Отговори
# 615
От българските почти всички не отговарят на ЕС изискванията за безопасност.  Уви, така е.

# 616
  • В къщурката на хълма на феите
нашето столче си беше в комплект с количката /полски на Адбор/ - разни сертификати там има наблъскани с ИСО цитирано някакво .. дали е само написано или наистина са тествани - мога само да предполагам - всъщност се моля изобщо никога да не ми се налага да разбирам Praynig Praynig Praynig

# 617
Абе момичета и аз се включвам в питането на другата мама за пелените.Аз вчера гледах едни, ама първо не мога да реша от каква материя да са и второ- дали много ще ги ползвам.
И също да питам по- опитните мами,постилахте ли нещо в коша за кола като слагате бебето ( на изписването примерно) или направо си го закопчавате вътре?

# 618
  • В къщурката на хълма на феите
Bbbooo аз пелени ползвах 2 тънки и 2 по-дебели и ги ползвах до откат .. а пък на кошчето за кола нищо не съм постилала - Ема беше увита в дебела пелена и така се возеше, вече през лятото слагах тензухена пеленка като се поти да има нещо там да попива поне по малко ..

# 619
Ние столчето 0-13 кг го ползвахме най-много 10 месеца. Синът ми още нямаше 13 кг, но му беше видимо тясно и неудобно. Сменихме го с някакво 0-18 кг, което обаче според мен  не е подходящо за новородено. Така или иначе баткото ще продължава да го ползва. За бебето в началото ще ползвам matrix коша от количката. Ако ми се стори неудобно ще търсим пак кошница 0-13 кг.
Сега няма да постилам нищо в столчето. През лятото задължително, че всички са изкуствени материи и запотяват много.
Аз пък се чудя как ще се возим след изписването. Баткото и бебето ще са отзад. Със сигурност в двата края, а не един до друг. А аз с операцията как ще се мушна между тях  newsm78 А не искам баткото да е в друга кола, че и без това ще съм го зарязала преди това. Бебето също..

# 620
  • Сливен
Това
нашето кошче е 0-13кг. и го ползвахме точно 1 година много интензивно - по няколко пъти на ден понякога - после купихме столче, монтирахме го на задната седалка и Ема се вози само там .. тя си знае, че това е нейното място и толкова ..
и това
Bbbooo аз пелени ползвах 2 тънки и 2 по-дебели и ги ползвах до откат .. а пък на кошчето за кола нищо не съм постилала - Ема беше увита в дебела пелена и така се возеше, вече през лятото слагах тензухена пеленка като се поти да има нещо там да попива поне по малко ..
 все едно аз съм го писала  Laughing
Така аз от кота Нула, съм вече наполовината в приготовленията - вчера изпрах, днес изгладих бебешките дрехи, чаршафи, пеленки, тензухенки и всякакви. Проблемът е, че напълних цялото място за дрехи и това, което ще купя и което евентуално ще ми подарят не знам къде ще го дяна. Тази вечер мисля да отида с майка ми на покупки, а вчера си поръчах две нощници за кърмачки.
Хубав следобед  Hug

# 621
Никога не е късно да научиш нещо допълнително Peace . А на столчето не съм слагала нищо.
Пелени използвах основно лятото, като слагах една на количката да не запарява на детето и да се поти зАлудо, завивах с пелена(пак тогава). Слагах една на повивалника и при масаж, да не се просмуква олиото в хавлийката. В общи линии бархетните ми влизаха в употреба, тензухените - по-скоро не.

# 622
  • София
Здравейте и от мен, гледам доста теми сте зачекнали:)
Това със зениците е неприятно, но не чак толкова, преди време са ми ги разширявали, в петък ми предстои отново. Мисля, че без да се разширят не могат да се огледат зениците и да се измери налягането, а за нормалното раждане това гледат. Изследванията се казват тонометрия и тест на Голдман.
За столчетата- за мен по добре скъпо столче втора употреба, отколкото чисто ново евтино българско. Разбира се хубаво е да се знае кой е ползвал столчето и най вече дали е участвало в птп. Но за съжаление българските нито минават краш тестове нито отговарят на всички изисквания на ес. Аз лично ше ползвам втора употреба- част от 3в1 количка, но знам как е ползвана от сестра ми. Иначе май по скоро бих купила ново, бих направила компромис с дрешки, и други аксесоари за бебето, но не и със сигурността в колата.
За пеленките- вчера купих мнооого хубав комплект от 5 пеленки от хиполенд, струваха около30 лв. Две от тях са чисто бели, като тензухени, а другите три са цветни от памук. Имам и още една подарена памучна тънка пелена- чисто бяла. Бархетни не съм купувала на този етап, ако трябват още след раждането ще пратя ММ.
Аз днес бях на отворените врати в ТК (заедно с още една мама:) и беше доста полезно, поне съм наясно кога какво се случва, а и за багажа ми се поизясни какво-що. Ако някой го интересува мога да споделя:)

# 623
Първото столче което купихме беше в комплект с количката. при второто вече гледахме някаква калсация на АДАК. Те доколкото си спомнят тестват столчетата.

И аз се чудя за пелените. Със сина ми много ползвах бархетни и тензухени. Безценни Simple Smile. Сега гледам има някакви муселинови. Какво мислите за тях? Някой ползвал ли ги е? Не мога да ги намеря никъде за да ги пипна, а нямам и идея каква е тази материя? Thinking

# 624
  • София
Ис моите едните са точно муселинови, пак е 100% памук, много приятен и фин ма пипане. Не е като тензухените да седни на едни дупчици а е по плутен но не дебел като нархетните. На мен ми харесаха, ама незнам като почна да ползвам какво ще е Simple Smile) значи в хополенд може да ги пипнеш, кутийката си я отворих и ги пипнах преди да ги купя:)

# 625
От българските почти всички не отговарят на ЕС изискванията за безопасност.  Уви, така е.
Кои са Бг? Не съм знаела, че имаме Бг колички и столчета. newsm78

# 626
  • София
Има има- една фирма мони трейд например имат всякакви бебешки колички столчета, на много ниски цени- столчета по 70-80 лв. Мисля че те си го произвеждат. Има и още една марка ама не се сещам за името.

# 627
Cangaroo май и те са български  Rolling Eyes

# 628
Еосче, в кой хиполенд ходи? Аз вчера бях в Сердика и кьорава пелена не намерих..... Купих козметика днес. Бюбхен. Продавачката беше много мила и й се обясняваше- каза,че за зимата било по-добре олио вместо лосион за тяло. Защото през топлото време кожата има нужда от хидратация,а зимата просто от подхранване. Опитните мами ше кажат така ли е  Wink тя взех олио вместо лосион. Прах за пране взех на Бамбино МИО,без аромат. Надявам се да не съм се изхвърлила....

# 629
  • София
Папи, в мол българия бях, пеленките са като влезеш само направо до края на магазина (най в дуното), там има щанд за дрешки и хавлийки, възглавнички, и там бяха пелените. Ама според мен скъпо съм ги взема, днес ми предложиха 5броя в комплект за около 7 лв, някакви български, комбинирани тензухени и бархетни. а аз дадох вчера 34 лв:) ама ми се видяха много много качествени - полски са иначе, не са някаква марка.

Общи условия

Активация на акаунт