Искам да кажа ... (48)_03.08-09.08

• 50 392
  • 884
  •   1
Отговори
# 555
Сега говорих с малката, Ягода се казвала приятелката, не Череша. Каза, че я помни, обаче вече не я вижда.
От 10 дена съм без мъж и деца, от толкова време не съм и готвила, а с колко приятелки се видях  Simple Smile
Нямаше и да чистя много, обаче гаджето на сина ми за рождения му ден му подари двойка папагалчета. Много са сладки, ама навсякъде има перушина.

# 556
Кой каза Депеш? Луда фенка съм и аз.

И аз, и аз. На един концерт им ходих, и за проваления имахме билети. В интерес на истината, не бях особено доволна от концерта, но пък да ги видя насреща си ...  Heart Eyes

Без срам си признавам, че най-хубавото нещо през иначе гадната ми бременност беше да си оттанцувам в петия месец на техния концерт.

Искам да кажа, че не мога да го разбера това нещо с болестите по цяла зима, но и през половината лято.

Вече ще почна да вярвам в конспиративните теории на една позната, че над България нарочно се изсипвали вируси.
С деца работя, моето е малко и ходи на ясла, поосмърчаме се, но такова чудо от болни деца (с усложнениея) и възрастни няма.

# 557

Вече ще почна да вярвам в конспиративните теории на една позната, че над България нарочно се изсипвали вируси.
С деца работя, моето е малко и ходи на ясла, поосмърчаме се, но такова чудо от болни деца (с усложнениея) и възрастни няма.

Аз съм върл противник на конспирациите, но също нямам обяснение за количеството вируси, което се разпостранява там. Тук е супер топло и влажно и би трябвало да виреят лесно вирусите, но уви, няма такова нещо. За зимата си мислех, че от настинки се разболяват хората, но през лятото?

# 558
  • ту тук, ту там
Аз вярвам, че вина за това имат и лошата култура на хранене на децата (не в смисъл етикеция, разбирате ме, предполагам), липсата на закаляване, неадекватно лечение (много неадекватни лекари, уви), както и самолечение, най-вече с тежката артилерия!
Но си е мое мнение това, може и да не съм права. Но теориите за конспирации са ми чужди на мен.
Освен това аз наблюдения от други държави нямам, но съм работила с туристи от различни националности и те също са споделяли, че в градинска възраст много се боледува. Споделяли са ми германци, евреи, руснаци.

# 559
Ами моето дете израсна до 4 години тук и се разболя веднъж от разстройство.

# 560
  • някъде ... тук ...
всичко иде от самолечението, самоназначаването на лекарства, масовия АБ и ходенето на работа/градина болен, а от там и лесното заразяване.
не вярвам в конспирации Peace

# 561
Плюс прекаленото изнежване на малките деца у нас , некачествената храна която ядат, особено евтината с която готвят  по градините.

# 562
И аз смятам, че в България се пият много антибиотици, бактериите стават резистентни и от там идват усложненията.

# 563
  • ту тук, ту там
Ами моето дете израсна до 4 години тук и се разболя веднъж от разстройство.

Чек, моето е на 4г4м и не е излизало от България, аз не помня да е имало разстройство досега.
Дано не го урочасам сега, че докато кажа нещо и почвам да си блъскам главата после!  Tired

# 564
Исках да кажа, че това е единственият вирус, който лепна за 4 години. И се оправи с две ампули от някакво лекарство.

# 565
Разбира се, че и тук боледуват децата, но сополи и кашлица се карат на крак и някак не прерастват в бронхити и други усложнения.
Децата не се хранят с кой знае колко здравословни храни.
Но и аз, elleni, намирам бългрските деца за супер навлечени.
Отделно, че тукашните майки знаят само името на Панадола. Аз се облещвам пред познанията на тема лекарства, които съм чела във форума.
Ама това още от бременността гледам е тенденция да се вземат всякакви витамини, добавки и пикае в епруветка всяка седмица.

В България наринах една торба пари за някакви горещо препоръчани пробиотици (щото се оповръщхме и подрискахме още при пристигането), имах чувството, че от тях не можех да се оправя. Е, спрях ги и след ден ми се оправи стомаха. (Което, разбир се, може да е чисто съвпадение, ама малко като оная приказка за минаването на настинката за седмица или седем дни)

# 566
Аз за децата си не мога да кажа, че са самолекувани. Дори и не мога да кажа, че боледуват тежко, за АБ да не говорим. Дано да е и така за напред.  Praynig

Но за себе си мога категорично да кажа, че като малка ме е тъпкала /не самолечение/ докторката с антибиотици, сливици са ми вадени, магарешки кашлици, на голяма пневмонии и какво ли не. Дихателната система ми е слабото място. И влоша ли се малко и веднага става голямата работа  Tired

# 567
  • ту тук, ту там
О, Нино, и аз що антибиотици съм изпила, като си гледам детския картон поне по една пневмония всяка година имам изкарана.  Tired
Затова сега се старая с детето ми да е другояче.
Майка ми и до ден днешен за всяко кихване си самопредписва АБ! Е, няма оправия значи!

Чек, а аз исках да кажа, че и в България има такива деца, едва ли е въпрос на локация само, по-скоро на адекватно гледане!  Wink

# 568
Имам приятелка в чужбина и колкото пъти се видим по скайп, нейното дете зима, лято, все си е на градина, няма пропуск детето. Е, може би се е случило веднъж два пъти да оцъства, но пък няма такова чудо като  при нас  - зимите протичат по познатата схема - 3 дена градина - две седмици в къщи.. Tired

# 569
ходенето на работа/градина болен, а от там и лесното заразяване.

И при нас го няма това масово боледуване, да чукам на дърво. При все, че децата ходят на ясла/училище дори на антибиотици. Никой не си спира детето заради едните сополи, пък ако ще и зелени да са  Sick

Не зная дали се хранят по-здравословно, от едногодишни ги тъпчат с чипсове, направо ми се обръща нещо отвътре като видя бебе с пакет чипс. Но пък вероятно средиземноморската кухня компенсира по някакъв начин. Със сигурност обаче децата прекарват повече време навън. Най-малкото трите пъти седмично физическо се играе навън. Отделно, има много затворени комплекси, т.е. не е проблем да си оставиш детето да играе пред блока.

Аз се облещвам пред познанията на тема лекарства, които съм чела във форума.

И аз така. Аз знам само парацетамол и ибупрофен.

Общи условия

Активация на акаунт