На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 228
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • София
При нас той си пишка в пелената, за това пък ми е немислимо да го хвана. Слагам го, за да ака и покрай това се изпишква.
Поне няма наакани пелени, но той стиска, не му е комфортно в тях. Свърши ми тънката подложка, не смятам да купувам, той не ака вътре, че да се налага да "лови" ако.
Сиску, има специални мокри кърпи за гърди, но става и с бебешки. Просто има опасност да се изсуши кожата, може да си вземеш кремче за зърна ако имаш или да размазваш кърма.
Аз не кърмих на плажа, защото нашия беше един за 15 минути. Толкова издържах, даже съм герой. Много мразя да плажувам, с детето беше още по-нетърпимо. Ще ги пращам двамата с баща му от другата година.
В края на Септември ще ходим в Аркутино, много се надявам да не ми се налага пак да ходя на плаж. Дано е студено.

# 121
Извинете на колко месеца са вашите бебета, че и без памперси? Да не съм объркала темата! Simple Smile И никой не ми отговори за чаша, каква ползвате?

# 122
  • София
Аз имам от неразливащите чаши на Лови, оранжева е.
Но той не пие от нея, а от едно шише с дръжки и силиконов накрайний, на Мънчкин е.
Моето става на 9 месеца скоро.
На мнение съм, че детето не трябва да се насилва и тормози да седи на гърне от толкова ранна възраст, но нищо не пречи да се купи, за да свиква с него като част от интериора. Да се пробва някой път дали ще иска да седи...пък ако не иска-по-нататък.
А и си мисля, че дори сега да си върши нещата, като стане по-подвижен и не го свърта, е съвсем възможно да отказва да ака и пишка там.

# 123
  • на брега на морето
Както и др. път съм писала, аз не го слагам да седи, а го издържам. Peace Има разлика. И естесвено всеки сам си решава до каква възраст ще слага памперс на детето си. Бобо е на 9 мес. С по-големия си син процедирах по същия начин. И също беше без памперс на 9-10 м. Не сме се връщали към памперсите после. Винаги ще има възмутени, но на моето бебе си му е приятно с памучни гащички в момента. А всеки може да се възмущава колкото си иска.  Peace Hug

# 124
И аз съм за ранното приучване  на децата към гърне,виждала съм деца на годината и половина с памперси,при нас незнам как ще е все пак съм с близнаци,но за сега малкия седи и върши работата

# 125
  • София
До дете си е и възможности.Племенникът ми спря да ползва памперси на 2 години и малко, не е имал проблеми. Просто не искаше да седи на гърнето, тя не е имала време да го изпишква, да го дебне, защото не ползва майчинство. Гледахме го дружно всички и не е било приоритет. И сега си ходи нормално, няма никакви лоши последствия от носенето на памперс.
Ако нямах време и възможност, щях да предпочета да правя друго с детето, вместо да се дебнем за акота и пишкане.
Но ако стане рано е много добре.

# 126
Аз направо се възхищавам на този усет тотално да усещаш детето и кога какво му се прави. Признавам, че аз не мога.
А да направи причинно-следствена връзка, че по време на кърмене му се доаква, ми се вижда на светлинни години от умствените възможности на моя син към момента  Mr. Green
Иначе и ние купихме гърне, анатомично на Нук. Слагам го когато се сетя. Мисля, че през зимата ще ми бъде на дневен ред приучаването- ще бъдем повече в къщи и ще се занимаваме с това. Поне с каката така беше. Сега да спирам с количката и да свалям памперси по улиците ми се струва излишно упражнение, а в къщи общо взето се прибираме само за да спим и сготвим.

Чашка ползваме на МАМ, нетечаща, Филип никога не е пил нищо от шише. Мисля за следващия етап и се чудя кой е той? Тези, които са като сламка ли? Или просто да махна клапата и да стане обикновена течаща чашка с дупчици  Thinking

# 127
  • София
И Оги не мисля, че е толкова умен  hahaha
Но странно пък стиска за акане, не иска да го върши в пелената. Не знам какво става в малкия му мозък, но щом му пречи нещо...ок.
Аз бях завряла гърнето под леглото и скоро нямаше да го извадя, ако той не беше спрял да ака с дни, заради многократните пелени.

# 128
  • на брега на морето
Не зная, на мен ми е лесно. Даже и като ги гледам двамата сама. Не го дебна. Но го наблюдавам непрекъснато. И не заради ако-то или пиш, ами щото е шило. И батко му беше същият. В покой са само като спят. Simple Smile Може би просто така съм свикнала. И да-навън е по-лесно само с гащи-събуват се по-бързо. Simple Smile Преди това ползвах памперс-гащи на Либеро за навън, а Либеро комфорт за през нощта.
Чаша с накрайник. Пил е вода и от обикновена пластм. бутилка, от каквато пием ние(на почивката). Както и от обикновена пластмас. чаша. Там пиеше повече вода. Тук почти не пие, и аз рядко му предлагам, то не е и толкова топло, че да ожаднява много. Баткото бързо мина от чаша с накрайник към обикн. чаша. Сега обича да пие и от бутилка, и със сламка някой път. Hug

# 129
И Филип пие с удоволствие от пластмасова бутилка- като ме види да я надигам и започва да примлясква с уста  Laughing

# 130
  • Варна
Здравейте!
Малко ви изтървах напоследък, но само прехвърлям набързо от телефона, а там ми е досадно да пиша. Хич не се справям с тези смартфони  Embarassed
Та да се включа по някои тема, извинявам се ако изтърва някоя  Wink

Вили пие вода от чашка с мек накрайник, с клапа или му давам с лъжичката ако се заиграе прекалено дълго да я дъвче (има 4 зъба Simple Smile ) Давам му и от обикновена чаша, олива се, но да свиква.

Кисело мляко предложих в началото на 8-мия месец. Отвреме на време му давам с някоя обикновена бисквита, натрошена вътре. Но вземам домашно мляко от ферма, което си е киселичко, а бисквитата има някаква захар вътре и се балансират нещата.

Кисел правих с царевично нишесте, вода и круша. Леко топъл не го впечатли, на охладен на следващия ден си го хапна доволно Simple Smile

Вчера го записах на детска кухня и я почваме от другата седмица. Просто сега имам още един семестър да уча, стажове, изпити, подготовка за държавен изпит и няма да имам много време да му готвя. Мисля да не му давам десертите, защото съдържат захар.

"Боклуци" от типа на Зрънчо, "детски бисквити и солети", сладолед, чипс и всякакви подобни смятам да избягвам дълго време. В интернет има предостатъчно рецепти за домашни бисквити, гризини, сладоледи и десерти, така че ще се възползвам винаги, когато имам време. Засега пробно му правих бисквити с брашно от елда, масло, банан и жълтък. Бяха супер безвкусни за мен, но той си ги гризкаше. Другия път ще променя рецептата 50:50 елда и пшенично брашно и ще добавя рожково брашно.

За гърнето - слагам го, когато се сетя. Най-вече след сън и ако го чуя да се напъва. Общо-взето нямаме голям успех, но той не протестира да седи на него. Нито го насилвам, нито той показва признаци, че е затормозен. Слагам му играчки да се занимава и не го държа повече от 5 минути.

На плажа съм го кърмила няколко пъти, но нямам спомен дали е било след като съм влизала във водата, а и то беше в началото на лятото. Ние ходим на плаж след 16 ч., а тогава му давам каша и това му е единственото заместено кърмене за деня.

Хубав ден на всички мами и бебоци!  Hug

# 131
Цвети, много сладък синеочко си имаш! Hug
И моето момче е синеоко и с рус перчем! Heart Eyes

...Какво стана с Дормикинда, действа ли?По 4 или по-малко му даваш?

# 132
  • на брега на морето
Цвети, много е сладък Вили! Heart Eyes Hug Да се запиша и аз в отбора на русокосите, само че Бобо е с много къса косичка. Вили си има хубав перчем. Simple Smile Иначе Бобо е с кафеви очи май(някой път зеленеят). Hug

# 133
И Андрей си пада русоляв, макар и доста по-тъмно русо от Вили. Лявото му око е кафеникаво-зеленикаво, а дясното е половината  синьо, а другата половина кафеникаво.

# 134
О, той и моят е с много къса косичка иначе.
А на фонтанелата вече за втори път му расте перчемчето - защо ли това място има такава способност?...Както и да е!

Точно днес си говорехме с майка и сестра ми, че ако на Пламено му сложа старите си треперушки  tooth и му цъкна една черно-бяла снимчица, ще е точно мое копие!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт