Отговори
# 60
Eos-че, моя бебо преди 3 седмици - 29та седмица,  беше 1300 грама  Peace Така че си си напълно в нормите като гледам и другите момичета. Сега размерите от 1700 гр са от 32 седмица  Peace

Иначе аз взех бодита с късо ръкавче, като мисля да ги обличам под гащеризончетата.

# 61
  • София
Благодаря за успокоениетп, момичета. Надявам се беба да си е в нормите и всичко да е наред. Аз няма да ходя на 3та ФМ. Лекаря, ори който ходя каза, че при всяко мое посещение оглежда всички органи и прави замервания на бебето и според него е излишно.. Аз все пак се чудя дали да отида или не..
За бодитата, за до 3 месеца мисля да вземам само с предно закопчаване, те размер новородено са само с предно, но тези, които са от 0 до 3 месеца има и много модели , които се обличат през главичката..

# 62
И аз се чудя за бройката за новородено. Твърдо ще избирам само с предно, мисля си, че така ще ми е по-спокойно да не я притисна нещо Simple Smile И имам чуденка! Извинявам се за невежеството,ама как  върви обличането примерно дневно, докато още не е много студено? Боди, отгоре гащеризонче (примерно) или пък боди и отгоре блузка и панталонки или как изобщо не знам как се обличат бебитааа hahaha
И май още не са пуснали по-плътни дрешки та задържам с пазаруването...
тук има качествени памучни дрешки http://rayatoys.com/index.php , иначе от Next харесах страшни роклички, болера за отгоре, жилетчици.Ннаправо лудница са тия детски дрешки, много сладки, искам ги всичките.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 23:21 от Papie

# 63
  • София
И аз искам да ида до некст, ама в кой мол имаше магазин? Не искам да купувам нез да съм видяла, на живо не са същите.. Аз така в Минене харесах някакви неща и на живо не бяха същите. Папи за обличането нямам идея и аз, но според мен: памперс, боди с дълго ръкавче и ританки (или панталонки с чорапки). нез ам трябва ли да има отгоре още нещо, я мамите да кажат Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 23:38 от Eos

# 64
И за спането гащеризонче за спане и завиване с ...?  newsm78 Това са си подробности, но доста важни подробности за нас неуките  hahaha
Мисля, че в The Mall имаше Next.Права си, по-добре на живо, ще се замъкна и аз.  Поправям се в Ринг Мола е, проверих  Peace

# 65
Ехееее от кога не сьм влизала и аз и нова темичка е да ни е честита   bouquet относно дрешките и аз се двуомя още ако става вьпрос за родилното де Simple Smile

# 66
Благодаря за темата  bouquet
Шикерче честит рожден ден, жива и здрава и много щастлива!

За дрешките аз обличах баткото (януарско бебе) с боди с дълъг ръкав и плюшено гащеризонче, ако е по студено и ританки отдолу! В стаята поддържахме 20-21градуса.
Сега обаче като се размислих и ще трябва да  купя няколко по тъни гащеризончета, че ще е по топло времето.
Мисля да взема и няколко бодита с къс ръкав.

А освен предно закопчаване , бих ви посъветвала ако е гащеризонче да има копчета и на двата крачола, че само на единия е по-неудобно!

Аз днес трябваше да съм на ЖК , но като отидох ме сюрпризираха че док го извикали спешно в болницата.Казал да де обадя утре и дано успее да ме вмъкне , че излиза в отпуска после , а и аз ще пътувам живот и здраве и искам да ме е видял та да ми е спокойно!

# 67
  • София
Ох тоя дъ мол ми е толкова далече..иначе в некст има показано едно страхотно зайче каквото точно търся..ама незнам дали се продавс или е просто за каталога..

# 68
Еосче, проверих в Ринг мол-а е  Wink
S@NDR@ това за крачолчетата е полезно, благодаря  Wink ама как 20 градуса, това не ели студено,аз ще зъзна Laughing
На мен доки 2 пъти ми се случва да отида и да са я викнали на раждане, настоявай си утре да те види!

# 69
Записче  Mr. Green Скоро ще се отчета  Wink

# 70
Добро утро
Еос - и ние вървим по-малки, така че не се притеснявай.

Аз пък за обличането мисля така ( да ме поправят мамите, ако има нужда ) - боди с къс ръкав, отгоре гащеризонче това за в началото и, ако има нужда нещо по-връхно, или пък панталонки с чорапки, боди с къс ръкав и блузка.

# 71
  • София
Добри утро:) аз незнам каква температура трябва да се поддържа е стаята на бебето. Със сигурност ми се иска да не го претоплям и съответно изнежвсм, и да не го навличам с много дреги. Може би за начало - боди с къс ръкав и блуска с дълъг е добре. Те са все памучни та са еднакво дебели:)

# 72
Според ЛЛ - 20/22 градуса, а при къпане може 24, но не повече, за да не се изнежва бебока.

# 73
Мaми, прaвилото зa обличaнето е: първите 30-40 дни бебето трябвa дa е с еднa дрешкa повече от мaмa. Т.е. aко мaмa е с къс ръкaв, то е с дълъг. Aко мaмa е с дълъг, то е с боди под дългия ръкaв и т.н.  След този период е облечено кaто мaмa  Peace

# 74
  • В къщурката на хълма на феите
обичайно зимата бебе се гледа на 20-21 градуса през деня и 23-24 градуса по време на банята .. за обличането аз при такива температури обличах боди независимо от ръкава, обикновено каквото имам чисто под ръка, че в първите месеци авариите с пропуснали памперси са много чести + гащеризонче/жилетка и ританки + памучна пеленка .. казват, че за да си спокоен дали на детето му е топло най-удачната формула е твоето облекло +1 .. аз по принцип съм доста зиморничева, та в общи линии понякога не съм я спазвала тая формула заради вероятността на детето всъщност да му е горещо .. но като цяло смятам пак по нея да се водя .. то да ви кажа така изредени някакви сухи факти малко смущаващо звучат, но ви уверявам, че много бързо ще добиете усет и ще разберете как най-добре се чувства вашето бебче Peace

Общи условия

Активация на акаунт