Отговори
# 120
  • ВАРНА
Trinidat123, и аз така. Големият ми син е роден със секцио точно заради седалищно предлежание. Доктора, който ме следи сега ми каза, че няма да ме оставят да родя нормално след секцио. Той ме следи и с първата бременност, че и секциото той ми прави. Аз точно заради това казах, че имам опит  Laughing  Wink
За хемоглобина не знам.
Крампа на прасеца имах точно веднъж преди около два месеца, купих си магнезий, но нещо не съм особено редовна в пиенето му. Rolling Eyes

# 121
Преди четох, че някои от вас се оплакват от схващания на прасците. Е, от няколко вечери и аз съм с този проблем в десния прасец. Схваща се много гадно и след минута някъде минава. Чета, че се получава от липса на калций и магнезий, или пък, че бебето притиска важни кръвоносни съдове. Вие как се справяте с проблема и пиете ли нещо?
Аз пия само Пренатал и Феро-Фолгама за хемоглобина. Магнезий не са ми изписвали. А като че ли не ми се звъни на АГ за това.

И аз така преди около 2-3 седмици много болезнени крампи вечер и през нощта започнах да получавам, АГ-то ми каза да пия магнерод и определено помага. 

# 122
Да се отчета от прегледа днес, всичко е наред, води, плацента и бебо се е обърнал с главата на долу и дано така си остане!
Върви със седмица наоред и ми се сртува, че доата едричко - 2100гр.-31г.с+1д.
Но се уапокоявам с това че ехографите не са на 100%точни!

Изписа ми магнезий , от този на прахчета и по случая да ви питам, мамите които пият същия как и кога го приемат?!

На мен все още нито са ми слушали , нито са записвали тонове , а май е време вече!

# 123
Ей, докато се добера до нет и то денят отмина. Почерпете се за мое здраве, момичета, днес станах с година по - мъдра  😊
Иначе доста скромно го отпразнувахме , че нали малкия не е съвсем добре.
Бях и на преглед и всичко е ок с бебка. 100 и все още е главично, слава Богу. Сега ще се върна да ви чета

# 124
Леле, записвам се на 9-та стр  Joy браво момичета - железни!
Да кажа набързо за страховете, че мен най много ме е страх за къпане на бебо и от това да не се задави. Кажете мами, слагали ли сте бебето си на възглавничка да спи от самото начало или е по-добре само тензухена пеленка отдолу, а то обърнато настрани?

# 125
Честит рожден ден, Slynchitse! Бъди много здрава и щастлива и най-хубавият и пухкав подарък наесен!  ura
tinmon, на една лекция ни разправяха, че няма никакъв смисъл от възглавница в началото, но да слагаме нещо - точно тензухена пеленка отдолу, ако ако повърне примерно, да не се сменя цялото чаршафче, което си е мъдро решение, но опитните мами ще кажат най-добре baby_neutral
Иначе аз винаги съм се чудила как точно се визуализира "да го сложим обърнато настрани" и на лекцията това повтаряха само. Аз като дебил гледам  hahaha Настрани,на една страна - на рамо едва ли е  Laughing само главата ли? Едва ли също и това,няма да я държи така.... Та, моля да ми простите невежеството и да ми кажете   bouquet

# 126
Възглавница не, това е опасно. Слагах пелена под главичката. Имаше време, когато бях поддигнала целия матрак малко, защото повръщаше малко. Винаги съм го слагала по гръб, тою се обръща главичкатя на една страна. Така ни учат тук.

# 127
Да, в чужбина не винаги казват настрани, можело и по гръб. Има едни възглавнички, които придържат бебето да стои на страни. Може и просто навита хавлия да се ползва.
То и аз доста неща съм забравила, макар да раждах преди няма две години

# 128
Честит рожден ден,Слънчице!!!  Hug

S@ndr@, аз пия магнезий по едно прахче вечер след хранене. Досега не ми е предизвиквал разстройство  Peace

# 129
Неее тук казват по гръб и не на страни! Така е от много години. Лежането по гръб намалява вероятността от синдрома на внезапната детска смърт.

# 130
Хелоу, лейдис! Heart Eyes
Да взема да се запиша в темата, че както е тръгнало ще взема да прескоча на следващата... Crazy
Слънчи, да си жива и здрава! newsm59
Сандра, аз ги пия тези прахчета покрай хранене, че иначе настават едни зверски киселини. Някъде четох, че дразнят стомаха.
Да ви кажа с каква дейност съм се захванала - от една седмица реновираме площадката зад блока. Трябваше по проект тази година да я оправят, ама йок паре. Та събрах "титулярите", които сме най-често там с децата, събрахме парички, купихме материали и остана боядисването на уредите, което съм насрочила за утре. Адски съм доволна от свършената работа и от това, че всички се хванаха сериозно да помагат, че преди 5 години, когато беше пълна дупка, имаше само сеирджии и само аз и мъжа ми вършихме всичко Naughty
Връщам се да дочета пропуснатото... Лека нощ!

# 131
Поздравления на всички за хубавите новини! Все такива да се чуват и да се развиват добре бебчетата   bouquet

Слънчице, честит рожден ден и от мен! Да си жива и здрава, да получиш най-страхотния подарък наесен  newsm59 newsm59

# 132
Слънчице,  честит ти празник и мноооого щастие и обич ти желая!!!
Крампи и аз започнах да получавам напоследък,  макар че като бях по малка много често ми се случваше и съм претръпнала.Гадно е като е нощем,  защото трябва да ставам и да се раздвижвам... Абе гадна история.
А за хемоглобина, май де познава че е паднал по това, че ти е по-слабо на моменти,  но не знам как го различаваш от ниско кръвно. Аз поне така се чувствах преди последните изследвания и после се оказа, че наистина ми е паднал. Но това е само мое мнение де Wink))

# 133
Слънчице   bigdance2

И аз да дам отчет Simple Smile вчера бях при док, правихме нещо като запис на тонове, но не се получи ... много се разместваха нещо коланите ли, не ги хванаха хубаво ли .... та в понеделник ще правим пак. Хемоглобина ми от предните изследвания бил 116, но доки каза че за този етап е ОК. В понеделник ще ходя пак на нов запис на тонове и да дам малко кръв и урина Wink
Бебка отговаря по размери с 3 дена назад, дребничка върви май, 1800 кг. за 31г.с. + 5-6 дни. Казах му че имам болки вече от време на време и ми изписа и Нош-па и бусколизин освен магнезия. И каза почивка, лежане и така. Ще се спирам вече явно  Tired аз със спорта спрях, но правех дълги разходки и йога, но и тях ще разреждам, бебка е по-важна  Heart Eyes
Обиколката на корема ми едва по 1 см. мърда на месец, аз писах и във ФБ, но като гледам не съм само аз Wink Килограмите са вече +9 кг.
Другата седмица ще отивам да се редя вече да чакам за доктора, който искам да ме изражда или секцио да ми прави, щото и моя АГ казва както на Дездемонка, че веднъж рязана матката, пак ще ме режат ... но здраве да е  Hug
Рапорт даден, рапорт приет  Peace

# 134
  • В къщурката на хълма на феите
щото и моя АГ казва както на Дездемонка, че веднъж рязана матката, пак ще ме режат ... но здраве да е  Hug
това е абсолютен мит .. по-скоро е недоразбиране .. ако последващото секцио е след по-малко 30 месеца, тогава няма мърдане, но ако има достатъчно минало време от операцията, за да зарастне хубаво среза, ако няма усложнения след първото секцио като сраствания и прочие, в зависимост по кой метод е правено секциото /което пряко влияе на възстановяването след него/ и ако няма други предпоставки като високо кръвно, диоптър, неправилно предлежание или някакво друго животозастрашаващо обстоятелство - тогава нормално раждане след секцио е абсолютно възможно .. във форума има дори такава тема, ако искаш можеш да почетеш там Peace

Общи условия

Активация на акаунт