На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 237
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
И ние пасираме всичко все още, но каката прояде малки парченца чак като й излезнаха зъбки и почна да ги дъвче и премята в устата. Та може би беззъбата му устичка го спира. Иначе си хапва доволно - грис и кус кус не сме давали и не мисля да даваме. Хапва си от готовите смлени на прах каши и куп други неща. Пастет му дадох да опита, ама не беше очарован, изплю го и едва не повърна. А каката го обичаше много.

# 151
  • Варна
Притеснявам се за кг, защото миналия месец не беше качил нищо. А този бяха 200 гр, но с пелени, то реално са били 100 най-много. А той не е от активните - седи си на килимчето на пода, нито лази, нито прави кой знае какви опити са ке изправя (само ако някой му помогне). От 3 седмици не яде на обяд почти нищо, а като му дам са суче, само се лигави, хапе, дере. Надявам се да прояде от кухнята, ще му предлагам и вечеря, та да видим другия месец Simple Smile Отчитам факта, че сега е топло, излизат зъби и все пак закуската и кашата след обяд си ги изяда. 
Кус кус давам, бебешки на плазмон. Обича го във всякакви варианти - със сирене и масло, с плодове.

# 152
  • София
Цвети, ние на 14(доколкото помня  newsm78) бяхме на консултация и педиатърката даже се учуди, че Огнян е качил 200гр. Каза, че по-големи бебета, които не ги мъчат зъби не са качили нищо.
Каза, че в тези жеги и с вирусите и зъбите е съвсем нормално да не качват.
И Огнян не искаше да яде, 2 седмици отказваше всичко освен кърма. Сега също не е много ящен-закуската я яде до 14:00, после привечер ако успея нещо да му набутам в устата...
И със сученето е така. Аз лежа, той седи до мен и се олюнчи, играе си.
А по-мързеливо бебе не знам да има. Добре, че поне седи сам...нищо друго не прави сам и по собствена инициатива.
Аз съм му купила нормален кус кус, той си яде и по-големи парченца.Още не съм му давала, засега е на овес  Laughing
Днес закуси(и още не го е доизял) пюре от сливи и круши със сирене и овесени трици.

# 153
Бихадвала ако Денис е наддал малко килограми.Вземам да се плаша, последния месец е наддал 800 гр., на 8 месеца и тежи 9 400 кг..Прекалено ми се вижда и се притеснявам.
Мами какво възнамерявате да слагате на крачетата на бебоците есента?Сега четох една статия за буйките и обувките и се разочровах.При по-студено време не мога да го държа само с чорап, а чорапогащник както съветват там никога не съм му слагала, струва ми се излишен засега.То хубаво да ходи бос или с някакви естествени обувки с тънки подметки, ама като стане ноември и декември какво да го правя навън с тея тънички подметки или чорапи  newsm78 ?Има ли толкова големи терлици за бебета? Неговите омаляха на 3-4 месец още.

# 154
  • Бургас
Не мисля, че е притеснително. И Зорница на 8м беше 9.800, а другата седмица прави 9м и може да е минала 10кг. Важното е да са здрави и да им се изградят добри хранителни навици.

# 155
  • на брега на морето
И аз мисля като Съни за килограмите. Hug
Чорапогащникът е хубаво решение за деца, които си събуват чорапите. Бобо вече си ги събува сам, и то доста бързо. Терлици и шушони имаме, но за прохождащо бебе са вариант само като е в количката или се вози в колата, за мен. Много се пързалят, да проходят стабилно и тогава може и вкъщи. Peace Вероятно ще му купя ботушки или някакви боти. Не мога да си представя и аз на студа да е с тънки обувчици. А пък характерните за тук зимни гумени ботуши с пух ми изглеждат доста тромави за скоро проходило дете. Но като проходи-тогава ще гледам какво да му купя. Simple Smile Сега не го мисля още. За сега има едни по-леки обувчици...
Вчера му дадох да яде супа топчета. Топчетата бяха смес тел. със свинска кайма. Яде топче с ръка. Така че и свинското го въведох. Peace Hug

# 156
  • Prague Czech Republic
Да ви се похвалим, Днес сложих Кевин на гърне за 1 път и той си свърши работата от раз!  Hug

# 157
  • София
Браво на Кевин Laughing
Оги не е акал от онзи ден, нещо го е хванал запека, пръцкаше много вчера.
Иначе, да се похваля пък аз, пе му взехме ново столче за кола-Бритакс Ромер нещо си   Laughing
Вие закрепвате ли ги с лице назад? Защото така е по-безопасно, но къде да му дяна краката...хайде още1-2 месеца може, но после?
Той си е в кошницата още и при нея е ясно, но за новото столче не знам.
Изпрах му тапицерията, сигурно ще съхне 1 седмица.

# 158
  • на брега на морето
Браво на Кевин! Hug
Ирайн, честито ви ново столче!  Hug За следващия размер столчета може да са обърнати с лицето напред. Ние още ползваме кошницата. Не му е удобно в следващия размер все още(на почивката бяхме наели кола и имаше само такова столче в нея, нямаха кошница). Към годинката мисля да минем към следв. размер столче, както и предн. път. Hug

# 159
  • София
Аз знам, че може и напред. Просто се чудя как бихме го използвали назад  newsm78
Назад обърнато е в пъти по-безопасно, скоростта се убива много. Напред буквално може да му откъсне главата в някои ситуации ускорението.
И мъжът ми иска да го монтира назад.Аз го разбирам, но това значи след месец-два краката на детето да няма къде да седят  Rolling Eyes

# 160
  • София
Ние имаме столче, което още не сме ползвали! Все още отлагам момента, защото много ме притеснява да карам и Марта да е на задната седалка, с гръб към мен! Ами ако се задави, аз какво да направя в движение! Все още ползвам кошницата( мога да си я ползвам и с рамата на количката, а и в колата)!
Както и да е, отплеснах се, столчето ни има едно отпускане на зад и всъщност според мен се освобождава пространство за крачетата!

Аз да питам момичетата, които са въвели сиренето, всеки ден ли давате? Нашата педиатърка каза, че сиренето се въвежда като глутена-дава се всеки ден! Давам го вече от десетина дни, но ми се иска  в дните , в които давам месо ми се иска да не давам сирене! Дали ще е проблем, как мислите?

# 161
  • Бургас
Защо пък всеки ден? Аз глутеново ядене сигурно от седмица не съм давала...
За столчетата- точно днес и аз изпрах тапицериите на кошницата (която вадя от употреба) и на столчето от баткото. Ще го монтираме напред. Иначе и поставянето на детето е трудно и място за краката няма, че даже трябва и обувките да се свалят по-нататък... Дано да няма произшествия.

# 162
Столчетата, които са направени за обратно движение до по-голяма възраст си имат специални приспособления, за да се изтеглят назад.
За обувките има найлонови предпазители за седалките, дори да гледат напред децата.

# 163
  • на брега на морето
Аз взех книжка с тумбака(още не ми личеше), юни месец мин.година. Бременна в 7мия мес ходех сама на курс до голям град на 2ч път(вкл. ферибот) от нашия. Бебо като се роди, от едноседмичен е постоянно на задната седалка като карам баткото на ДГ-2 курса на ден от по час всеки(градината е на 20 мин разстояние с кола от къщи). Пред него има едно плюшено куче с огледало. Така в огледалото си мога да го виждам, ако не го размести(някой път се навежда напред и дърпа кучето). Според мен няма страшно да се задави, ако не яде докато го возиш. Ама аз ако му давам да яде, трябва да съм до него, така че е изключено да му набутам нещо да яде и да го возя. Peace Hug
Баткото се вози с лице напред. Има 2 позиции столчето му- една изправена и една полулегнала(ако заспи докато се вози и не съм шофьора, му го отпускам).
Аз сирене само веднъж съм давала досега. Утре ще му дам пак. И аз не съм го чувала това за всеки ден даването... Hug

# 164
  • София
Аз не съм шофьор, а досега никога мъжът ми не е возил само него. Засега не е възможно да излизат за дълго без мен, заради кърменето.Седя отзад при детето.
Мен ме притеснява главно, че мъжът ми твърдо е решил да го монтира назад, а така няма да има къде да си държи краката. Според него, удобството не е важно, колкото безопасността. Но все пак трябва да сме реалисти, то като няма къде да си държи краката, трябва да ги вирне нагоре...примерно. Някак практически не ми се връзва.
А той и сега в кошницата не може да си изпъне краката.
А смятам, че неправилното поставяне и странното положение на детето също носи риск при евентуален инцидент.
Гледахме доста столчета и просто можеше да вземем такова с позиция назад...
За новите храни...аз съм чувала, че при въвеждането се дава всеки ден, а това са 5-6-7 дни. След това е въведено и можеш и да не дваш ако не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт