса и превенар заедно. Първо АД, а след последния прием на година и нещо я удари в корема. Един месец ми поддържа температура. Естествено никой лекар не призна, че е от ваксините.
Вие щом сте минали година и половина защо имате още приеми? В Германия ги слагаха до тази възраст и после чак 5-6г.

# 424
Ми щото сме на 5г.

# 425
О, извинявай, мислех, че сте по-малки.

# 426
И на нас ни ги слагаха заедно до сега,но мисля,че на 5превенар няма.

# 427
Дами, аз да не съм пропуснала нещо, я кажете как е тук, в Бг - на 5 няма ваксина, нали? Че не съм разбрала, че предстои ваксина, иначе сестрата щеше да каже  Rolling Eyes

# 428
  • Once there was a Hushpuppy...
Няма, няма Рали Peace
При нас трябва да се слага на 6г. някаква, която я нямало. И то не от скоро, не само при моята педиатърка. Говорих с майка на детенце родено в края 2008 и каза, че също не са я слагали, защото я нямало тази година Peace Питах нашата и тя потвърди, че  ги няма Peace
Ще чакаме, аз не се натискам. Знам, че трябва да ги сложим, но не бързам...

# 429
При нас е Тетраксим. В Инфанрикса има допълнително хемофилус инфлуенце тип б и хепатит б. Освен ако сега за новите набори няма нова ваксина и с тези компоненти.

# 430
Рали на 6г. има.
На нас ни предстои и макар да е реимунизация не ми се иска да я слагам ,но ...

# 431
Благодаря ви  Hug Значи не съм толкова заблудена все пак  Crazy

# 432
И на 7 има ваксина-манту Sad

# 433
  • shumen
Рали,мисля,че последната в БГ е на 1,6 и после чак на 6.Аз като си представя моето досега как ми е правило реакция след всяка ваксина и ми се изправя косата направо като чуя.
Аз да се оплача малко.Моето диване така жестоко се преби по едни стъпала тази вечер както се гонеха с едно комшийско дете и ми изкара акъла.Сега е с охлузена яко брадичка,но добре,че е бил малкия дявол и не си счупи и зъбче.Все крещя и повтарям да не бяга и да внимава като слиза по стъпала,ама кой ли ме чува.

# 434
  • Once there was a Hushpuppy...
Дани, милото, дано му мине бързо и да слушка повече Hug

Общи условия

Активация на акаунт