Боледуване на децата ни - тема 27

• 44 160
  • 728
  •   2
Отговори
# 495
Уми,пъпи да се оправят дечицата.

М , как е твоето ?

Дани , какво казват УНГ точно ?

# 496
  • Варна
Здравейте момичета , моето дете ходи от месец на ясла ,дотук два пъти се разболява  , лека хрема която минава след около 5-6 дни след много промивки и хомеопатия .след последната хрема вдигна висока температура между 38.8 - 39.5 която много трудно свалях до 38 и след два часа пак се вдига . ЛЛ  установи леко зачервено гърло , дробчета чисти ,изписа антибиотик Аугументин и каза че било бактериална инфекция . Настоях за изследвания кръв , урина и Crp ,който между впрочем са идеални , само хемоглобина е 113 . Температурата я подържаше високо 4 дни . Отидох при  педиатър за второ мнение , също не чу нищо ,но ни прати на снимка , там се видя " скрития бронхит " както тя се изрази . Каза ни да продължим с антибиотика . Днес ве че няма висока температура ,но ме притесняват няколко неща . Аугументи на е широко спектърен антибактериа лен антибиотик , а ние имаме бронхит . Нали бронхита се причинява от вируси , какви бактерии лекуваме . Много ме е яд на ЛЛ и явно ще я сменям .

# 497
  • shumen
Лисе,УНГ казват,че се стича секрет от носа и затова кашля и от увеличената 3 сливица.Носа му е сух,няма хрема,за 3 сливица давам Лимфомиозот и уж се беше свила,а а пак кашля.Сега съм спряла Ериуса,но май пак ще го започна,защото според мен тая кашлица си е чиста алергия.
Дjoia,да се оправя скоро детенце.

# 498
  • София

М , как е твоето ?

Вчера пак вдигна 39 и отидох до педиатъра. Каза, че гърлото леко е червено, да следя за повръщане и разтройство. Изписа инфлуцид и витамин с. През нощта отново 39 и нещо, дадох й панадол, сложих чорапки с оцет на крачетата. За два часа я свали, но беше като парцал. Ей щеше да ми изгори детето. Аз се притесних, защото за първи път давам за 24 часа четири пъти панадол. Днес е с 37, но отказва тотално да се храни. Тя не е много по храненето, многооо е злояда, а сега съвсем. Явно и кътниците (тези са последните) и гърлото много я болят.

Всички болнички да оздравяват бързо!

# 499
  • Варна
Легне ли,се започва една кашлица,че чак се дави,а не изкарва нищо,а като е буден я няма.
И при моя се започна пак с нощното кашляне Whistling Не е постоянно, не е всяка нощ, но... ако се събуди през нощта задължително започва да кашля влажно и да отхрачва и по един час не успява да заспи. Сутрин след ставане също се изкашля 2-3 пъти. През деня (почти) не се чува, дори някои дни изобщо не се чува. Нищо му няма в носа, диша спокойно. Уж няма проблем с 3-та сливица. Направоооо като се сетя за миналата есен подивявам. Дано не се получи същото.

# 500
  • Once there was a Hushpuppy...

М , как е твоето ?

Вчера пак вдигна 39 и отидох до педиатъра. Каза, че гърлото леко е червено, да следя за повръщане и разтройство. Изписа инфлуцид и витамин с. През нощта отново 39 и нещо, дадох й панадол, сложих чорапки с оцет на крачетата. За два часа я свали, но беше като парцал. Ей щеше да ми изгори детето. Аз се притесних, защото за първи път давам за 24 часа четири пъти панадол. Днес е с 37, но отказва тотално да се храни. Тя не е много по храненето, многооо е злояда, а сега съвсем. Явно и кътниците (тези са последните) и гърлото много я болят.

Всички болнички да оздравяват бързо!

Tova e tochno nashia virus. Ne se plashi, do 2 de ne jadat posle zapochvash s leki nesta.Moze da povurne i da se rszkashlia.ne se pritesniavai,a svaliai T, da oblekchavash deteto. Promivai nosa i davai za smuchene nesto za gurlo.
Izvinete che pisha taka. Da ozdraviavat vsichki Hug

# 501
Дани  Hug

М , да оздравява вече , че ужас с тия вируси ...  Hug

# 502
  • shumen
Лисе,благодаря.
Месечинке,при нас го има и на обяд това кашляне като легне,а не само нощем.И аз се моля да не се започва пак,че ми писна вече.

# 503
Здравейте момичета , моето дете ходи от месец на ясла ,дотук два пъти се разболява  , лека хрема която минава след около 5-6 дни след много промивки и хомеопатия .след последната хрема вдигна висока температура между 38.8 - 39.5 която много трудно свалях до 38 и след два часа пак се вдига . ЛЛ  установи леко зачервено гърло , дробчета чисти ,изписа антибиотик Аугументин и каза че било бактериална инфекция . Настоях за изследвания кръв , урина и Crp ,който между впрочем са идеални , само хемоглобина е 113 . Температурата я подържаше високо 4 дни . Отидох при  педиатър за второ мнение , също не чу нищо ,но ни прати на снимка , там се видя " скрития бронхит " както тя се изрази . Каза ни да продължим с антибиотика . Днес ве че няма висока температура ,но ме притесняват няколко неща . Аугументи на е широко спектърен антибактериа лен антибиотик , а ние имаме бронхит . Нали бронхита се причинява от вируси , какви бактерии лекуваме . Много ме е яд на ЛЛ и явно ще я сменям .
Според мен, антибиотик се изписва, за да не се превърне бронхита в бактериален или в пневмония.

# 504
  • София

Не съм много компетентна в лечението на деца, но да ти споделя моя опит с Аугменгин. Зимата малката ми лепна вирус  Confused, възпалено гърло, отит, трудно дишах и имах ужасна болка в гърдите, все едно някой ме е удрял с крак. Сигурно и температура съм имала, но вече не помня колко е била. Изписаха ми Аугменгин с уговорката да го пия или да вляза директно в болница. На втория ден вече усетих действието му. На малката тогава й изписаха Панцеф, но и СРП й беше висок. 

# 505
  • Варна
Благодаря за отговорите , температурата спадна вече , детето ми живна малко , снощи даже пожела и да вечеря . Отдъхннах си малко . Забелязах че има ситен обрив па бузките и гърдите. На 100 % ЛЛ няма да си вдигне телефона в неделя да я питам . Според вас дали е от антибиотика , високата температура или понижаващите препарати , давах нурофен ,панадол и ефералган свещтички. С какво се третират пъпчиците

# 506
Благодаря за отговорите , температурата спадна вече , детето ми живна малко , снощи даже пожела и да вечеря . Отдъхннах си малко . Забелязах че има ситен обрив па бузките и гърдите. На 100 % ЛЛ няма да си вдигне телефона в неделя да я питам . Според вас дали е от антибиотика , високата температура или понижаващите препарати , давах нурофен ,панадол и ефералган свещтички. С какво се третират пъпчиците
Почти съм сигурна, че е от антибиотика. Бих дала Фенистил (капки) няколко дни. Ние така имахме ситен обрив от Суметролим.

# 507
Такъв ситен обрив сме получавали от нурофен ягода и панадол ягода(с портокал добавка няма проблем). Оказа се , че има алергия към добавката за вкус ягода. Лекаря ни изписа Елоком.

# 508
  • shumen
Обрива може и от Т да е.Аз давам Фенистил за алергии.

# 509
  • Варна
От около седмица давам Ериус ,и пак се обрина . Но сега като се замисля имахме и излагане на слънце за около 10 мин., а прочетох някъде по нагоре че  при започване на антибиотик не трябва директно да пече слънцето върху детето , та може и от слънцето да е ....

Ние определено сме по добре , започна да се храни по добре , започнаха и белите . 😊

Едитвам се: бихте ли казали от кой черен бъз се приготвя имуностимулиращия сироп , имало няколко вида и се обърках вече

Общи условия

Активация на акаунт