Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 783
  • 791
  •   1
Отговори
# 225
Вие познавате ли семейства/двойки на по 45-50-60, които да нямат деца?

Аз лично познавам едно семейство на 45+, които дълги години нямаха детенце, заради проблеми, но вече слава богу успяха и си имат.
Друго семейство, намерили се на по 50 и косур, осиновиха си.
Даже имах съседка лесбийка, която намери начин и пак роди детенце.

Мисълта ми е, че всички  хора над 45-50, които познавам и нямат деца, реално нямат и постоянен партньор до себе си, или са самотници или имат някакви кратки връзки. Обаче сериозни двойки, семейства.. без деца не познавам.

# 226
И каква е гаранцията, че като имаш деца те ще те обичат и ще се грижат за теб? Кой ти гарантира, че като имаш деца няма да умреш сам като куче? Благодарение на работата ми се нагледах на самотни хора, забравени от своите близки. Още ми е пред очите болна баба, неподвижна и на легло. Дъщеря й живееше в съседен град и плащаше на жена да я посещава само за един час. През останалите 23 часа жената стоеше сама. Не може да се движи, няма с кой две думи да си каже, на тоалетна не може да отиде... Този случай ме разстрои много и вече толкова години не мога да го забравя. А дъщеря й как спеше спокойно в другия град, идея си нямам. Иначе пенсията на бабата я прибираше редовно.
На моя роднина приятелката има двама сина. Живее с единия, който я пребива от бой след като се напие. А е перманентно пиян. Преди месец жената получи инсулт. Другият син след като му приписаха къщата, забрави че има майка.
Съседката ми почина преди месец и половина. Не само че никой не дойде да я види докато беше болна, но дъщеря й и на погребението й не дойде.
Мога много подобни примери да дам, но няма смисъл. Това, че имаш деца не ти гарантира нищо в този живот.
Кукумицинка, напълно те подкрепям за казаното за индивидите, които визираш.  Peace Ежедневно общувам с тях, няма такива паразити.

# 227
Познавам поне три семейства над 50 год. които нямат деца, а са заедно от много млади. Не е чак толкова необичайно.

# 228
l.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 18:37 от Анонимен

# 229
Анонимен, и аз ревнах като те прочетох. Генетичното наследство си го носим всички- кой по гадно, друг не толкова. Бих ти предложила донорски яйцеклетка и сперма, но шанса да разбереш там какво е дереждето е просто никакъв. Да не се нахендриш още по зле.

# 230
Никога не съм знаела, че толкова хора се колебаят дали да имат дете... За мен децата са нормална, естествена част от живота. Всъщност аз самата, ако нямах деца, не знам как бих се справила с трудните моменти в живота си, каква щеше да ми е мотивацията..? Нито бих се старала да постигна кой знае какво - на мен самата малко ми стига. Но да имаш деца и да знаеш, че реално зависят почти изцяло от теб дава страхотен заряд за успех (на мен поне). Ако бях сама, щях да си кютам без никакви особени постижения, сигурна съм.

Анонимен, реално имаш още 3-4 години, след тях става по-трудно...

# 231
Колко елементарно противопоставяне. Повечето жени с кариера имат и деца.
Проблемът тук е, че ти (TST) нямаш кариера и от това по вълшебен начин става дискусия.
Нали виждам как почти всички в postdoc позиция са бременни. Мацки и кариеристки... Не, банална завист.

Аз пък познавам много малко жени, които са отложили майчинството, но пък са спечелили наистина ценна работа.

В повечето случаи просто работят нещо, което е съизмеримо като квалификации с моята работа и заплащане, не е нещо космическо. Само че те го наричат кариера и се държат, все едно работата им е мега супер-дупер. За мен е просто работа, не бих я нарекла "кариера", въпреки че никога през работните си години не съм стояла на една позиция и на същото ниво на образование и квалификация.

Нито пък бих се гордяла, ако се върна от майчинство 2 седмици след раждането.

Та в доста случаи жените използват като извинение напълно обикновена работа, наричайки я "кариерата ми". На всички ни е ясно що за кариера става въпрос.

# 232
Ти отричаш дори хора като Софи и нейната кариера. Само че вадиш друг аргумент - в чужбина било, само едно дете имала. Гроздето е кисело, пределно ясно е. Не знам обаче как не ти омръзва месеци и години наред да повтаряш едно и също, все светът ще стане по-малко шарен от това.

Скрит текст:
Колко елементарно противопоставяне. Повечето жени с кариера имат и деца.
Проблемът тук е, че ти (TST) нямаш кариера и от това по вълшебен начин става дискусия.
Нали виждам как почти всички в postdoc позиция са бременни. Мацки и кариеристки... Не, банална завист.

Аз пък познавам много малко жени, които са отложили майчинството, но пък са спечелили наистина ценна работа.

В повечето случаи просто работят нещо, което е съизмеримо като квалификации с моята работа и заплащане, не е нещо космическо.
Само че те го наричат кариера и се държат, все едно работата им е мега супер-дупер.
Скрит текст:
За мен е просто работа, не бих я нарекла "кариера", въпреки че никога през работните си години не съм стояла на една позиция и на същото ниво на образование и квалификация.

Нито пък бих се гордяла, ако се върна от майчинство 2 седмици след раждането.

Та в доста случаи жените използват като извинение напълно обикновена работа, наричайки я "кариерата ми". На всички ни е ясно що за кариера става въпрос.
Това ли е проблемът, как се държали? За тях тази работа може да е връхтЪ, както за теб е проповядването в БГ-Мама. Всеки си има свой хоризонт. И за какво извинение говориш, никой не е тръгнал да се извинява, а да се търси сметка за съдбата на човечеството, попиляно от мацки и кариеристки, е абсурдно.

Също не ми е ясно къде е ролята на мъжа в аргументите ти. Къде са всички онези мъже, които мотаят жените с години и им губят ценно време, които не им осигуряват стабилно семейство, та да се отпусне и да роди тая жена не едно, а три деца. Които си вдигат чуковете при новината за бременността. Къде са тия мъже? Няма ги, западните мацки съсипаха света.

# 233
Сега очаквам Мамасита да каже и за мацките. Ако някоя не е родила и е висока, слаба с хубавичко личице, веднага следват зловещи прогнози, че вероятно, ако роди, ще качи 30 кила, а пък Мамасита, видиш ли, е метър и 60 на 60 кила и не е качила много след раждането. Въпреки че реално и да не беше раждала Мамасита, пак нямаше да е мацка.

# 234
За мъжете сме се разбрали отдавна.

Ако жената си има план и цел, ще ги разпита и ще ги отреже отрано. Но ако има работа и кариера, ако има независим доход, по-лесно ще толерира да я мотаят, като си мисли, че всъщност е свободна и независима, но пък винаги ще има опцията да й подарят пръстен с диамант, когато й се прииска. Да, ама не...

Така че тия мъже ги има, въпросът е, че е пълно с жени, които дават поводи да ги мотаят.

Софи е една. Ти каза, че било масово postdoc мацки да се размножават. Но предполагам, че и те спират до едно дете в повечето случаи. А това си е фактор, както и да го говорим: едно дете доста по-лесно се съвместява с работа.

И ползата да си мацка в краткосрочен и по-дългосрочен план е?

Скрит текст:
(освен това съм 165 и 57 килограма)

# 235
  • София
Аз съм в България, с две деца и имам доста прилична кариера. Ясно ми е, че каквото и да напиша, ТСТ ще ми обясни, че а) тва не е никаква кариера; б) тя самата може да го върши със затворени очи и две ръце вързани отзад; в) детето й ходи в планините и шляпа в локви в дъжда; г) не е качила 30 кила с бременностите; д) хакнала е образователната система и е чела за САТ. Знам, че последните нямат връзка с темата, но така или иначе ги четем във всяка тема, защо не и тук.

На нея в момента основното постижение в живота й е, че има добре печелещ мъж и две деца, това е. Ако някоя има нещо отгоре на това, не е права да мисли, че действително го има, объркала се е нещо.

Съвсем като пред-блокова бабичка е, факт. Сто пъти предпочитам за събеседник нищо не постигналата (по Мамасита) жена на брат ми, която не ще деца, обаче е отворена и приема всеки такъв, какъвто е, нищо, че не е като нея.

хахах, сега прочетох поста на кукумицинка за 30-те кила  Joy

# 236

Аз никога не съм използвала факта дали някоя жена е мацка, като аргумент в полза на нямането на деца. Ти повдигна въпроса за мацките и кариерата. Сама можеш да се сетиш каква е ползата да си красива и харесвана, щом се усещаш каква е вредата да качиш 30 кила.

# 237
Какво е доста прилична кариера в България? Извън примерно правото. Или ако си от малкия процент жени-ИТ специалисти.

Между другото, и аз, и Кукумицинка работим едно и също нещо- пишем статии за нета. Аз го смятам за работа, тя ако го смята за кариера...не знам, може и да има развитие. Може да е почнала да снима видео.

" Сама можеш да се сетиш каква е ползата да си красива и харесвана, щом се усещаш каква е вредата да качиш 30 кила."

Парадоксално, ползата е, че с такива мерки и вид имаш по-голям шанс да хванеш приличен и печелещ съпруг. Но това, както разбрахме, не е нищо:)

Тоест ако си мацка и не се пласираш, ползата е нулева. А пласирането, парадоксално, е да станеш съпруга и майка. Освен ако не си от другия тип жени.

Само че да си мацка в 21 век не е само до това да се задомиш успешно. По-скоро основното удоволствие идва от блазненето на егото и самочувствието. Като се задомиш, дори ще ти падне рейтингът. Интересен феномен са мацките. Просто ги изучавам, както и други интересни човешки феномени. Много са ярки в краткосрочен план, интересно ми е после какво следва...

# 238

Между другото, и аз, и Кукумицинка работим едно и също нещо- пишем статии за нета. Аз го смятам за работа, тя ако го смята за кариера...не знам, може и да има развитие. Може да е почнала да снима видео.

Това е все едно да кажеш, че собственик на винарна, който наема хора да му работят, работи едно и също с работниците си. Да, собственикът се случва да работи повече от работниците си, но не е едно и също.

# 239
Софи е една. Ти каза, че било масово postdoc мацки да се размножават. Но предполагам, че и те спират до едно дете в повечето случаи. А това си е фактор, както и да го говорим: едно дете доста по-лесно се съвместява с работа.

Там, където съм, е масово. Точно на този етап. Дали ще имат повече деца, не знам, рано е да се каже.
Дори да са по едно в семейство, тези деца имат летящ старт в живота с умни и образовани родители, мисля аз.

Каква е ползата да си мацка в краткосрочен и по-дългосрочен план? Това е въпросът.  Laughing

Парадоксално, ползата е, че с такива мерки и вид имаш по-голям шанс да хванеш приличен и печелещ съпруг. Но това, както разбрахме, не е нищо:)

Тоест ако си мацка и не се пласираш, ползата е нулева. А пласирането, парадоксално, е да станеш съпруга и майка. Освен ако не си от другия тип жени.
Не са ме възпитавали така, че да "хвана мъж да ме гледа" и да се "пласирам", някак от началото беше ясно, че мога да постигна много повече в този живот.
Красотата е безполезна, ако не се осребри? Спирам дотук в дискусията, беше ми приятно.

Общи условия

Активация на акаунт