Отговори
# 135
  • София
Добро утро, маминки! Днес сме ранобудни, беба беснее от 15-тина минути и няма как да се спи:) последните два дни не се спира със салта и подмятания, направо се чуде дали нещо не се е превъзбудила:)
Слънчице, честит рожден ден с малко закъснение! Желая ти много здраве и щастие, а наесен най-хубавия подарък:)
Бобишана, похвални е това че сте задружни и се грижите за мястото където децата ви да играят. Аз тъй като нямам деца още не съм разучила детските площадки в квартала, имаме доста но все са малки(например само пясъчник и люлка, или пясъчник и катерушка). Има и точно до съседния блок и гледам все е пълна с майки и татковци с дечица:) дано да са в приличен вид, че нашия блок например никога няма да се спретне дружно в такава кауза.. Тук са предимно банички дето освен да клпкарят няма да направят друго:)
Днес мисля да ходя на шопинг, че до момента имам само две бодита и едни ританки. дано да имам късмет с хубави покупки

# 136
Добро утро Simple Smile

Аз станах рано, че ходих да ми източат кръвчицата, но интересното беше , че трябваше да ми засекат колко време ми капе кръв от пръстта, попитах момичето защо се прави и тя ми каза, че най-вероятно ако ще бъде секцио.... през 30 сек. ми попиваше капката на хартия и така 3,5 минути  Mr. Green

Браво на всички с хубави резултати   bouquet
Веси фина мадама ще да е  Hug
Бобишана , браво на вас...ние тука абсурд да се съберем за такива работи ............не че имаме площадка ....добре че парка ми е на 5 минути пеша  Laughing
Снои ходихме с ММ едни подаръци да купуваме да в бързината една пелена взех от НМ за 18 лева , много мекичка  Wink
Ох хайде тръгвам на работа, че ще закъснея  Mr. Green Mr. Green

# 137
Слънчице честит рожден ден  smile3525
Аз слагам тензухче вместо възглавница ,а като ми се задави няколко пъти се стреснах много и моя доктор като каза да внимавам си поръчах от тези възглавници за да не се обръща http://www.grupovo.bg/offer_12503
тогава в интернет аз не можах да намеря и поръчах от продавалника ползвана,беше и евтина но ми свърши чъдесна работа.
и тук също има http://www.baby.bg/sevi-baby-vazglavnichka-za-spane-na-strani-new.html

# 138
  • София
Момичета, много се обърках... понеже нищичко не знам за гледане на бебета и чета по всякакви сайтове, забелязах, че в сайтове от западна Европа и Щатите се твърди, че най-безопасно е спането на бебето по гръб  newsm78 А в нашите, както и на лекцията в сряда казаха, че е важно да спи на една страна. Май колкото повече чета, толкова повече се обърквам  Confused

# 139
  • В къщурката на хълма на феите
Голди аз лично нито един съвет не приемам даден в българска болница по този въпрос .. в чуждите държави хората луди пари дават за изследвания и проучвания, па нашите са на принципа едно си баба знае - едно си бае .. точно ей сега във ФБ това коментираме за спането по гръб и настрани .. сега за жалост нямам време, но ще го изровя как точно се казваше този рефлекс за обръщането на главата на бебето, така че ако лежи по гръб и повърне, за да не се задави .. рефлекса изчезва постепенно около 6-9 месеца на детето, но тогава то е вече достатъчно голямо, за да може да се върти само и да си определя как ще иска да легне ..

# 140
Момичета, много се обърках... понеже нищичко не знам за гледане на бебета и чета по всякакви сайтове, забелязах, че в сайтове от западна Европа и Щатите се твърди, че най-безопасно е спането на бебето по гръб  newsm78 А в нашите, както и на лекцията в сряда казаха, че е важно да спи на една страна. Май колкото повече чета, толкова повече се обърквам  Confused

мм..да...и аз така се обърках...аз от едно време знам, че бебето се слага само на страни, но сега и аз чета, че препоръчват по гръб... Rolling Eyes
също така явно е нужно матрака на леглото да може да се повдигне ако бебето има рефлукс, така ли?
Или може да се постели нещо?

# 141
има едни специални възлгавнички за повръщащи деца - от едната страна около 3-4см високи и плавно прехождащи към другия край, където са само около 1см. Peace

# 142
  • София
Голди аз лично нито един съвет не приемам даден в българска болница по този въпрос .. в чуждите държави хората луди пари дават за изследвания и проучвания, па нашите са на принципа едно си баба знае - едно си бае .. точно ей сега във ФБ това коментираме за спането по гръб и настрани .. сега за жалост нямам време, но ще го изровя как точно се казваше този рефлекс за обръщането на главата на бебето, така че ако лежи по гръб и повърне, за да не се задави .. рефлекса изчезва постепенно около 6-9 месеца на детето, но тогава то е вече достатъчно голямо, за да може да се върти само и да си определя как ще иска да легне ..
Да, аз и там питах  Simple Smile Сега ровя тъкмо по някакви изследвания, ако попадна на нещо конкретно, ще споделя и на двете места  Wink

# 143
щото и моя АГ казва както на Дездемонка, че веднъж рязана матката, пак ще ме режат ... но здраве да е  Hug
това е абсолютен мит .. по-скоро е недоразбиране .. ако последващото секцио е след по-малко 30 месеца, тогава няма мърдане, но ако има достатъчно минало време от операцията, за да зарастне хубаво среза, ако няма усложнения след първото секцио като сраствания и прочие, в зависимост по кой метод е правено секциото /което пряко влияе на възстановяването след него/ и ако няма други предпоставки като високо кръвно, диоптър, неправилно предлежание или някакво друго животозастрашаващо обстоятелство - тогава нормално раждане след секцио е абсолютно възможно .. във форума има дори такава тема, ако искаш можеш да почетеш там Peace

Мецани, съгласна съм с теб,  НО аз мисля да послушам доктора, освен това имам диоптър, моето АГ ми е казвал от доста време, че имам сраствания на матката и затова казвам, че май клоним към секцио ... ще видим де, нека се срещна с него все пак Simple Smile и така Simple Smile

# 144
Ако секциото е било спешно поради опасност за фитуса след това по принцип не е проблем да се роди нормално. Т.е не е имало медицински причини при майката, за да роди с планово секцио. Аз родих преди 28 месеца и сега са ми дали.зелена светлина за нормално раждане. Ама .... ще видим аз на кой акъл ще съм. Днес съм на контрола и дано не почнат темата, че аз се чудя още.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 10:24 от denise78

# 145
Веси разбира се, че ще слушаш доктора - ако ти е казал - не може, значи не може .. просто за информация го казах, защото така и така сме на тази тема, на някой друг може да му е полезно да го знае, а не че ти трябва задължително да се пробваш естествено Peace

# 146
Здравейте дами,

да се запиша и аз "навреме" в новата тема Simple Smile. Моля да ми добавите един син щъркел Simple Smile Последните дни ви чета активно, но съм в ужасно настроение - расте ми мъдрец. Времето, което е избрал да се появява е много "подходящо" на 30г. и бременна в осмия месец  Laughing Много е неприятно, боли ме когато преглъщам и дори пиенето на вода е много болезнено. Дано да отмине, че не искам усложнения от такова естество.
Аз пия Магнезиев диаспорал от много време, като моят доктор ми каза задължително 1 час преди хранене. По-добре се усвоявал, макар че като чета тук има и обратни на тези  препоръки.

# 147
 Да Меци, винаги съм искала да родя естествено, даже с първото на що лекции ходих и що литература изчетох, но ... той като реши да си застане седалищно и край ... та сега ще видим ...
Но за мамите, които ще раждат за първи път и ако няма мед.причини това да е секцио, хубаво е да си родят нормално, но всеки сам решава за себе си разбира се Simple Smile

# 148
И аз да се включа по секцио темата. При мен са минали 6 г. от операцията и силно се надявам да не ме откажат от естествено, много голямо желание имам. Аз и предния път бях така и показателите ми бяха супер, но заради седалищното предлежание пропадна работата. Не съм говорила още с доки, която съм избрала, но съм се запасила с резервен вариант докито, който ми прави секциото. Той е от старата генерация и твърдо подкрепя нормалното раждане. Дано всичко е наред и този път да успея. Но за всички ни най-важното е да родим здрави деца, без значение начина Simple Smile

# 149
Ох, и мен тези крампи нощно време ме побъркват, но съм забелязала че са на някакви интервали примерно една-две седмици може да ми се появяват всяка нощ, след това изчезват и пак. Аз си пия Магне В6 непрекъснато, но не виждам голям ефект. Няма как ще се търпи, аз и преди бременноста съм имала Sad

За спането на бебчо, като се роди малкия и още от родилното му се появи рефлукс, тоест след всяко хранене връщаще, затова докторката ми каза да повдигнем с няколко книги матрачето и да спи под наклон. Не съм използвала възглавница, а само някаква пеленка като подложка. Сега смятам да процедирам по същия начин.

Днес съм почивка от работа, но пък вкъщи ме чака двойно повече, така че ще ставам да я подхвана от някъде Laughing

Общи условия

Активация на акаунт