На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 236
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Благодаря ви за милите думи   bouquet Иначе перчема му беше по-дълъг, но го подравних след кръщенето, че много смешно стоеше клъцнат от едната страна  hahaha

Аз наистина забравих да пиша за Дормикинда, но по простата причина, че за 3 седмичен прием (по 4 на ден) не подейства. Течеше точно периода на излизане на горните 2 резеца и явно нищо не действаше, много беше неспокоен с постоянни будения с рев през 1-2 часа. Спрях го преди 5-6 дни, а от две вечери си се буди пак само по 1-2 пъти. Сега е спокоен, даже денем си заспива сам в кошарата лесно и без драми. От вчера започнах пак да го давам (поне да довърша опаковката), да видим дали сега ще има някакъв ефект.

Иначе да си похваля гарджето - днес става на 9 месеца  Heart Eyes Много говори, много се смее, иска да скача (май трябваше да му взема бънджи, но вече е късно...), вече нямаме проблем с количката (седи си дълго в нея, спи без проблем) и слинга отдавна е прибран. Обича да се разхожда в Морската градина, където се радва на хората, децата, не обича изобщо тихите алеи - почва да се нерви Laughing От няколко дни се опитва да лази и почти схвана как става номера - застава на колена, но от там нататък още се чуди какво да прави. Снощи за пръв път се изправи на крака в кошарата и днес вече свалих матрака на долното ниво  Mr. Green Това е от нас, целувки на всички   love001

# 136
  • на брега на морето
Честити 9 мес на Вили! Hug  bouquet Браво на него! Дано все повече приказва, смее се и подскача! Hug И на Бобо тези дейности са сред любимите. Хваща се с ръце за решетката на кошарата(като е стъпил на леглото) и подскача. Също обича да се хване за решетката или за някого и да си отмята главата назад(като мост). Много сладурска възраст е 9 мес. Heart Eyes  Hug

# 137
  • София
Честита месечинка на Вили  newsm32
Днес следобед давах на Оги пръчици сладък картоф.Отвикнал е да яде сам, покрай тия супи и манджи  Rolling Eyes Та игра си, игра си и каквото остана му давах с ръка. Докато му давах ми подаде едно парченце в устата  Joy Лапнах го и той се засмя.та ме храни и той  Laughing
Днес подредих и почистих някои неща в спалнята.изпрах му органайзера(едно пано с джобчета, на леглото се закача)...не го бях прала от преди раждането  Embarassed Лоша майка...
Изчистих купчината от повивалника и сега може да се ползва, събрах дребните играчки в една кутия.
Ще ходя тези дни(като забогатея) до някой магазин за художествени материали, да си купя пенокартон и ще направя прегради в скрина, искам по някакъв друг начин да му редя дрехите.
Чудя се да му правя ли вечеря, че той до преди малко ръфа картофите... Или да яде мляко  Rolling Eyes Може би от инстантната каша с малко плодче.
Да ви кажа, днес давах за пръв път овесени трици със сирене. Нещо не ми допадна, на него също. С тия житни култури, все едно го бухам с брашно  Rolling Eyes 
Май ще му давам ядки и то по мъничко в някоя супа или с плод.

# 138
  • Prague Czech Republic
Честита 9.м. на Вили!  Hug  Ирайн браво на Оги. нахраните и той  Hug

# 139
  • Варна
Благодарим  Hug
Хихи Ирайн, представям си картинката  Mr. Green

Днес бяхме на консултация - + 200 гр и 2 см. Аз също я мисля тази вечеря. Та днес питах педиатърката - мога на обяд да давам 4-5 лъжички от супата (от понеделник съм го записала на кухня), а останалото мога да го давам за вечеря с малко сухар. А преди лягане - кърмене. Та ще пробвам, надявам се това да помогне да наддаде повече грамчета и да спи по-спокойно  Praynig

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 21:58 от Tsvetivn

# 140
Tsvetivin, защо се притесняваш, че е качил малко? Не е ли нормално да наддават по толкова вече? А и те стават все по-активни. Моят мъник не мога да го спра да се движи. Непрекъснато се опитва да се катери, скача и пълзи. Изобщо не се притеснявам за килограмите. За 8 месец качи 350 гр, а за следващия очаквам и по-малко.

# 141
Привет. Мен нещо ме нямаше много във форума, но всичко е наред. Сега остава и да ви изчета толкова страници (и от предишни теми!). Бебоците растат и хубавеят! Райън още няма зъбки, ама те много бебета на неговата възраст покрай мен са още беззъби, та не се притеснявам много. На каката първото зъбче излезе на 13 месеца чак, а на 16 месеца вече имаше 5!

# 142
И ние качваме по 200 гр за месец,малко е но пък не се спират, давате ли им грис,кус кус,и как ги приготвяте

# 143
  • Бургас
Моята още се муси на по-едри частици. Взела съм брашно от елда, но явно не е много фино и като сваря каша става почти като грис - не я яде. Като я пасирам гладко - яде!

# 144
Кус къс яде, когато правя за нас за закуска с масло и сирене. Грис ще му правя след малко за пръв път с круша и ще дам отзив по късно:).

# 145
  • Prague Czech Republic
Грис,дадох за пръв път онзи ден с банан, много му хареса.
Кус-кус  още не съм дала!

# 146
  • на брега на морето
Нито грис съм давала на бебо, нито кус кус. Грис и баткото не е ял никога. Кус кус е ял арабски, ситен.
Бобо пък напротив- не харесва ситно смляно, например инстантните каши. Ако аз му направя просо или овес.ядки, или елда- ги харесва. Ама инстантния вариант на просото(на Холе) вече не му се нрави. Само с ръка му дай да яде и да има да се дъвче. И докато яде трябва да има и някой коричка хляб в ръката, иначе се сърди. Днес му дадох за 1ви път моцарела сирене, не беше особено впечатлен, баткото по го беше харесал. Дадох му и коричка от домашно правена пица. Нея я хареса. Онзи ден пък му въведох сьомгата. Много я хареса.  Hug

# 147
  • Варна
Ани си похапва кус-кус, но с масло и банан, понеже не е много фенка на сиренето. Simple Smile Тези дни ще я пробвам пак с попарка, че преди 2-3 седмици давах и не се хареса (според мен заради сиренето), пробвах и да я пасирам гладко, пак я плюеше.
Грис не съм й правила, но вече почти цяла седмица хапва от кухнята и там често слагат грис в някои от пюретата. Иначе с кухнята въведох рибка (има 1 път седмично) и много й хареса. Но как няма да й хареса, така хубаво миришеше пюрето, че чак на мен ми се дояде.  Party
Днес тати хапваше кисело мляко и тя така се облизваше, че не се сдържахме и й дадохме малко, леко странно й беше на вкус, но отвори устата за още и тати й даде още няколко лъжички. Май скоро ще търся рецепти за домашни бисквитки да й давам за закуска с кисело млекце. Simple Smile

# 148
Аз и без друго пасирам всичко, та днес в попарката му сложих и малко сурова круша и много му хареса.Изяде около 60 гр., но той по толкова си и яде в най-добрия случай.

# 149
Здравейте мили мами и сладки декемврийски бебоци. Извинявам се за спама, за който е виновен мм и кума ни (разбира се). Ние сме октомврийчета, скоро се върнахме от дълга почивка и реших да се запася с няколко кутии АМ, споделих това с ММ. И той реши да се обади на кума(който работи в един склад и взима на по-тънка цена) 
 да поръча и съответно ония като му предложи един кашон нашия се съгласи.  Та проблема е там че октомври ставаме на 12 мес. и трябва да минем на АМ3 и ще останат 2 кутии неисползваеми. Ако има мами от Пловдив които ползват Аптамил2 пишете на лични цената е 14 лв кутия 400 гр.

Общи условия

Активация на акаунт