в момента съм в процес на озеленяване на 2 тераси и миналия уикенд купихме 4 кипариса да видим как ще се справим с тях. Междувременно оглеждаме и за други видове растения, та търся съвети относно такива, които издържат на директно слънце и суша, защото и двете тераси са напълно открити и ще ги пече здраво растенията.
Мисля да направя кът с пресни билки ала мента, босилек и т.н., но искам и някакви по-обемни, за да внесат повечко зеленина и по възможност да са лесни за гледане, защото за пръв път ще се захващам с гледане на растения.

Та, единият ми въпрос е относно това какви други растения са подходящи за тези условия, а вторият ми е свързан с въпросните кипариси, които купихме.
Нямаше ни 4 дни и сега като се прибрахме на единия сякаш са почнали да му изсъхват крайчетата. Поливам ги еднакво (по литър веднъж на 3-4 дни вечер след залез) така че не знам защо само едното реагира така.
Има ли някой с опит, който може да каже на какво се дължи това изсъхване и как да го спася милото? Знам, че не трябва да се преторяват, защото обичат по-бедна и песъчлива почва, но не ми хрумва какво да му направя освен да го поливам и евентуално да му подрежа връхчетата ако това ще го освежи...

Ето снимки на болното и на едно от здравите кипарсчета: