Искам да кажа ... (48)_03.08-09.08

• 50 392
  • 884
  •   1
Отговори
# 570
Защото от октомври до март ги държат затворени в градините. Излизат навън само при над плюс 20 градуса.

# 571
Имам приятелка в чужбина и колкото пъти се видим по скайп, нейното дете зима, лято, все си е на градина, няма пропуск детето. Е, може би се е случило веднъж два пъти да оцъства, но пък няма такова чудо като  при нас  - зимите протичат по познатата схема - 3 дена градина - две седмици в къщи.. Tired

Ша, аз съм в Испания и тук няма болничен за гледане на дете. Ако ти се разболее детето и решиш да си го гледаш вкъщи, ти се брои отпуск, който е 22 дни годишно. Т.е. реално няма как да се прилага схемата 3 дни градина - 2 седмици вкъщи. И въпреки това, както казах, няма го това масово боледуване.

# 572
На мен понякога ми е мъчно за моите-дъжд, студ-всяко междучасие са навън.
Прибираме ги само при много силен дъжд, поледица и много жега.

# 573
За закаляването нищо не мога да кажа.
Като малка съм била вечно навън. И сме в квартал на чист въздух. По цели лета на село. Почти целогодишно и на Витоша, където баща ми работеше. Цяла зима на ски, на пързалката на улицата, няма студ, няма сняг. На село пък лятото на минерален басейн.
Плувам, ски карам, активно съм спортувала. Не съм изнежвана.
И за храната - у нас, както съм споделяла, винаги се е готвело простичко. И все домашно. И продукти в голяма степен домашни. Ние не готвим полуфабрикати и разни фиксове и изкуствени подправки, нито само месища, горе долу балансирано и ето на. Това съм аз. Не мога да кажа болнава, но лесно се усложнявам.
Но действително намирам кусур на моята детска лекарка. Дори аз си спомням, че като идех при нея и ми викаше - ти ли беше със синузита? И веднага ми дава или ампицилин или амопен.
Не упреквам мама, щото тя какво да прави.... Поне сега ние сме малко по-информирани, а и слава Богу и двата педиатъра, които ползваме са чудесни и не са веднага със застраховки с АБ.

И децата гледам сходно с мен, е, с някои подобрения от миналото. Но не искам да обобщавам - от храна ли е, от какво. Може би зависи и от човек.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 13:15 от NinoTino

# 574
Преди наистина много се изнежваха децата в БГ. В последните години не е така масово. Детето ми израсна до 7 години в България и не е боледувал. не е пил антибиотици никога, а аз от поне 22-3 години.

Миналата и тази година обаче, щамът на въртящите се вируси е супер гаден и дават много усложнения. Половината ми колеги се сдобиха с бронхит, който не минава с месеци. Аз, май имам астма  Sad.

Няма конспирация, а движение на хора и работа в затворени пространства с климатици, които са прекрасен развъдник и проводчик на вируси.

# 575
Грип. Имам чуден летен грип, който удря в черния дроб. Приятелка е с мъжа си в болница- трупирали са се за два дни.  ooooh! А довечера имаме семейно парти с над 40 души. Нито гледам, нито виждам, само искам да умра.
 В главата ми се забиват токчетата на всички столични стриптизьорки, а в ушите ми бучи дамския каталог на Пайнер.

И да ви кажа все пак нещо обнадеждаващо  Mr. Green От известно време опреснявам фр. и англ. с https://www.duolingo.com

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 13:37 от Касита

# 576
Оправяй се бързо!

Да, а другото е, че са някакви вируси. Та имунитета гарантира леко понасяне, иначе цялостно спасение няма. У нас един да пръдне и целия катун е в лазарета  Crossing Arms

# 577
Касита, и на мен ако ми предстои среща с 40 индивида от родата....и аз ще се поболея Laughing
Майтапът настрана! Лекувай се и пази децата Hug
Ванини дали вече е родила

# 578
Родата е сравнително малко, повечето са приятели, но се събираме по повод РД и други такива и ми се щеше да съм адекватна, а не с нос като домат и очи като вчерашни понички.

# 579
Имаш време да се посъвземеш
Комбинирай хомеопатия + бабини илачи

# 580
  • България-Швейцария
До човек, т.е. до ген си е.
Здравейте Simple Smile
Детският ми картон е 2-3 пръста дебел, боледувах непрекъснато, много дълго продължи тоя период.
Но е факт, че след като се качих на собствено возило, спрях да ползвам градски транспорт, да мръзна зимата по спирки и т.н. нещата рязко се подобриха.
И в абсолютно затворено помещение работих в продължение на над 10 г., климатик вкарваше дори въздуха, точно тогава пък почти не съм се разболявала, на пръстите на едната ми ръка се броят сезонните неразположения. Някаква странна се явявам аз, но не се оплаквам и силно се надявам да не се променя тази тенденция Simple Smile

Бързо да се оправяш, Касита Hug

# 581
Грип, правещ усложнения в черния дроб?  Shocked
При тази храна, която ядем въобще не ни трябва някой с нещо да ни поръсва. София живее в една сивкава пелена.

# 582
  • България-Швейцария
А, точно това пропуснах да кажа, че градът е ужасно прашен и мръсен.
И няма как да е иначе, като се мие веднъж на година и то не навсякъде.
Отворя ли прозорец в офиса след 10 мин мах слоят прах е гарантиран навсякъде.

# 583
Искам да кажа, че ми се струва безобразно и цинично да ме таксуват 30 лв - почти цената на една процедура на Ени, за да бъде издадено разрешение - една хартийка, да бъде прехвърлена сумата към лечебното заведение. Това разбира се по телефона ми бе спестено и ако по една случайност не разполагах със сумата, нямаше да мога нищо да свърша. Не 5, не 10 лв, 30. Не че ги трогнах, но поне си изкарах афекта в Районен съд, та ме чуха във всички отдели.
Ванини, чакам с нетърпение новини Heart Eyes
Като се върна довечера ще ви дочета Hug

# 584
Искам да кажа, че ми се струва безобразно и цинично да ме таксуват 30 лв - почти цената на една процедура на Ени, за да бъде издадено разрешение - една хартийка, да бъде прехвърлена сумата към лечебното заведение.

Това такса за превод на суми ли е? Звучи наистина ужасно!

За болестите и вирусите- моето дете в определени години е детето с най-малко болнични, в други- като подкара, край няма. Миналата учебна година имаше 5 бронхита, звучи ужасно, защото излиза,че все не съм направила нещо.

Храната му е съвсем нормална, не ходи на занималня, а яде домашна храна. Дори съм почти готова да се обзаложа,че е единственото дете, родено през 2005г., което е яло телешко с бамя и самичко си е брало коприва за супичка, както и че е фен на борша.

Уж го закалявам, тренира/ше/ зимен спорт, с много надежди да го изкара от това състояние.
Отхвърлихме алергии, правихме физиотерапия.
И пак, и пак.
Не само АБ, но и др. гадости, като вентолин например, изпил е литри от него. Sad

Летните грипове и неразположения са ужасни, защото някак по-трудно се понасят, при мен е било така.
Да оздравяват болните !

Общи условия

Активация на акаунт