Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 797
  • 791
  •   1
Отговори
# 240
Плаша се от идеята да градя кариера в голяма фирма  Crazy Правила съм го, наясно съм с плюсовете и минусите, не го искам, не е за мен. Намерила съм друг начин да съм успешна. А за много хора да градят кариера в голяма компания е мечта номер едно. Животът е много шарен. На тях моята работа ще им се види ужас и безумие, мен тяхната кариера ми докарва кошмари  Mr. Green

# 241
The Siren of Titan, извинявай ама на какво отгоре обиждаш хората.

Ясно защо за тебе живота е скучен без деца. Да изпраскаш ти хиляда двеста и незнам си колко мнения за по малко от два месеца........кой знае преди това колко са ти мненията определят те като някаква "мамасита".

Наистина ли няма какво друго да правиш, .....ами скучно ще тие.

# 242
"някак от началото беше ясно, че мога да постигна много повече в този живот. "

Повече в какъв смисъл? Повече финанси, удоволствия и комфорт в сравнение с добре омъжена жена, или да си докажеш, че можеш със собствени сили, ако и да се форсираш малко?

Животът е маратон, не спринт, в крайна сметка някои стратегии са по-ценни в дългосрочен план. Мацка с кариера ще си колко, 15-20 години. След това? Достатъчно ли ще е?

# 243
15-20 години добра кариера. После острови, коктейли и бронзов тен.  Laughing

# 244
Мамасита, защо просто не приемеш, че има жени за които не е самоцел в живота да са "добре омъжени" и да имат поне две деца? Приеми, че има хора, които не мислят като теб и не искат твоя начин на живот. Толкова е просто.

# 245
  • София
15-20 години добра кариера. После острови, коктейли и бронзов тен.  Laughing

И безброй козметични операции, щото на плажа, до кифлите, просната застаряваща " бонвиванка", е тъжна гледка.... Sad

# 246
Съмнява ме една жена да е толкова далновидна, че да планира пенсиониране след 15-20 години работа. В повечето случаи ще си е изхарчила парите за дрехи и обувки.

Освен това не знам кой точно дава точки в тоя живот за "постигнах всичко абсолютно независимо".

Доброто омъжване не е самоцел, нито е единствена цел. Но ако го постигнеш, е много, много добра добавка към всичко и може да изкара всичко, което имаш, на по-високо ниво.

А и това не е "моят начин на живот". Това е един от начините на живот, съвпадение е, че аз го живея. Има и други аргументи, че този живот е подходящ за човешката природа, не го казвам само защото аз живея такъв живот. Разбира се, доста хора днес са поизкривили природата си заради мода или тенденция, но това не променя основите на човешката природа. Все още си личи дискомфортът.

Малко мацки биха отказали, ако освен всичко точно като чукнат 30 се появи Той, с диамантен пръстен в правилния момент. Съмнява ме да откаже, just to prove a point.

# 247
  • София
Мамасита, защо просто не приемеш, че има жени за които не е самоцел в живота да са "добре омъжени" и да имат поне две деца? Приеми, че има хора, които не мислят като теб и не искат твоя начин на живот. Толкова е просто.

Ти пък ти  Laughing Искаш рака да се научи да чете  Laughing

# 248
От одеве Ви чета и се чудя какво значи да си "добре омъжена"?  newsm78

# 249
Не знам какво е да си добре омъжена. За мен е важно да си щастливо омъжена, което значи мъжа ти да те обича и да те подкрепя във всичко. Това е представата ми за брака.

# 250
  • София
А, може би " мамасита" е имала възможност достатъчно време да бъде сама и да " гради кариера", и достатъчно време вече да е омъжена добре, да работи пак това, което преди е определяла така гръмко и да отчита разликата?
Може би, това е нейният прям начин да каже на всички, които под 35-40 години декларират като самоцел кариера и забавления, че ги чакат още 35- 40, за които те или не мислят, или имат много нереалистични представи?
Мисля си, до колко години на една жена ще й е интересно да живее като 20 годишна?
Да ходи по клубове и дискотеки?

# 251
  • София
Имате много нереалистична представа за хората на 30+, които не искат деца. Явно не сте общували с такива, по друг начин не мога да си обясня посоката на този разговор.

Според ТСТ се имали за гении; или за мацки ; или за кариеристи; сега пък всеки ден ходели на дискотека ...
Ами не, напълно нормални хора са си, ходят си на работа, прибират се готвят си, почиват си, уикендите спят до късно и излизат или пътуват някъде и така.
Всички тия претенции, дето им ги приписвате, са само във вашите глави.

# 252
Струва ми се че темата се разводдни и разтегли много.Та в крайнна сметка ще споделите ли как сте се решили да имате деца,кога ст го поискали?Как сте се чувствали и такива неща.А авторката сигурно и не чете вече хванала се е за главата.такова слагане под обш знаменател на определена група хора ми е непонятно-както и оСъждането.

# 253
От одеве Ви чета и се чудя какво значи да си "добре омъжена"?  newsm78

Добре омъжена= да имаш семейство, в което нещата се случват успешно и в дългосрочен план има спокойствие, финансов и времеви ресурс и изобщо приятен климат, в който да правиш или да не правиш неща, според желанието.

Не държа да ме подкрепят във всичко, защото не смятам, че всичките ми идеи са чак толкова ценни и продуктивни. Даже бих искала да ми кажат, ако подхвана нещо, което ще попречи на семейството като цяло.

Както казах, животът е маратон и не свършва с динамичното десетилетие между 20 и 30. След това имаш много, много години, в които ще ти трябват по-солидни неща, отколкото блазнене на егото и физическа красота.

Или поетично:

"To be specific, between the peony and the rose
plant squash and spinach, turnips and tomatoes;
beauty is nectar
and nectar, in a desert, saves–
but the stomach craves stronger sustenance
than the honied vine."

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 15:24 от The Siren of Titan

# 254
absurt, някои съфорумки тук не са представителна извадка за всички жени, нали? Не можеш да твърдиш така убедено, че след 10-15 години на тази жена ще й омръзне да ходи по клубове и екскурзии, и горчиво ще съжалява, че не е родила едно дете или не се е омъжила. Хората са различни. Да, мнозинството жени искат да се омъжат и да имат деца /някои дори го искат по твърде плашещ начин/, но има и изключения.
Неомъжените, неродили и застаряващи жени, не разбрах от предния ти пост, не трябва да ходят на плаж ли? Или да не стоят близо до младите "кифли", че са ... тъжна гледка?

Общи условия

Активация на акаунт