Искам да кажа ... (48)_03.08-09.08

• 50 392
  • 884
  •   1
Отговори
# 585
Тук съм, не съм родила още. Имам чувството, че корема ми падна много за часове.
Благодаря за палците и че ме мислите.   bouquet

Касита, оздравявай бързо и си изкарай добре на семейният празник.

# 586
Джули, пиши като се върнеш.

Аз да се похваля или оплача - прАжих тиквички два часа. Ама много мазни ми стават. На мама бяха по-хубави. Кажете има ли някакъв чалъм. (не за печени, тях ще ги пробвам другата седмица, защото с гладна ламя не мога да рискувам).

Ванини  Hug. Наслади се на тишината сега. Полегни си, почети книжка, изпий един чай. Няма да останат вътре Simple Smile.

# 587
Светкавица, да, за дете с проблем, за който всеки лев е от значение Tired Все съм плащала такси, но на такова чудо не се бях натъквала! Даун, пуснах ти клип на "скороговорката", да видиш съвпада ли с написаното, което ми прати Peace
Аз за Ванини пак съм проспала, мислех че има насрочена дата за секцио? Герой си ти, герой  bouquet

# 588
  • дядовата ръкавичка
Аз да се похваля или оплача - прАжих тиквички два часа. Ама много мазни ми стават. На мама бяха по-хубави. Кажете има ли някакъв чалъм. (не за печени, тях ще ги пробвам другата седмица, защото с гладна ламя не мога да рискувам).

След като ги нарежеш и осолиш, трябва да ги оставиш да се отцедят хубаво. Така стават по-хрупкави.

# 589
Даун, потърси из нет-а гръцки тип пържене на тиквички. Има една рецепта, дето се топят в ледена вода. Купа с вода и бучки лед вътре.
Яла съм ги - хрупкави и не мазни, пържени!

# 590
 Джули, не мога да го отворя, а и аз не съм експерт. Утре ако имаш възможност да се чуем на скайп ще ти преведа каквото открих.

Има много материали, както ти казах. Не се панирай. Ориентирай се за диагнозата и тогава ще можеш да търсиш второ мнение по-информирано, а и да предприемете действия.

Като си по-спокойна, обясни какви са тези такси, които ти искат и ще помислим всички заедно какво да се направи.

# 591
  • Телиш/Плевен
Касита, дано до довечера се почувстваш малко по-добре. И дано оздравееш бързо! Praynig

Джули, безобразията вече не ме учудват, за съжаление. Sad Аман, навсякъде гледат да източат пари! Close Чакаме новини. Hug

Даун, моят "чалъм" за тиквичките е да ги овалвам в брашно и после да ги пържа. Стават като панирани и много ми харесват така. След това ги вадя върху кухненска хартия и така се отцеждат и не са ми мазни. Peace

И докато е кулинарна вълната, да ви споделя рецепта, която открих наскоро и от която съм много доволна. Идеална е за разчистване на хладилника. Laughing Може и да я знаете, де, но може и да е от полза на някого:
Скрит текст:
Ветрило от хляб

И така, за нашето ветрило от сух хляб ни трябват – на първо място сухия хляб, разбира се, а след това кашкавал, някакъв колбас (може шунка, салам, луканка, наденица и други), топено или пушено сирене, няколко домата, 2-3 яйца, малко масло или олио. Това е.

Започваме бързото приготвяне на нашето ветрило от сух хляб като нарежем на филийки хляба, а след него отново на тънки филийки нарежем и топеното сирене, кашкавала и колбасите, а заедно с тях и доматите.

Нарязаните филийки хляб намазваме с тънък пласт масълце, а може и да ги намазним със зехтин или олио, след което ги подреждаме във формата на ветрило в тавичката, която също леко сме намазнили. Между филиите започваме да подреждаме нарязаните на парчета кашавал, сирене, колбас и домати, а отгоре отново подмазваме лекичко с избраната от нас мазнина.

Разбиваме яйцата и поливаме с тях нашето ветрило от сух хляб. Най-отгоре отново слагаме кашкавал, но този път настърган и всичкото това чудо го слагаме във фурната, за да се запече.

# 592
Имам дата Джули  Hug

Даун, режеш и ги осоляваш. След това овалваш в брашно и топваш в купа с вода. Пържиш и ядеш  с кеф. По този начин и олиото не почернява.

# 593
Светкавица, да, за дете с проблем, за който всеки лев е от значение Tired Все съм плащала такси, но на такова чудо не се бях натъквала! Даун, пуснах ти клип на "скороговорката", да видиш съвпада ли с написаното, което ми прати Peace

Наистина е ужасно, дали не е имало начин да се избегне тази такса, да се намали по някакви правила newsm78

За пържените тиквички- аз като ги пържа, слагам един лист домакинска хартия на дъното на чинията, в която ги подреждам.Докато изпържа всички, от най-първите изтича мазнината, като приключа с пърженето, махам хартията и пренареждам тиквичките в друга чиния. Не са така мазни. Освен това съм забелязала- ако се пържат на по-висока Т е рисковано да не загорят, но не стават така мазни, както на по-ниска.Последното може и да е случайност, но съм забелязала, че така се получава.

# 594
Ванини, ти си нашият герой, нали знаеш!

# 595
Не, изрично питах представих документи и прочие - такъв бил реда. Просто досега на такава висока такса не се бях натъквала - все са от порядъка на 5-10 лв.
Ванини, ако не е тайна, напиши тогава да стискаме палци, изпуснала съм , ако си писала Hug

# 596
Отцедих ги, но не съм ги топила в ледена вода. Следващия път ще ги пъхна в камерата за 10 минути, а днес ще си ги ядем мазни. Сега ще забъркам мляко с копър, а за мен и с чесън.

(Купих си копър за $20 килото. Тук не го ползват май много и никъде почти няма. Само в един магазин на 20 км. от нас и си купувам и замразявам. Утре пак ще насея, дано да ми се получи. Магданоз имам и за продан, но копъра не ми върви.).

# 597
  • някъде ... тук ...
Джули, за държавната такса за издаване на разрешение за теглене на суми от детски сметки ли става дума? Заради споменатия от теб Районен съд си мисля. Погледнах в нета - обирджии Tired
Няма ли начин сметката да не е на името на Ени?

# 598
За тиквичките, аз бях писала в една от темите, режа на тънки колелца млади тиквички, слагам ги в тава и овалвам в брашно тип "семола" и малко сол (или смес от брашно и пшеничен грис, равни количества) и пържа на тип фритюрно пържене(в тенджерка с достатъчно олио). Стават хрупкави и изобщо не са мазни. Готовите слагам в купа с домакинска хартия за допълнително поемане на излишната мазнина. Стават разкошни, не мазни и изобщо не им се суетя. Направо се родих с този начин на пържене(начина аз си го открих като експериментирах, не, че съм открила топлата вода, де Laughing Wink).

ПП Олиото остава чисто, светло и прозрачно, прецеждам за всеки случай, ако има нужда и са попаднали пържени частички, слагам в стъклена бутилка и ползвам за поне още едно пържене. Peace

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:20 от Фафла с чуден крем

# 599
Не знам за в камерата, но си има рецепта със студена вода. Ама опитай и в камера,  най-много да станат като моите тортелини  Mr. Green 
Сестра ми днес е на интервю за работа.  Дано да й се получи!

Общи условия

Активация на акаунт