Юлски бебета - тема 33

• 58 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моето също прави номера, но пък за мен „лошо“ дете означава друго- манипулатор, вредител. Но нашите деца са малки, аз говоря за деца над 5,6 години, осъзнати. Марина вчера ми заби два три шамара /Бранка я посбутва от време навреме, според мен от нея е усвоила това „умение“/ а вечерта не пожела да легне и се дра като магаре. Беше ужасно. На няколко пъти помислих, че ще повърне, такъв рев падна. И всичко това от инат. Сутринта не ме пуска на работа, легна на прага и вика „долу“- т.е. не, че иска аз да остана, а тя не желае да стои вкъщи. Като цяло е по-непослушна отколкото беше сестра и, но не се оплаквам.
Много мразя Южния парк в София. Намразих го заради всички онези понички, царевички, балончета и атракциони от балканската война с крайна завишени и нерелевантни цени. Предпочитам да отида в някой от моловете, които предлагат атракциони. Не, че там излиза по-евтино, напротив, но поне качеството е по-добро.
Като се замисля, Марина не е изискваща да и се купува нещо или да ходи някъде. Но пък тя нали през повечето време е в гората… Виж, голямата… Не знам как още не сме фалирали покрай нея. Снощи се прибра преждевременно от Банкя /тръгна в понеделник/ с познайте колко пари от 20лв, които и дадох за 4дни- точно 0лв. Не вярвах, че може да има по-финансово не дисциплиниран човек от мен, но явно съм го родила.
Скарлет, при нас е жегата.... Едва се спи. А като сме на Бистрица се завивам с юрган, от онези дебелите, старите, ако ги помните.
Гемавар, Cinecita е пицарията. Не съм ходила там близо година, но ако за запазили нивото, бих казала, че предлагат най-добрата италианска кухня.

# 136
  • Перник
И при нас яденето става с големи пазърлъци. Само като му кажа, че трябва да седне за да се храни и се почва истеричен рев. Докато не опита 2-3 лъжици само реве, след това се успокоява и си го изяжда. Но започването ни е все по-трудно вече.
А как ще го хранят в яслата не ми е ясно. Никакви мераци не показва да опита сам да яде, дано някакси се научи там.

Аз сега се замислих за нещо и ви питам вие как ще процедирате. Яслата нали е до 3г. възраст. Нашите деца като са юни-юли какво става до приема в градина през септември? Някой трябва да ги гледа в къщи явно, защото сутринта питах в една детска градина за записване и ми казаха-прием септември 2016. То може и Юни да го вземат, но тогава са сборни групи от 3- до 7 годишни. И някакси не го виждам така да се справи с адаптация. Та вие имате ли някакъв друг варянт, нещо мислено?

# 137
Руми, аз не знам кога точно ги изписват от яслата, но си мислех, че ходят поне до краят на юли т.е. докато направи 3, или поне така се надявам. Август сме отпуска така че ще си е у нас, а септември направо в градината, но моята я записахме в ОДЗ, та поне приключихме с тази истерия поне докато не дойде време за училище.

# 138
Нали имало промяна и стоели в яслата докато тръгнат на градина, без пауза.

# 139
  • Перник
Незнам, аз в яслата не съм питала.

# 140
В нашето ОДЗ, а доколкото знам и във всички, децата от яслената група ги "изписват" септември като трябва да почнат градина. Но това май съм го чела в правилника за София. Не знам в другите градове как е.

# 141
Изписват ги от яслата септември преди новия прием на децата и от там започват директно на градина. Не се притеснявайте.

# 142
  • Перник
Значи няма значение това, че ще са над 3 в яслата

# 143
Онзи ден видях на площадката истински тръшкащо се дете. Все съм виждала деца да лежат по земята и да пищят, но на това дете това му беше нормалното състояние. Идват към площадката с майката, бабата и дядото (явно бяха туристи и решиха да поседнат за малко). На метър преди площадката, то се изтръгна от майка си и се тръшна пред люлките да реве и да си блъска главата в земята. На нашата площадка има две люлки и двете бяха заети. Едната майка, която люлееше нейното, се почувства неудобно и го свали, да качат това тръшкащото се. След десетина минути някъде, то слезе от люлката, може би с идеята да се върне пак, но друго дете веднага седна. Това пак се тръшна и пак изпадна в истерия. Майката и дядото заедно не можаха да го мръднат, поне да не лежи пред люлките, да не го блъснат. След известно време се успокои, но това включваше поне 15 минути истеричен рев, блъскане и ритане, те си тръгнаха и след цели десет крачки, това видя едни кончета и зебрички за яздене и легна да реве пред тях. Много страшно беше. Моите и двете реват редовно, но поне ще попитат първо дали ще ги кача на кончетата и ще ревнат ако им кажа не, а това със засилка и започва да се тръшка пред тях, да пищи, да блъска. Беше някъде на възрастта на нашите (може и малко по-голямо) и през десетте минути, в които се люлееше без да реве, се държеше съвсем нормално.

# 144
На приятелка детето януари става на четири. Сега чак го изписват ти ясла за да започне градина. В годината на градината трябва да е навършило три, а те миналата не го приеха понеже нямаше три и беше още една година в ясла. Голяма презаквация.

# 145
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И двете ми деца са се тръшкали. Не се впечатлявах много. Оставях ги да се въргалят и да крещят, докато аз си продължавах по пътя. Само ако са се тръшнали на улицата, ги местех на тротоара и им обръщах гръб. Ревейки ставаха, но идваха след мен. Постепенно спряха. Маги има още такива пориви от време на време, но не е като преди.

Момичета, да ви се похваля, че най-накрая махнахме окончателно памперсите. За малко повече от 2 седмици, много миене и чистене, вече четвърти ден си върши работата, дето трябва. Сама си казва или директно сваля гащите и сяда. Следобедните и нощните пампита са също сухи, тях ще ги задържа още седмица и ако няма пропуски, ги махаме и тях.

# 146
  • varna
Pina, при нас засега минава номерът с това, че мама няма пари за тия еднолевовете, пускам я да си лази по тях, да ги катери, но без да вкарвам монета. Дразнителят са баба и дядо, които я водят баш на тоя кът, че горе долу под тях се пада и я качват на влакчето, че тя даже си знае, като й кажат "хайде на влакчето" и хуква да си носи обувките. Но аз категорично нямам по 20 лв на седмица да давам за такива работи, ще си чакам до нас да оправят площадката и толкоз.
Иначе отдавна се тръшка моята, все за глупости, става като кашкавал и направо ми изтича в ръцете, ужасна е за удържане, а освен това има навика да се пльоска по гръб на пода, кога ли ще си изхака главата...

# 147
Ого се тръшка да го нося. Нямам още оплаквания. Показвате на мечето меда и после се сърдите че иска още да бърка в буренцето. Децата нямат граница. Не знаят кога да спрат. Те знаят че им е хубаво и искат още.

# 148
Мен не ми е и толкова за парите - все пак не ходим всеки ден, ама като сме го пуснали едно след друго 5-6-7-8 пъти и това се клати напред-назад, почвам да се притеснявам какво става с мозъка му. Имаше един балон, който направо ми беше притеснителен - качва се вертикално нагоре, въртейки се в спирала и като стигне най-горната си точка и спира рязко и тръгва на обратно и при това спиране всеки път главата му подскачаше на някъде. Хич не беше безопасен, според мен. Отделно че дребния се опита и да слиза в движение, че явно и на него не му хареса...

# 149
ооо, терибъл тус Simple Smile Почнали са тантрумите на публични места.
"лошо дете" не бих лепнала на нито едно дете до училищна възраст, виж булита са друго нещо.

Не попитах с какво произношение...
Няма никакво значение произношението, дори само 1 език допълнителен да се говори. Аз и ти винаги ще говорим с акцент. И има полза на тази възраст от втори език, вместо БебеТВ.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 17:47 от Niki1

Общи условия

Активация на акаунт