На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 246
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • Prague Czech Republic
Къде се изгубихте всички мами ?  Днес моето слънце става на 10 месеца! Днес бяхме на консултация Кевин тежи ( 8750 + 500 гр и 77см + 4). Слагате ли бебчовците да спят на възглавница?  Hug

# 211
  • на брега на морето
Честити 10 мес на Кевин! Hug  bouquet Чудесни мерки!
Аз не ползвам възглавница.
Бобо пък се сдоби със 7 зъбче, долу резец в дясно! Това е май най-неусетно излязлото зъбче досега.Simple Smile Времето е чудесно при нас и гледам да сме постоянно навън. Бобо бута трактора с педали на баткото на една площадка наблизо и върви след него. Много е доволен. По чорапи, или с обувчици. И в градината играем много. Уикенда ходим на разходки в гората. Той спи в кенгуруто. Таткото го носи, че на мен вече доста ми тежи- около 10.5 кг е. Hug

# 212
  • Prague Czech Republic
Благодаря! Мелина.  Hug  Аз също не слагам Кевин да спи на възгллавница. И при нас вече втори ден врвмето е топло , и гледам да сме на вън с бебчо..  Hug

# 213
  • Prague Czech Republic
Кевин на 10 месеца. и няма ни едно зъбче!  Laughing  Кога мислите да давате леща?  Аз доста се обърках чета из нета всеки каазва различно някои казват 7,8,9, месец са давали леща!?

# 214
  • София
Глория, не се притеснявай за зъбчетата. Ще излязат, има време.
Сестра ми ми е казвала, че след 1 година може да се посети лекар, ако няма никакви зъби още.

Аз не съм давала леща още, но може вече  Peace Не съм давала, защото той не яде големи количества, а съм се задръстила с ориз, елда, грисове и овесени ядки, искам да поизяде някой друг плик и ще купя леща.
Четох, че червена леща се дава, защото е обелена.

# 215
  • на брега на морето
На баткото съм въвела лещата още в 8ми мес, обикновена леща. Сега още не съм, щото трябва да купя. Иначе въведох боба(зрял) в 39та седм(края на 8ми мес). Хареса му. Малко го посмачквах с вилицата с чорбичката. Hug

# 216
  • Prague Czech Republic
Меллина ,  Ирайн   bouquet Благодаря Ви! Като отида до магазина ще се огледам за червена леща да видя дали ще я хареса. Четох че бебетата мн харесват лещата? ще видим при нас как ще е..

# 217
Привет и от нас!  Hug
В къщи приготвям супа от просо,червена леща и зеленчуци,Мелани много я харесва Simple Smile

# 218
  • Prague Czech Republic
Най на  края, Кевин се научи да пълзи правилно! Преди това пълзеше като малка змия. Mr. Green
Днес дадох леща  на Кевин не му хареса. Confused

# 219
  • София
Е, рано е още...някой ден може да я хареса  Laughing Или по друг начин сготвена.
Днес се опитах да правя кисел  Joy Нещо не се справих много добре, защото нишестето ми стана на бучки и прецеждах, то нищо не остана и накрая нещо доста лигаво се получи.
Но той си го изяде, обича сладки неща. С пюре от банан и нектарини го правих.

# 220
Ирайн, ако не си правила друг път нещо с нишесте, трябва да го разтвориш първо в малко студена вода и тогава да го сложиш към врящата течност.

# 221
  • София
Така направих, правила съм домашни кремове преди време.
Но си ми стана на бучки, макар че постепенно сипвах и разбърквах.
Слепи ми се многп странно и после като прецеждах станна буци.

# 222
При едни кремове, ми ставаше така май и трябваше да дърпам тенджерата от котлона, като сипвах нишестето и след това да го върна пак. Пробвай другият път.

# 223
  • на брега на морето
Аз вчера поръчах едни ботички с пухче отвъртре 22 номер от H&M за бебо, за 200кр(около 40 лв). Видяха ми се симпатични и на прилична цена като за тук. Peace Hug Той сега носи едни обувчици 22 номер(маалко са му големички-1 номер може би). Но съм чела, че било хубаво да са винаги 1 номер по-големи обувките на децата. Надявам се до зимата да не умалеят newsm78, ама тя ще е скоро зимата тук. Laughing Hug

# 224
Моят Божидар втора седмица яде заешко месо през ден, а другата седмица мисля  да дам жълтък. Засега продължаваме още само по обед да ядем пюре - зеленчуково или месно-зеленчуково. Умувам да почвам и някаква каша да давам, ама само си седя с умувнето  Laughing Иначе изяжда по голямо бурканче (190 гр.) - на един или два пъти, понякога. Аз продължавам още да си му ги правя пюретата. А ще видим другата седмица консултацията какво ще отчете с килограмите Simple Smile

Зъби си имаме вече колкото искате - три отдолу, отгоре вече изби един страничен, днес видях, че се е появил и един преден, а ми се струва, че тези дни ще излезе и другия преден отгоре. По странна схема никнат на моя Бобчо зъбите, ама така ни мъчи безсъние нощем  Cry Тъкмо позаспи и на около час-максимум два се събужда с писък, милия. Но никакви хапчета и мазила не давам за зъбите. Слагам го на цица, успокоява се и пак заспива. До следващия час-два  Simple Smile

С пълзенето още се мъчи - хич не му се ще. Като нищо да бъде като мен - направо да стане и да почне да пристъпя.

Общи условия

Активация на акаунт