Отговори
# 360
Това чудо лигнин да си призная никога не съм го виждала на живо, не знам как се употребява и тук не се използва. Иначе като търсех информация на български често излиза като вариант, но за мен за съжаление не е, освен да карам някой да ми праща от България, но все си мисля, че щом тук не се практикува значи не е най-удобният вариант.

# 361
Това чудо лигнин да си призная никога не съм го виждала на живо, не знам как се употребява и тук не се използва. Иначе като търсех информация на български често излиза като вариант, но за мен за съжаление не е, освен да карам някой да ми праща от България, но все си мисля, че щом тук не се практикува значи не е най-удобният вариант.
Има си еднократни подложки,продават ги по дрогериите и аптеките , както и превръзките за родилки. В сайта на болницата, в която ще раждаш често има списък какво трябва да носиш. Аз там гледах...

# 362
От болницата ми искаха лигнин. Ползвах го в началото след секциото в реанимацията. За мен е неудобно, но пък за болничния персонал е по-удобно да го подменя. След като вече се раздвижих и ходех до тоалетна ползвах нощни превръзки. Идваха ми доста големи. А доколкото знам превръзките са родилки са още по-големи. Сега ще взема и нощни, и по-малки. На мен не ми кървеше много. Мисля, че при секцио изчистват по-добре и кърви по-малко. Но предполагам пак зависи. Първият ден ми беше по-силно от цикъл. След това като при цикъл.
За дрешките от Лидл да кажа, че съм много доволна. Редовно следя в страницата и когато има нещо за баткото, ходя и купувам. Дори ако в момента не му трябва, а съм харесала нещо, вземам по-голям номер за по-нататък. Препоръчвам - много качествени, а цените са без коментар. Другата седмица пак ще взема и за баткото, и за бебето.

# 363
  • В къщурката на хълма на феите
Мисля, че при секцио изчистват по-добре и кърви по-малко.
на теория да, но не винаги .. когато раждах Ема, имаше едно момиче с мен в болницата, която 3 дена щом се опита да стане и тръгваше една кръв за чудо и приказ .. при мен кървене имаше първите два дни и с тоя лигнин без бельо беше ужасно неудобно, ама ние му хванахме цаката - като идват за визитация - муш лигнина и си изряден, през другото време - превръзка с бабешки гащи - чиста работа .. иначе лохиите ми вървяха към 50 дни, нищо, че бях секцио и бях добре остъргана и изчистена ..

# 364
Denise - аз си имам списък от болницата отдавна, както казах там пише превръзки. Но не е уточнено кои и какви. Затова като четох в Интернет кои превръзки да взема, видях, че много родилки в България използват лигнин вместо превръзки първите дни (не като подложка за леглото), та се зачудих защо е толкова популярен и дали трябва да си набавя някак. Но както казах щом тук го няма си мисля, че превръзките за бременни са по-добър вариант, просто ми е интересна популярността му.

# 365
  • Сливен
Ох, като ви чета с тези 1-2 седмици лохии и ви завиждам благородно, и аз като Меци съм с по 40-50 дни след раждането. И въпреки че съм раждала два пъти не знам кое е най-доброто. Определено лигнина не е. Той представлява много тъки листи един върху друг (все едно най-обикновенната тоалетна хартия) - може да си го нагъваш и слагаш както ти е удобно, но определено има по-добри варианти. Втория път си бях взела памперс-гащи, но и те не са много удобни, защото първите дни теча е голям и като почнеш да го сваляш, дали за тоалетна или преглед, става едно мазало  Sick Не знам мисля този път да взема нещо, което да ми препоръчат от аптеката, но и лигнин ще взема, защото в болницата държат на него. Държат да се носят и еднократни пелени, които са като чаршафчета.
ladyjj , настоявай за болнични както ти се полагат - защо да ти пускат по-дълъг от този, който се заплаща на 80%, 45-дневния се заплаща 90% - т.е. с него започва 410 невното обезщетение на база осигурителния ти доход. Ако са ден-два добре, ама при теб са повече.
Бебешки рехи от Лидъл не съм ползвала, но и аз съм чувала много добри неща за тях.
Ниана, като те чета и все си мисля, че твоите бебета ще са ни талисманчетата, дано поизчаката максимално и всичко да е наред с теб и с тях, когато момента настъпи  Hug
Хубав петък  Hug

# 366
  • Пловдив
Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед - потвърдено момче ( до последно се надявах на друго...). 30+5 дена съм, но на ехото върви една седмица назад 29+6. Всичко си е наред. Само теглото ми го каза по някаква таблица, а не по ехографски мерки, на яас как го казват. Било 1500 гр, изглежда ми да е малко.
С покупките съм до никъде. И другата седмица съм на работа и спирам вече.
Лекарят вчера ме пита дали не искам да съм секцио,  ooooh! тъй като съм била ниска ( 1,56) и било момче плода. В пълен ужас съм...Зная, че да искаш секцио по желание е по лесно за лекарите, но това, че съм ниска не би трябвало да е предпоставка за ме режат....

# 367
Привет дами Simple Smile
Лигнин съм ползвала още в далечното минало в детството ми, тогава нямаше превръзки май ( лелелеееее колко съм дърта  Shocked ) още като ми дойде за първи път, но после пуснаха едни превръзки, едни дебелиииии та за кратко беше това с лигнина де. А след секциото ми слагаха лигнин и ми го сменяха като ми правеха тоалета. После като ме раздвижиха и започнах да си слагам бикини, си ползвах превръзки. Бях си взела такива за родилки, но идваха доста дебели, чак кой знае какви течове съм нямала. Като при цикъл, но колко време ми течеше не помня  newsm78
Не помня ... май носих аз лигнина в АГ-то, сега трябва пак да видя списъците им, какво е нужно да се носи, че сигурно има промяна....знам ли ...
Аз съм малко притеснена за тези околоплодни води  Tired аз писах и във ФБ, но и тук да си кажа ... вчера на срещата ми с доктора, който ще ми прави секциото ми каза, че са ми намалели малко водите, да отида в началото на септември пак и ако още са намалели ще го вадим по-рано  Tired
И така, оплаках Ви се, опитвам се да не се притеснявам ...

# 368
Здравейте, какво е това чудо 40-50дни кървища??? Ужас! Я какви неща научавам. Абе вярно ли е, че след този потоп от раждането цикъла спирал за някакви месеци, или това е някакъв бабешки мит, който помня? И къде подяволите отиват тези води като започнат да "намаляват". Предполагам, че не изтичат по обичайния за раждане начин? И като съм на темата с води- вчера четох в някаква група на сборната отчета/ беше нещо от сорта на коя седмица се роди вашето бебе/, та на някакво мамче и изтекли да речем 32ра седмица и задържали раждането до 35та/ цифрите може и да не са точни, но интервала беше мнооого голям/. Това как е възможно, бебето не страда ли без води?

# 369
Софи лохиите не са кървища .. баси то ако 40 дена кървиш ще е цяло чудо да оживееш Mr. Green Mr. Green лохиите си сменят цвета като започват от ярко червена кръв, преминават към кафеникав секрет докато се стигне до жълтеникавопрозрачно зацапване, чиято цел е да предпазят матката от инфекция, там откъдето се е отлепила плацентата .. реално това е много голяма рана, с която тялото трябва да се справи и в зависимост от това колко бързо се възстановяваш - толкова време има и лохии ..

# 370
Аз съм чувала, че цикъла спирал докато кърмиш, но не знам дали е вярно...кърмилите мами може да споделят  Rolling Eyes от друга страна знам за жени забременели по това време, така че...

А за водите - могат да изтичат по малко без да разбереш и мен от това ме е страх, имам си течение, сега в жегите като се изпотя понякога ми е толкова мокро, че се плаша дали не са води  Embarassed а моят доктор толкова на две на три ме преглежда, че не знам дали ще забележи ако са намалели, по - скоро няма, той ме поглежда за 2 минути като през това време я говори по телефона, я с акушерката  ooooh!

Vessi-barabesi, дано всичко да е наред!  Praynig

# 371
Аз съм чувала, че цикъла спирал докато кърмиш, но не знам дали е вярно
абсолютно вярно .. хормона отговарящ за издържането на кърмата - пролактин има и друго свойство да спира цикъла, но това, че няма кървене не значи, че няма овулация .. ако знаеш колко породени деца има по тази причина Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 372
"ако знаеш колко породени деца има по тази причина " тъй де, важен е приръста на държавата  Crazy Егати, май трябва да взема да почета за това чудо- раждането. За сега в списанията/ имам запазени от мама от 2007г- списание МАМА, когато беше бременна с брат ми, интересни неща пише/ тактично изпускам тези статии, но... май ще взема да ги зачитам #Crazy

# 373
И на мен ми слагаха лигнин в болницата, но само в рванимацията, след това кой както си реши. Аз си ползвах нощни превръзки. Пробвах с гащите памперс, но не ми бяха удобни.
Лохии имах около 30 дни. Издържа се Simple Smile
Първият цикъл ми дойде около седмица след като спрях да кърмя.
Днес съм на тонове и мерки, стиснете палчета всичко да ни е ок защото все ме е страх, сравнявайки с предишната ми бременност и ударното изоставане.

# 374
Аз съм едно такова породено дете. Не можело да се забременее докато кърмиш... Я гледай как може.😆 Три месеца след като се родила сестра ми е хайде пак бременна майка ми..... Шок! 😁

Общи условия

Активация на акаунт