Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 540
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
У дома го смесвахме с кисело мляко Peace

# 541
Jesus..., благодаря за съветите, но се притеснявам да купувам тофу, заради гмо в соята. млечните продукти у дома са с проверен произход.
не съм съгласна за сирената и киселото мляко.
казаното от теб за ензимите касае прясното мляко.  Peace
(минала съм през проблеми с недостатъчно калций в собствения ми организъм и смея да твърдя, че съм наясно със значението на млечните продукти в диетата; не бих лишила детето си от тях, разбира се, мое мнение)

# 542
  • shumen
Тета, Hug.Чудесни новини.
Силве,и аз сега взех тахан и ще пробвам да дам на моето диване.Не се знае обаче дали ще го яде,но пък той мляко обича много и си пие.

# 543
# 544
че съм наясно със значението на млечните продукти в диетата; не бих лишила детето си от тях
Аз обмислям веганска диета за семейството, по етични причини. Честно казано само от мързел не съм я въвела.

# 545
  • Варна
Тете  newsm44 (няма да казвам за какво, само се радвам тихичко за вас).

Като заговорихте за калций - моята информация е, че (айде да не казвам най-) мега много се съдържа в нахута. За това вкъщи често приготвям хумус - хем нахут, хем сусамов тахан. Аз купувам тахан на Тръндеви (лично вкусово, на мен повече ми допада беления, защото небеления ми е с малко накъртващо-интензивен вкус). Бях получила доста негативен отзвук за Балчо и не купувам.
За калция в млякото и желязото в спанака, смятам че легендите са силно преувеличени. Има много продукти, които далеч ги изпреварват в съдържанието на въпросните елементи. (Да не говорим, че прясното мляко е тотално отречено у дома).

Месечинке, да не му дразни влагата на малкия, бре...То сега есенно едно такова като стане и съвсем...сутрин мъгли, следобед жега, после надвечер пак започва да се изпарява...За нашия град конкретно говоря...Съчувствам ти за болката в гърба. Аз вчера тръгнах да хвърлям боклука и докато сляза от 4тия етаж до долу, той взе че се разтече. После се връщах да мия стълбището с препарат и стирка, та като се подхлъзнах по стълбите.... ooooh! Натъртих си кръста и имам хематом на мишницата, защото в последния момент успях да се тръшна върху парапета...Ужас...Явно е било за изпроводяк от ретроградната Венера  Laughing

# 546
  • Варна
Аууу, и ти си се докарала ooooh! Бързо да минава Hug
За влагата във въздуха и аз съм си мислила. Напълно е възможно. Времето стана много хамаво наистина, това късно лято/ранна есен със студени сутрини и вечери и топли дни на мен ми бърка в здравето, за малкия не знам. Трета сливица не са му диагностицирали досега, винаги са казвали, че не е увеличена. Не знам. Но си накашля и това е... Точно сякаш нещо му е заседнало на гърлото.
Аз съм на инжекции от тази вечер и смея да кажа, че още след първата сякаш има светлина в тунела Whistling

# 547
  • Варна
Аз пък се намазах със СПАСАТЕЛЬ ФОРТЕ балсам. Брех, драматично подобрение и то за 24ч след 1 намазване. И преди ми бяха казвали, че е много добър, а вчера и четох в един форум за фитнесджии, дето все си разтягат сухожилия - видимо доволни бяха  Laughing Той е и за кожни раздразнения, защото легендарния обрив в зоната на слиповете на малкия, продължава. Току отшуми след 3 дни мазане с Фусикорт, няма го около седмица и после се връща с пълна сила. Забелязах, че се появи сега последните два дни, като беше по 33 градуса навън. Много се поти, замислям се за консултация с ендокринолог наистина. Та намазах го Симеон, ако има ефект ще споделя.

# 548
Dev ,и ние правим по същия начин рецептата за черния бъз ,но го  прецеждаме след като минат 40 дни  и не го разбъркваме.

# 549
  • shumen
Мейбълинче,ама и ти си се докарала с това падане.Аз също вчера тъкмо излизам от асансьора и не знам,че някои мил и като се хлъзнах да знаеш как бързо слезнах до долу по дупе.Добре,че бях сама,че иначе не ми се мисли,ако носих и детето каква щеше да стане.
За обрива-аз сериозно се замислям вече за алерголог.При нас така и не мога да разбера от какво се появява някакъв странен обрив.Според педи първо беше нахапано от бълха,после каза комари,а последния път като го водих уж от жегата.Сега като захладня мисля да го следя дали ще излиза пак и ако да,да искам направление за алерголог вече,за да се разбере от какво е най-после.

# 550
Мейбълин, Дани, голямо търкаляне пада при вас, дано бързо ви минават болежките (аз да не се подигравам много, че с количката с детето, когато беше на има-няма 1 месец, си счупих крака, геройски падайки по стълби).
Мейбълин, за пръв път чувам този балсам, сподели после, моля. моята тръгна на градина и на, пак започна да ѝ се зачервява дупето. пусто какво бърше там в тоалетната не ми е ясно, но като е у дома всичко е наред. в дг се сдобива с маймунско дупе за макс 3 дена.
специално имам питане към майките на момиченца: как поддържате интимната хигиена на девойките? ние се мием сутрин и вечер и след всяко изхождане. след измиването, подсушаваме с тензухена пелена, не мажем с нищо, ако няма раздразнение на кожата. по начало мия само с вода или с мек сапун (изписан за детето от дерматолог, на ла рош е). загледах наскоро в аптеката, че интимният гел на уриаж се препоръчва за момиченца от 4 години, та се чудя дали да не взема някакъв такъв.
Jesus..., не разбирам хората, които само от етични съображения подлагат на вегански режим семейството си. той е доста труден за изготвяне (а в началото и за спазване), за да бъде добре балансиран и да осигурява всичко необходимо. изисква изключително добри познания за състава на храните. според мен, подобно решение следва да се взима от зрели и информирани индивиди. не бива да бъде налаган на децата от родителите им. аз съм се придържала към вегетариански режим, пробвала съм и вегански, но беше мой личен избор. някой ден бих уважила избора на детето си, ако той е осъзнат, но не бих ѝ наложила едностранно толкова ограничителен режим.  Peace

# 551
Етичността е твърде криворазбрано нещо. Етичност към животните, а към хората липса на каквото и да било отношение и уважение, обиди и високомерност. Налагане на свой вкус и свои разбирания. Благодаря за подобна етика.
По същият начин поддържаме хигиената, Силви. Въпреки, че това е доста прекалено и води до обратен ефект, съответно по-често зачервяване от прекаленото миене.  Peace

# 552
Само вода ползва моята девойка. От време на време Себамед интимен гел, по-рядко от веднъж седмично.
Няма нужда от никакви сапуни, особено при деца.
Дете не бих подложила на постоянна веганска диета. При дъщеря ми сме правили двуседмични такива плюс изключване на всичко купено в опаковка  и после захранване при проблем с екзема и болки в корема. Имаше невероятен ефект и двата пъти.
Млечните са кофти при деца с астма.
Забравих да пиша, че тахан купувам на Тръндеви, който е в стъклени буркани.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 12:41 от Пролетен дъждец

# 553
Етичността е твърде криворазбрано нещо. Етичност към животните, а към хората липса на каквото и да било отношение и уважение, обиди и високомерност. Налагане на свой вкус и свои разбирания.
Абсолютно, за който го е заслужил. Животните не са заслужили отвратителното отношение на човечеството. А човечеството колко неща си е заслужило само... Уважение не е сред тях. Трябва да си веган, за да твърдиш, че имаш каквото и да е уважение към живота изобщо.

# 554
Етичността е твърде криворазбрано нещо. Етичност към животните, а към хората липса на каквото и да било отношение и уважение, обиди и високомерност. Налагане на свой вкус и свои разбирания.
Абсолютно, за който го е заслужил. Животните не са заслужили отвратителното отношение на човечеството. А човечеството колко неща си е заслужило само... Уважение не е сред тях. Трябва да си веган, за да твърдиш, че имаш каквото и да е уважение към живота изобщо.
Познаваш лично цялото човечество? Мисля, че само по себе си съдиш за останалите.
Аз познавам вегетарианци (възможно е вече и вегани да са станали), които имат личен избор да бъдат такива, но уважават и вкуса на останалите хора и членове на семейството им и хората извън тесния семеен кръг. Чудесен позитивен човек, обичащ живота. Не е станал такъв заради доброволния пост и въздържание. Просто има добра база и първи 7. 

Общи условия

Активация на акаунт