Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 670
  • 791
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за разяснението, Бърди!  Точно това ми се губеше в мъжката логика.
Дара88, благодаря и на теб за коментара! Вероятно е вариант 2.

# 91
  • София
Аз не мисля, че той е прав де, само преведох мнението му.
Истината обикновено е много по-прозаична - разлюбил е теб, влюбил се е в нея, детето просто е било там.

# 92
Според мен желанието за дете се появява когато връзката почна да се изхабява и ви се иска нещо което да ви закрепи.
Тоест едно дете спасява връзката ви? Звучи уникално абсурдно  Rolling Eyes

+1...
За мен - повтарям -за мен лично... това е НАЙ-ТЪПАТА причина да имаш дете...  ooooh!

# 93
Желанието за дете дойде с точния мъж в живота ми. Без брак засега, и колкото повече време минава, толкова по-малко го искам.
Готова не знам колко съм, май никога не си напълно подготвен за това, което те очаква.
С предишния искахме, имахме брак, но...не беше така силно желание както сега.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 11:10 от Happy days

# 94
Здравейте мили момичета.Този така важен въпрос и мен ме вълнува от известно време.
За дете не знам дали някога ще бъда готова.За мен никога не можеш да си напълно готов за такава голяма промяна.При мен този въпрос все по-често излиза на дневен ред.
Сватбат ми е след три седмици.Категорична съм била винаги,че дете без брак няма да имам.Такива са моите разбирания.
На 26 години съм , през октомври ще стан на 27.Ами време си ни е.Мм много иска,аз съм тази,която все още не се чувствам готова.
Няма обаче и да чакам много.Има толкова жени,които се борят да имат детенце,а не става.Поглеждайки от тази страна мисля,си че по-рано е по-добре.Още обаче не мога да се реша.Може би не го искам така силно.Единатвено това намирам за логична причина.Има и други дребни фактори които ме спират,но решим ли се ще ги елиминирам.
Засега такова е положението-хем искам,хем не
Авторке,благодаря за темата,ще ми е интересно какво ще споделят и други момичета

# 95
  • София - Рим и обратно
Така е. Но много жени са убедени, че могат да виждат в бъдещето и като изберат правилния мъж, той ще е вечно до тях. Това ме изумява мен.
И мен.

Моя близка наскоро роди близначета от донор. Дълги години нямаше никакви връзки - работа, работа и пак работа. Чукна 40 и се оказа...бременна с близнаци Shocked. Аз й се възхищавам, честно. Нито е мръняла, че няма мъже за нея, нито се е тръшкала за деца. Просто е решила и го е направила, без да занимава близките си изобщо. Аз мисля, че в бъдеще и мъж ще си намери, просто не е мрънкало и знае какво иска. Много важно, че не е минала по утъпкания път - мъж, венчило, бебе... И накрая - гаранция за нищо няма.

# 96
Винаги съм искала дете. Имах 6 г. връзка и след университета смятах, че вече е време за брак и дете но той беше на друго мнение. След него открих съпругът ми с когото още на 2 среща вече говорехме за брак и деца. Просто защото открих правилния мъж. След 2 години гаджосване се оженихме и след брака решихме, че вече е време за деца но така 4 години не се случва а сме на по тридесет год. Та всъщност ми прави впечатление, че си зависи да откриеш правилния човек...а за дете човек никога няма да бъде подготвен за това, което го очаква с малкия човек. Откриеш ли човека ще бъдеш готов и за дете!

# 97
.а за дете човек никога няма да бъде подготвен за това, което го очаква с малкия човек. Откриеш ли човека ще бъдеш готов и за дете!

Напълно подкрепям... за мен лично това е най-важното условие... да намериш човек, с който искаш да имаш нещо повече... Peace Peace

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 11:30 от I miss you

# 98
...още на 2 среща вече говорехме за брак и деца.

Shocked Смятайййй! Как сте се нацелили, бравос!

# 99
Всеки казва : "Откриеш ли човека, ще искаш да имаш дете". Еми за мен не е така, аз съм открила моя човек, просто желанието още не се е зародило в мен. Според мен майчинският инстинкт или го има на лице или човек трябва да чака да се появи, след като роди.

# 100
Всеки казва : "Откриеш ли човека, ще искаш да имаш дете"

Не всеки казва така.

# 101
OverTheRainbow, явно още си на етап чувства, идеи и абстракции.

Ако съм научила нещо в тоя живот, то е, че ако искам да ми е интересно, трябва да си поставя стабилни и прозаични основи. Ако искам радост от мъж и деца, емоция и хубави неща, трябва да подходя разумно, да има всички материални елементи, да не чакам детето да ми падне отгоре, ами просто да го родя.

"Аз се обвързвам заради самият човек, заради чувствата."

Ха-ха-ха...значи, заради човека или заради чувствата? Тоест той ти създава чувства и затова те кефи...
Не виждам нужда да тълкувам нещата, които съм написала, но ще го направя. Обвързвам се с човек - първо заради самият човек - качества, характер и пр. И второ, заради чувствата ми към него. Кое му е смешното?

# 102
  • София
Не ми е идвало желание за деца, имах желание да нямам такива. Реших се поради рационални причини.
И как е сега?

# 103
Всеки казва : "Откриеш ли човека, ще искаш да имаш дете"

Не всеки казва така.
Добре, не "всеки",а повечето хора.

# 104
Обвързвам се с човек - първо заради самият човек - качества, характер и пр. И второ, заради чувствата ми към него. Кое му е смешното?

Обвързани са нещата. Чувствата ти са породени от неговия характер и качества. И обратно, наличието на чувства, в някаква степен величае неговите качества и характер. Любовта е сляпа (за доста неща).

Общи условия

Активация на акаунт