На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 227
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз знам, че киселът се прави с вода  newsm78
Някои педиатри карат майките да изваряват кърмата, когато то е с кърмаческа жълтеница. Конкретно при такъв проблем, това е ненужно, и е остаряла практика, но щом бебето яде и като цяло някои го препоръчват, значи може.
Чувала съм за кремчета с кърма и разни кашички.Имаше и едно "сирене", но по-скоро е желирана кърма за бебета, ако не могат да консумират краве сирене.

# 106
Спокойно може да се правят с вода само кремчетата, а който има АМ да  добавя точно преди хранене. Аз ако правя за нас разреждам млякото 50:50 с вода. Дири за млякото с ориз разреждам.

# 107
  • Бургас
Аз знам, че може с вода, ама с мляко е по-вкусно Simple Smile

# 108
Те още са будаленца и не разбират, хаххаа.
Миналата седмица правих кремче с царевично нишесте и круша и беше станала доста сладко, явно крушата е била такава.

# 109
  • на брега на морето
Сирене на баткото съм дала в края на 40та седм, т.е. при навършени 9 мес. Peace Давала съм моцарела, че е по-безсолно.
Кис.мляко и пр. мляко-след годинката. Peace Hug
И сега мисля така.
Месо давам често, на ситни парченца накълцано. Давала съм доста разл.видове(агн, пил, заешко, риба-разл.видове, тел,), само свинско още не съм въвела и еленско. Peace Давала съм и риб.кюфтенца. Много се одобряват.
Цар.пръчки не ядем, Кирил не е ял досега никога. Не мисля да им купувам. Чипс сме му предлагали след 2 год, не му хареса. Солети е ял досега 2-3 пъти по някоя друга. Бисквити му давам напоследък, само солени, рядко. Сладки бисквити- не.
Сладко не е хубаво да се дава на децата до 3 год, защото храносм. им система не е развита и направо си е вредно, съм чела. Peace След 3 год съм давала на баткото сладолед-рядко, и близалка някой път. Някой път пие какао. Шоколад и бонбони не е ял досега, казвам му, че не е хубаво децата да ядат и не му давам все още. Палачинките му подслаждам с мед и размачкан банан, напоследък(рядко) с малко сладко. Крем нишесте и кисел никога не е ял. Купешки сокове почнах да му давам след 2год, по малко, след като се е нахранил. Преди това само прясно изцеден сок от плодове. Безалкохолно(без кола!)- рядко, пак след 2.5 г някъде. Обича да пие безалкохолна бира(0 градуса) Simple Smile, такава пие от годинка нагоре.Hug

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 09:44 от Мелина_3

# 110
  • София
Мелина, при вас може би успявате дги опазите, надали хората смеят да дав сладко на деца без росителя да разреши.
Тук е невъзможно...Дори да инструктираш бабите, те не слушат...а и на площадката всичко живо дъвче, рупа, ближе...
Аз не го храня на площадката, случва се да яде каша, пюре навън, но сядам в заведение и пия кафе, хаовам и аз нещо и му давам и на него.
Не искам да се учи, че на плошадка се зоби нещо. Там се играе и като му се дояде се прибираме за обяд или сядаме в заведение за хранене.
Но като започне да играе с децати ги гледа, не знам как ще успявам да го ограничавам.
И аз смятам захар много време да не му давам, ще подслаждам с алтернативни съставки. Не искам да свиква на силния сладък вкус, на захарното. Та ще трябва да мисля рецепти за домашни бисквити, мъфини, кексчета, палачинки с нещо.
За свинското четох, че се препоръпва към 3г. да се даде, било тежко месо. Но предполагам, че е по-скоро заради жилавостта, а не мазното,защото нали трябва да ядат пълномаслени неща, сьомгата например си е по-мазничка.
Аз въведох сиренето, както горе писах. Обрина се, но вероятно от нещо друго, защото на следващия ден се обринах и аз. Просто съвпадна със сиренеро. Сега се изчистваме и двамата, давах пак сирене и няма нови обриви.
След седмица-две ще въвеждам глутена. Той на 8-и ставна 9 м. , надявам се да няма проблеми с него.
И след това може би риба  newsm78... , след тях яйца, че аз нали имам проблем с тях.

Вие по каква "схема" ги слагате на гърне. Аз все още не разпознавам никакви знаци, затова си мисля просто да го слагам регулярно и детето ако иска да прави нещо, да си го прави. Засега слагам след нощния сън, след това някъде около обед/ранния следобед и накрая вечер преди или след къпането.

# 111
След сън и преди баня за пишкането. За акото ако го хвана да се напъва и съм по бърза от него.

# 112
Златанова, мерси за поздрава.

И както казахте ще варя царевично нишесте вместо да купувам кисели. И така ще разнообразявам следобедната му закуска вместо да давам кис. мляко с бисквити. Нашата педиатърка, пък каза, че мога да дам свинско през този месец. Но май ще изчакам още време.

# 113
Аз давам кисело мляко с бисквити за закуска сутрин от около месец,като навършихме 8 месеца,попарата  много не се харесва,дадох онзи ден и риба,слагате ли им вече възглавници като спинкат

# 114
Аз не слагам още. На баткото сложих след първите по сериозни сополи, когато тръгна на градина. Да се надяваме да не ми се наложи дълго време да слагам на малкия.
Един въпрос към кърмещите и ходили вече на море - как процедирахте с кърменето на плажа? Въпросът е по-скоро дали почиствахте по някакъв начин гърдите, ако сте влизали в морето и се наложи да кърмите?

# 115
  • на брега на морето
То и аз не помня точно кога съм въвела свинското...Само си спомням, че на 1г рожд. си ден яде пържола, може и тогава да е било. Но в тетрадката ми от баткото още не съм срещала да съм въвеждала свинското, затова не бързам.
За гърнето-аз вече му зная интервалите и след сън задължително, преди баня, след ядене. Отделно и ако се размрънка си го проверявам. Само че му различавам в повечето случаи мрънкането. Simple Smile Без памперс е през повечето време, вкл. и нощем. Рядко му слагам.
Възглавница не слагам.Hug
Днес му проби 6то зъбче, резеца от др.страна. Има невероятна усмивка в момента. Heart Eyes
Днес беше изкачил 1но стъпало в антрето #Crazy(вътр.стълбище към горн. етаж). За да докопа една празна картонена кутия(вече яде хартия ooooh!). Веднага го прибрах навътре, разбира се.
Сиску, аз направо си кърмех(хем водата в средиземно море е по-солена от черноморската). Не го смущаваше. Той по-скоро не обича да се кърми където има много хора, щото знае, че често му се доаква след това. Пък обича да си върши работата на спокойствие. Приятна ви почивка! Hug

# 116
Мен не соленото ме притеснява, а по скоро чистотата на водата на нашето Черноморие. Аз ще го накърмя преди да отидем на плажа, ама знам ли го какво ще му хрумне.

# 117
Мелина а когато сте навън слагаш ли му памперс,как процедираш изпикваш го навън ли,

# 118
  • Варна
На мен ако ми се наложи да кърмя на плажа, само забърсвам с една мокра кърпичка и действам. Wink По-добре е от нищо. Simple Smile

# 119
  • на брега на морето
Сиску, а няма ли да го подържиш с пояс във водата да плува? Бобо само във водата искаше. И е глътвал водичка от време на време. Чак пък толкова да е замърсено...
Деси, да, изпишквам го навън. Може да му сложа ако ще се возим по-дълго с колата. Иначе с количката вече не му слагам от почивката насам. Досега не се е случвало да я напиша, той навън се контролира по-добре и от вкъщи. Ама и случайно да я напиша-ще изсъхне, какво толкова. Той е с тънко лятно чувалче и с дрешки в него, сега е 15 градуса при нас. Прави ми впечатление, че се стиска и се сдържа повече вече. Пишка рядко и по много. А преди пишкаше по-често и по по малко. Беше си чиста случайност да го хвана. Докато сега е доста по-лесно. Аз с баткото някъде по това време бях почнала по-сериозно и имах също така успех. Сега моментът е много подходящ според мен.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт