Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 170
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
  • Once there was a Hushpuppy...
Оф, момичета да ви се оплача. Три дни беше на ясла, харесва й, но от вчера вече е с температура Sad. Само три деца са, и моята пак болна. Снощи се събуди с рев, пипам я, тя гори. 38 измерих, дадох й Панадол и спадна до 37, колкото да заспи. Няма хрема, не киха...Проверих кътниците са подути, но дали е от тях? Сега е с 37.5 и треперя да не вдигне повече.

Съжалявам да го прочета, но не се заблуждавай с кътници и други зъби Hug
Така започна и при нас този вирус Rolling Eyes
За щастие, мое, след 3 дена инхалации с Пулмикорт протекоха сополи....

Здравейте,
колко време след махане на дневния памперс махнахте нощния? От 2месеца нямаме дневен, а вечерния му беше винаги сух. Снощи реших да му го махна,а на сутринта целия беше мокър Sad

Аз го махнах бързо след около седмица нощния.
Не се притеснявай, сега времето е променливо, нощите стават по-хладни/особено рано сутрин/, възможно е да се изпусне. Също така, ако детето е приело повечко течности преди сън. Избягвайте да давате много води точно преди лягането Peace И успех!

# 466
  • Северозапада
Малката е цяла седмица на ясла пу-пу  Praynig
Здравейте,
колко време след махане на дневния памперс махнахте нощния? От 2месеца нямаме дневен, а вечерния му беше винаги сух. Снощи реших да му го махна,а на сутринта целия беше мокър Sad
Аз спрях да и слагам памперс предната седмица, около 3 месеца след като махнахме дневните, като е имала и сухи, и мокри памперси, но повече сухи. Сега, като я чуя, че мрънка през нощта, я питам дали и се пишка, защото не се събужда, ами започва да се върти и да мрънка.
Миналата зима започнах някакви сиропи след второто разболяване и нямаха никакъв ефект, а купих AdLiquid, уж много добър. След последното разболяване юни, започнах Биозин. Тъкмо днес приключихме 3-тото шише, като правих по 10 дни почивка м/у тях (20 пие, 10 почива). Сега мисля да направим по-голяма почивка и имам сироп от бъз и рибено масло. Мога ли да ги давам паралелно или да ги редувам?

# 467
Ох,като чета и направо ме е страх да я пусна в понеделник на ДГ.

Бързо оздравяване на всички болни душички Hug

# 468
  • Sofia, Bulgaria
Може да ви се стори смешно, но да ви кажа как махнах нощния памперс на дъщеря ми. При нас беше дълъг и труден процес, но с този метод успяхме.  И тя започваше да мрънка и да се върти, а не можеше явно да се събуди от това че и се пишка. Обикновено ММ, който спи по-леко от мен, се събуждаше и я слагаше на гърнето, но доста често не я усещахме и се изпускаше. Започнах да си навивам алармата по времето в което обикновено ставаше неспокойна, слагах я на гърнето и и шепнех на ухото "пиш-пиш". Може да е смешно,но винаги се изпишкваше, дори без да се събужда. Малко след това започна сама да се усеща и да си става.

# 469
Манди,не е смешно ,ние горе-долу по същият начин ,но пусках чешмата леко да тече и така се изпишкваше   Crazy

# 470
Umi дано не се разболее детето.
Това е някаква модерна практика и тук. Миналата година и при нас спяха на матрачета на земята без завивки. Но не мисля, че това е проблема.
ММ винаги внимава какво яде и какво пие. Да не е студено, да не е газирано.
Беше в шок когато започнах да давам на детето за закуска сладолед. И аз треперех първата седмица...ама се оказа, че и с по 5 сладоледа на ден пак е здрав.

# 471
Моята пък грам сладолед не иска , студен бил  Mr. Green

# 472
ох, Уми, дано ви се размине боледуването.
М, много гадно, бързо оздравяване.
аз сладолед давам целогодишно, няма разлика в боледуванията със сладолед и без. унг каза, че е хубаво да даваме студени храни, за да не я изнежваме много (разбира се, разумно). на морето хапваше понякога по 3-4 сладоледа на ден, кисело мляко и плодове от хладилника (тя основно на това кара в жегите). както се похвалих, не е боледувала изобщо.
от понеделник ходи на дг, да видим до кога ще изкара  Thinking

# 473
Аз викам да я пускам на 14-ти ,хвана ме страх от този вирус ли какво е.
Дали е добра идея да давам пробиотик за 5 дни да речем?

# 474
  • София
Хъш, и аз не вярвам в теорията за температурата и зъбите. Но много я болят и от яслата ми казаха, че само пипа с пръстче. Пак вдигна Sad Измервам с електронен термометър 37.7, но като заспа сложих живачния 38.00. Явно ще се ходи до педиатъра, не ми се рискува. Един път вече сгреших и ми е да урок.

# 475
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета,относно хапването на сладолед,една позната ми каза,веднага след това да се изпие около половин чашка вода със стайна Т.Това е сигурен метод,ние го прилагаме втора година и изобщо не се съобразявам от сезона..Явно водата уеднаквява температурата на тялото.Незнам,нямам друго обяснение.

# 476
  • shumen
Уми,как е днеска Габка?
Лисе,не знам какво да ти кажа.Според мен и сега да я пуснеш,и на 14.09.не се знае дали няма да има пак болни и да се зарази.Мисля,че пробиотик може да и даваш профилактично без проблем.
М,все едно чета за нас.Моя миналата година след като тръгна на ясла още на 15-я ден беше с гнойна ангина.Дано при Вас е нещо леко и да мине бързо.
Ние днеска ходихме при педи за друго и минахме и консултация за 3 години.Малкия е 15 кг.и 97 см.Каза ми че ни се полага направлвние за изследвания,но сега понеже още няма 3 не може да ми даде и да отида след 14.09.като ги направи.Иначе днеска е добре.Не е ходил рядко и май ще се окаже,че вчера е било всичко от някаква храна.

# 477
Дани ,права си и ти  Peace

# 478
  • Once there was a Hushpuppy...
Хъш, и аз не вярвам в теорията за температурата и зъбите. Но много я болят и от яслата ми казаха, че само пипа с пръстче. Пак вдигна Sad Измервам с електронен термометър 37.7, но като заспа сложих живачния 38.00. Явно ще се ходи до педиатъра, не ми се рискува. Един път вече сгреших и ми е да урок.

Истината е, че при всяко дете е индивидуално това със зъбките. Като цяло би могло да се вдигне лека Т от растежа на зъб, но когато имаме посещение на ясла+неукрепнал малък организъм+растеж на зъби, то най-вероятно се касае за вирус Rolling Eyes Казвам ти го, за да си по-стегната и подготвена, в смисъл да не се осланяш на това, че Т може и да е от зъбите и да се отпускаш да чакаш да минава време. С най-добри чувства, защото аз също съм изживяла момента на отпускане/решаване, че ще мине ей така/ и после е ясно на там....
Зъбчето може и да си расте, може и то да дава допълнително болки и дискомфорт на детето, но задължително трябва да се види да не е вирус. Моя съвет е да сваляш Т на толкова малко дете, първо заради жегите, после защото е мъка да те боли хем зъб, хем и гърло/евентуално/, хем и Т да имаш... Tired
Ако пие течности е рано да се каже дали гърлото е червено и боли. Ако, спре да пие това е сигурен знак, че ви удря в гърлото..
При нас винаги 2 ден от едно боледуване нещата са най-тежки, ето аз как си изкарах акъла във вторник. Днес тича човека, все едно не е бил на легло и като парцал почти две денонощия..

За сладоледа.
Аз също давам по колкото иска. Стигали сме и до 3 на ден. Естествено преценявам дали нещо не е настинал или зачервил гърло. Ако, всичко му е на ред - да яде Laughing Зимата нямам практика да давам, по простата причина, че ние не купуваме и не ни се яде. Съответно и на него не му се яде.
От хладилник не давам течности, освен ако не съм ги извадила поне 10-15 мин. преди да пие.

Дани, дано вашето да от храна, а не този вирус... Praynig

Лисе, много й се плашиш на наборката Wink Но, все пак както прецениш, аз също съм колеблива при такива ситуации и те разбирам Hug

Уми, при вас какво става?

# 479
Пъпи ,браво на детенце  Hug

Хехе ,така е.

Общи условия

Активация на акаунт