Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 724
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
Доволна ли си, че си се решила?
Можеш ли да си представиш живота си без децата?
След като вече ги имам, не мога да си представя живота без тях. Обичам ги, носят ни много радост, но си има и негативи. Доволна съм от решението си, да.

# 121
Абе хубаво си е поне докато го правите бебето, да си вярвате, че ще сте заедно. Така да се каже...поне да се прави с хубаво настроение, а не с настроение на параноя. Не че вярвам в карма или подобни, но някак...по-правилно ми се струва.

И ми е странно как може да обичаш мъж, а някак да се дърпаш да му родиш детето, все едно нещо не е наред и от нещо те е гнус...
Хах, завършила съм медицински университет и повярвай ми от нищо не ме е гнус.. ако визираш раждане и т.н. План за бебе имаме, мислим догодина есента да започнем да действаме по въпроса. Пуснах темата, точно заради причината, че в мен го няма трепета, копнежа, силното желание за дете. Искам дете, но сравнявайки се с приятелки и начина по който те разсъждават, осъзнавам че съм доста различна в това отношение.  В което може би няма лошо, но ми беше много любопитно другите жени как са взели решението, как са го усетили. Защото винаги съм вярвала и съм живяла с убеждението, че една жена чувства някакъв специален вътрешен порив да създаде дете.

Не казвам за физическа погнуса. Друго е. Ти го интерпретираш като липса на желание от твоя страна, но със сигурност има някакъв елемент, някакво надушване, че това не е Той. Щото ако беше Той, и без трепет щеше да има дете, а трепетът идва после всъщност, със задна дата.

Иначе да, гледала съм какви ще ми излязат децата, гледам външен вид, да си е здрав мъж и да не е рехав и все пак да има една идейка привлекателни черти.

А идеален живот не знам какво ще да е. Нещо стабилно и доста еднакво, което ще ме отегчи след година-две...

# 122
Ще разкажа как е при мен  Laughing
Изпитвам почти панически ужас от децата  Laughing Не ме умиляват, не се разтапям при гледката им. Намирам ги за сладки, но също не намирам това за достатъчна причина да се жертвам  Laughing Да, аз го приемам както жертва, защото имам идеален живот в момента. Имам хубавата и добре платена работа, за която мечтаех, имам прекрасния съпруг, с когото живея от 10 години, имам си един прекрасен живот, точно такъв какъвто го исках  Heart Eyes С любимия ни е толкова хубаво заедно, че не мога да си представя да го деля с друго същество  Laughing И не искам  Mr. Green
Детето ще промени целия ми живот! Затова го отлагам. Знам, че един ден ще трябва да го направя, защото не искам да живея без тази емоция. Но засега нямам желание чисто и просто.
Понякога се надявам да стане случайно, защото колкото повече напредва времето, толкова повече ми става трудно да скоча.

Познато ми е, но  с времето тая хубавиня се разваля. Това е временен баланс. Мъжът ти вероятно иска потомство някъде в бъдещето, а дори и да не иска, ти с времето ще усетиш, че на прекрасния ти живот му липсва нещо.
 Проблемът е, че като я усетиш тая липса може да е пък късно във всякакъв смисъл, не само физически.

# 123
И какво толкова съдържа този прекрасен живот? Гурме вечеря три пъти седмично, сготвена от шеф Ангелов? Тайланд и Аспен всяка година? Позиция като инвестиционен банкер или адвокат?

Щото ако не е така, то просто си е някакво стандартно съществуване, от което не искаш да се откажеш заради малодушие.

То ако не може да вместиш поне едно дете, какво му е идеалното и стабилното на тая работа, брак и живот?

Между другото съпрузите стават по-прекрасни, като станат татковци. Добава се още едно измерение на "секси". Променят се към по-добро.

# 124
Не е задължително да се ражда дете. Нали на Запад има цели течения, наречени "Kids free" - свободни от деца и т.н.  Laughing

Даже посещават психолози, ако случайно все пак някой от двойката се отметне и му се прище да развали хармонията с дете  Crazy

# 125
  • София

Щото ако не е така, то просто си е някакво стандартно съществуване, от което не искаш да се откажеш заради малодушие. .

И така да е - е тяхно право. И по-добре да не се обвързват с дете, което не искат и да се чудят накъде да го подхвърлят.

Семейството на брат ми е така, за мен е тотално необясним техния начин на живот, но те са си го избрали, така че го приемам, без да го разбирам.

# 126
Така е, стига и двамата да са навити, не е проблем.

# 127
Аз винаги малко по детски съм разсъждавала и съм си мечтала да съм майка от началото на 20те си години. От друга страна съм и такъв тип човек, който обича домашния уют, не си пада по шумни компании, купони, кръчми и това да имам мое семейство стоеше на първо място в приоритетите ми. Към 24 г. ужасно много усещах нуждата от това мое си семейство, иначе се чувствах ненужна. Но за това са нужни двама, едно е да искаш семейство и съвсем друго да срещнеш човека, с който да го създадеш. Е не знам дали при мен е съдба или просто когато човек иска нещо , то му се дава, но съм почти на 26г. и очаквам във всеки един момент да се появи първото ми дете. Не смятам, че бях готова за това, въпреки желанието, което имах, но не подкрепям схващането, че трябва да се почувстваш готов за дете, защото този момент може и никога да не дойде. Детето,когато е факт само те настройва да си напълно готов да станеш родител.

# 128
Всеки сам избира как да живее.И не е хубаво да се обобщава така радикално.Един живот може да е идеален без дете.Едно семейство може да е стабило със или без дете.За някои децата не са висша цел или смисъл и кой е казал че трябва да бъдат.Друг е въпроса че понятието идеален не съществува поради простата причина че нищо няма'' идеално''
поне за мен е така.
Лошото е ако единият мечтае за дете а другият не.
Аз по едно време бях луднала да имам дете.Сега осъзнавайки колко ще ми е трудно и не искайки да се разделям все още с относително безгрижния живот се замислям и се спирам.Малодушна не съм.,при мен си е чист егоизъм и страх.

# 129
И какво толкова съдържа този прекрасен живот? Гурме вечеря три пъти седмично, сготвена от шеф Ангелов? Тайланд и Аспен всяка година? Позиция като инвестиционен банкер или адвокат?

Ако въпросът е насочен към мен, ще отговоря.
Ако за вас прекрасен живот е това, за мен може би не е. Щастието е в това да искаш това, което имаш, а не да имаш това, което искаш! Точно и затова казвам, че животът ми е чудесен такъв, какъвто е в момента. Не изключвам възможността да стане още по-хубав с появата на дете. Но ми е трудно да си го представя засега. Но знам, че един ден и това ще дойде. Нямам намерение да се лишавам от тази емоция, казах го вече.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 13:46 от TuKBu4Ka

# 130
Ми значи не е чудесен и Уау!, а просто комфортен. Скука...

# 131
Хаха не, просто ако вляза в подробности да обяснявам защо съм щастлива и кое ме прави такава, за вас това няма да бъде определящ фактор за щастие. Просто защото щастието не е еднакво за всички.
И за да не остана отново неразбрана, с това просто исках да кажа, че за някой ходенето в Аспен може да е върхът на сладоледа, а за друг - никак даже. И в този ред на мисли, това което бих цитирала за вас може да не е нищо особено, но за мен да е супер!
Затова не ми се навлиза в подробности  Grinning

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 13:50 от TuKBu4Ka

# 132
Добре, а оглеждате ли с трезви очи евентуалния баща? Имам предвид като външност? Мислите ли детето ще е високо/ниско, дебело/слабо, плешиво (ако е момченце) или любовта е сляпа? А страхувате ли се за наследствени болести?

Аз, честно казано - не

И аз не.

# 133
  • София
Затова не ми се навлиза в подробности  Grinning

Недей, недей, няма смисъл Simple Smile За тази потребителка, ако животът ти не се е развил точно като нейния, не си права Simple Smile Споровете в много теми вървят от дни  Laughing

# 134
Въобще не ми е хрумнало да разпитвам за болести. Иначе е достатъчно симпатичен, та да съм ок детето да прилича на него. Само дето то прилича на мен.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт