Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 766
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
Ако и на двамата във връзката целта им  е само приятни преживявания, кариера, трупане на имоти или нещо друго, за какво са им деца?

Имането на деца с нищо не е накърнило мераците ни да трупаме каквото може да трупаме. Нито пък е накърнило чак толкова възможностите.

Децата са ти за това: защото имоти плюс деца е доста по-яко.

Кукумицинка, не се знае в крайна сметка кой каква роля може да има. Понякога малките, обикновени и сиви хора може да спасят положението, след като умните, красиви и динамични са го о*рали поради прекалена самоувереност.

Наличието на нови поколения дава свеж материал, от който стават много неща. Един умен и сто посредствени, но организирани, ще направят повече, отколкото сам умният човек. Така че нека си раждат, въпросът е ние да не се гнусим, ами да измислим какво да ги правим. Нали затова сме умни, красиви и върхЪ:)

# 181
Никога не ми е минавало през ум да родя деца, за да не бъда сама на стари години. Crazy

# 182
Да и на мен. Просто около мен има няколко 45годишни дами, които са се отказали от идеята да раждат. В тази връзка често ги мисля дали няма да са самотни един ден. А не да раждаме конкретно, за да не сме сами. Wink

# 183
Никога не ми е минавало през ум да родя деца, за да не бъда сама на стари години. Crazy

"Никога" в смисъл- до този момент. В бъдеще обаче може и да ти мине близка подобна мисъл.

# 184

Кукумицинка, не се знае в крайна сметка кой каква роля може да има. Понякога малките, обикновени и сиви хора може да спасят положението, след като умните, красиви и динамични са го о*рали поради прекалена самоувереност.

Наличието на нови поколения дава свеж материал, от който стават много неща. Един умен и сто посредствени, но организирани, ще направят повече, отколкото сам умният човек. Така че нека си раждат, въпросът е ние да не се гнусим, ами да измислим какво да ги правим. Нали затова сме умни, красиви и върхЪ:)

О, почти мога да се обзаложа, че хора с вид на бавноразвиващи, народили 10 деца, няма да допринесат с нищо кой знае какво, освен за създаването на още маргинали. Ама поне да имаха по-извинително поведение, че раждат, харчейки сериозни суми на данъкоплатците, а не да се държат като богопомазани и извършващи велики дела.

# 185
Самотата на дърти години е брутална.

Била ли си дърта, за да знаеш? Пък и знаеш ли в какво точно положение ще си ти, като си дърта?

Ето най-малкото сравнение, представи си едно село в което ако си стоиш в къщата общо взето нямаш, кой знае колко интересни занимания и повечето не са свързани с други хора или ако са (четене на книга) са доста индиректни.

И обратно, интернет, можеш ли да си самотен, при положение, че няколко милиарда души са на една ръка разстояние.

А в бъдеще, какво ли ще има?

Един прост тест може да се направи, спри да ползваш интернет (освен ако не се налага нещо по работа) и се ограничи с действия, които са правили хората преди век да кажем. Предполагам ще ти стане доста скучно.

Има хора, на които никога не им писва да се грижат за собствения си комфорт.

Е колко да се грижиш, те се натрупват нещата, градиш, трупаш, комфорт до безкрай?

Не е ли целта, да си създадеш уют и на база него, да се чувстваш добре правейки интересни за теб неща. Или интересното е да си създаваш комфорт, той е цел, а не средство? Възможно е, що пък не.

# 186
Аз съм виждала буквални семейства от уроди. Гледат овце и добитък. Накрая е позитивно за екосистемата.

А това, че се множат...до известна степен е и вина на нас, хубавите и умните. Стоим си нависоко и се чудим защо така, вместо да поправим нещо.

Иначе това битие с комфорт и лъскавина си има срок на годност. Просто след години самата ти няма да си във форма и състояние да се наслаждаваш. Парадоксално, лекият живот може да ти развали насладата от лекия живот.

# 187
Като цяло пишещите тук сме с малки деца. Още не сме се сблъскали с предизвикателствата на порасналите такива. Отделно всяко дете може да реши да заживее в чужбина. А и на мен идеята децата да ми бъдат до полата во веки веков ми е далечна. Много се надявам да са наблизо, но не за да ме спасяват от самотата, а за да ги виждам редовно и да си познавам внуците.

Познавам семейство чужденци, оженили се много млади и твърдо решили да нямат деца. И двамата от многобройни семейства (колко ли страшно трябва да е било, че да се откажат и едно да имат?). Имат хората и имоти, и кариери. Жената искрено казва, че голям късмет е да си без деца и колко страдат сестрите й заради децата си, много неприятности им причиняавали. Та - разни хора, разни идеали.

# 188
О, почти мога да се обзаложа, че хора с вид на бавноразвиващи, народили 10 деца, няма да допринесат с нищо кой знае какво, освен за създаването на още маргинали. Ама поне да имаха по-извинително поведение, че раждат, харчейки сериозни суми на данъкоплатците, а не да се държат като богопомазани и извършващи велики дела.

Можеш да се обзаложиш, но не можеш да си сигурна. Но можеш да помогнеш на тези хора, да не са бавноразвиващи, както казваш, щом това не ти допада.

Един вид, с тези си оплаквания, какво точно постигаш?

А иначе, някой по-умен, можещ и знаещ от теб, може да те категоризира по начина, по който ти правиш това спрямо хората, които визираш. Как ще се почувстваш тогава?

# 189
Човек винаги ще има проблеми, въпросът е кой набор от проблеми ще си избере.

# 190
Така е. Просто наистина има хора, които искрено не искат да имат деца. Аз не се напъвам да ги разбера, но приемам, че е така.

# 191
Тофи, пиленце. Самотата на дърти  години е брутална.  Laughing
Това е моето мнение, на база лични наблюдения. Готвя, ако седна да разтягам лакардии с цитати, ще ми отиде манджата на кино.  Stop

# 192
Парадоксално, лекият живот може да ти развали насладата от лекия живот.

Просто всяко нещо в един момент се изчерпва, писва, доскучава и т.н.

Затова се казва на децата, бъди дете, изживей си детството, не бързай да остаряваш.

Бавно и сладко да се черпи от живота, вместо набързо да пробваме от всичко. По-дълбоко, вместо по-повърхностно да се впускаме в нещата.

Представете си една висока сграда. Да мога от първия етаж да се кача направо на 10-тия, но така най-вероятно ще си прецакам кефа от това да бъда на етажите от 2 до 9-ти. Има го този момент, че човек трудно се връща назад, на по-малкото, по-ниското. Все гледа нагоре нагоре. И какво правим ако си на върха? Скучаем?

# 193
Не знам кога идва този момент, в който казваш, че си на върха и не искаш нищо повече. Поне за себе си не мога да си представя да дойде такъв момент. Винаги човек иска още и още нещо.

# 194

Можеш да се обзаложиш, но не можеш да си сигурна. Но можеш да помогнеш на тези хора, да не са бавноразвиващи, както казваш, щом това не ти допада.

Един вид, с тези си оплаквания, какво точно постигаш?

А иначе, някой по-умен, можещ и знаещ от теб, може да те категоризира по начина, по който ти правиш това спрямо хората, които визираш. Как ще се почувстваш тогава?

Да, не мога да съм напълно сигурна, но има един висок процент вероятност за това, освен ако не се появи някакво изключение, някакъв вид еволюционен скок. Не искам да помагам на подобни хора да се размножават, бих им помогнала с поемането на разходите за закупуване и поставяне на спирала или връзване на тръбите.

Разбира се, че има по-умни, по-можещи и знаещи от мен. Но аз съм (поне) със средностатистически възможности, качества и потенциал. Т.е. по-вероятно е да не влоша наличния генофонд със своето размножаване. Както и да ме категоризират, поне не могат да ме обвинят, че съм народила един куп деца, които по-по-най хора от мен трябва да издържат.

Протестирам главно срещу поведението на подобни хора - ние раждаме, вие сте ни длъжни. Както споменах, дори не отричам нуждата им и инстинктите им все пак да се размножат с по 1 дете, да речем.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 12:35 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт